اتحادیه اروپا قصد دارد برای مهار بحران ورود مهاجران غیرقانونی به مرزهای جنوب شرقی خود، بیش از ۴۰۰ نیروی مرزبانی به غرب بالکان اعزام کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا در این زمینه پیشنویس بیانیهای را تهیه کرده که رهبران کشورهای مرکز و شرق اروپا قرار است روز یکشنبه، سوم آبان، به جزئیات آن بپردازند.
بر اساس این بیانیه، کشورهای اتحادیه اروپا همچنین قرار است روند بازگرداندن شهروندان افغانستان، عراق، و دیگر کشورهای آسیایی را که درخواست پناهندگی آنها رد شده تسریع کنند.
بر پایه متن این بیانیه، اتحادیه اروپا قصد دارد تلاشهای خود برای جلوگیری از ورود مهاجران به آبهای یونان را نیز افزایش بدهد.
بلغارستان، رومانی، و صربستان روز شنبه تهدید کردند که اگر کشورهای شمالی اتحادیه اروپا از پذیرش بیشتر پناهجو سر باز بزنند، این سه کشور نیز مرزهای خود را بهروی پناهجویان میبندند.
قاره اروپا با شدیدترین بحران ورود مهاجر از زمان جنگ جهانی دوم به اینسو روبهرو است و تنها در سال جاری ۶۷۰ هزار مهاجر از مرزهای مختلف عبور کرده و وارد اروپا شدهاند.
تشدید این بحران هماینک باعث شده تا مجارستان مرز خود با صربستان و کرواسی را مسدود کند و اسلوونی نیز تهدید کرده که همین کار را خواهد کرد؛ این تحولات تهدیدی است برای قرارداد شنگن که میان کشورهای اروپایی امضا شدهاست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آلمان قصد دارد با سختتر کردن قوانین پذیرش پناهجو، از اوایل هفته آینده روند بازگرداندن پناهجویان شهروند کشورهای جنوب شرق اروپا را که درخواست آنها رد شده تسریع ببخشد تا سهمیه بیشتری برای پذیرش پناهجویان مناطق جنگی نظیر سوریه فراهم شود.
سختتر شدن پذیرش پناهندگی در آلمان بهویژه قرار است شامل شهروندان آلبانی، مونتهنگرو، و کوزوو شود.
رسانههای داخلی آلمان روز یکشنبه خبر دادند که دولت آلمان همچنین قصد دارد روند بازگرداندن آن دسته از پناهجویان افغان که تقاضای پناهندگیشان رد شده را تسریع کند و از کمیسیون اروپا خواسته تا در این زمینه با دولت افغانستان وارد مذاکره شود.
آلمان ورود بیش از ۸۰۰ هزار پناهجو به خاک خود طی سال جاری را پیشبینی میکند.
روز شنبه شهردار برلین اعلام کرد که ظرفیت اردوگاههای پناهندگی این شهر پر شده و مقامات این شهر قصد دارند در آشیانه هواپیماها در فرودگاه قدیمی شهر برای پناهجویان چادر برپا کنند.