ریاض المالکی، وزیر امور خارجه در دولت فلسطینی، گفتهاست که این تشکیلات درخواست رأیگیری از شورای امنیت را به حالت تعلیق درآوردهاست.
موضوع این درخواست رأیگیری، مربوط میشود به قطعنامهای که به «اشغالگری اسرائیل بر اراضی فلسطینی تا نوامبر ۲۰۱۶ پایان دهد.»
خبرگزاری فلسطینی معان از کرانه باختری دوشنبه سوم آذر گزارش داد، ریاض المالکی استدلال کردهاست که حمایت لازم از این درخواست در میان پانزده عضو دائم و غیر دائم شورای امنیت بدست نیامدهاست.
پیشنویس قطعنامهای که فلسطینیها خواهان تصویب آن بودند، چند هفته پیش از سوی رهبری فلسطینی به شورای امنیت ارائه شد.
تصویب این قطعنامه دستکم به حمایت ۹ عضو شورای امنیت نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری معان، فشار آمریکا بر رهبری فلسطینی برای عدول از درخواست جهت رأیگیری بر سر پیشنویس چنین قطعنامهای، اثرگذار بودهاست.
ریاض المالکی گفتهاست، دولت آمریکا فلسطینیها را به تحریم تهدید کرده بود.
وزیر خارجه فلسطینی این را نیز به خبرگزاری معان افزود که دلمشغولی جامعه جهانی به مذاکرات هستهای کشورهای ۱+۵ با ایران بر سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی، فرصت مطرح شدن درخواست فلسطینی را به صورتی شایسته، سلب کردهاست.
فلسطینیها میگویند، در نتیجه دلسردی از احتمال تجدید مذاکرات سیاسی با اسرائیل، برای «خاتمه اشغالگری اسرائیل بر اراضی فلسطینی» و تشکیل دولت فلسطین، چارهای جز مراجعه به نهادهای جهانی مانند شورای امنیت و دیوان کیفری بینالمللی لاهه ندارند.
در این میان، بنیامین نتانیاهو، از فرانسه خواست از به رسمیت شناختن «دولت فلسطین» خودداری کند زیرا به گفته او، این امر «فلسطینیها را از مسیر مذاکرات سیاسی با اسرائیل دورتر میکند».
قرار است مجلس ملی فرانسه در روزهای آینده شناسایی «دولت فلسطین» را به رأی بگذارد.
پارلمان ایتالیا نیز در روزهای آینده اقدام به رأیگیری مشابهی خواهد کرد.
سهشنبه گذشته، مجلس اسپانیا با رأی حمایتی همه فراکسیونها، «دولت فلسطین» را به رسمیت شناخت.
پیش از آن، مجلس عوام بریتانیا و نیز مجلس ایرلند به اقدام مشابه دست زدند.
در حالی که مصوبههای پارلمانهای اروپایی برای تغییر سیاست دولتهای آنها الزامآور نیست، سوئد تنها عضو اتحادیه اروپا است که دو ماه پیش، با تغییر سیاست رسمی این کشور، «دولت فلسطین» را به رسمیت شناخت.
در شرایطی که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، روز جمعه گذشته در دیدار با شارل میشل، نخستوزیر بلژیک، مخالفت آلمان را با شناسایی «دولت فلسطین» اعلام کرد و آن را زودهنگام دانست، پارلمان اروپا در روزهای آینده در باره سیاست واحدی از سوی پارلمانهای کشورهای عضو اتحادیه در باره شناسایی «دولت فلسطین» تصمیم خواهد گرفت.
قرار است نشست پارلمان اروپا در این باره ۲۷ نوامبر در مقر این پارلمان در استراسبورگ فرانسه برگزار شود.
رسانههای اسرائیل نوشتهاند، دولت نتانیاهو «نگران» تصمیم پارلمان اروپا است.
تصویب لایحه «کشوری برای ملیت یهود»
دراین میان، دولت اسرائیل با اصرار بنیامین نتانیاهو در نشست روز یکشنبه دوم آذر لایحه تعریف اسرائیل به عنوان «کشوری برای ملیت یهود» را تصویب کرد.
رسانههای اسرائیل گزارش دادند که نشست دولت برای تصویب این لایحه، بهشدت جنجالی شد و وزیران بر سر یکدیگر فریاد کشیده و میزها را به سوی هم هل دادند.
با وجود مخالف برخی از احزاب همپیمان با دولت، این لایحه از اکثریت لازم برخوردار شد. مخالفان استدلال میکنند که مبدل شدن این لایحه به قانون، همه غیریهودیان ساکن اسرائیل را به شهروندان درجه دو مبدل خواهد کرد.
اما نتانیاهو در دفاع از این لایحه گفت، ارزشهای دموکراتیک در منشور استقلال اسرائیل که بنیانگذاران اسرائیل آن را نوشتند، در کنار ماهیت یهودی ملیت اسرائیل، ارزشی یکسان خواهد داشت.
قرار است روز چهارشنبه پنجم آذر این لایحه در کنست، مجلس اسرائیل، به رأی گذاشته شود.
عمیر پرتز، وزیر پیشین محیط زیست که ماه گذشته در اعتراض به «افراطگراییهای نتانیاهو» از دولت کنارهگیری کرد، دوشنبه ۳ آذر به بخش عبری رادیو اسرائیل گفت، این لایحه تنها علیه اعراب نیست بلکه سیصد هزار نفر از مهاجران به اسرائیل را نیز که در مورد یهودی بودن آنها تردید وجود دارد، به شهروندان درجه دوم مبدل میکند.
اشاره آقای پرتز به گروه بزرگی از مهاجران از جمهوریهای شوروی پیشین است.