تأیید فروش سه زیردریایی پیشرفته هسته‌ای آلمانی به اسرائیل

رسانه‌های اسرائیل در ماه‌های گذشته که پی بردند ایران سهامدار بخشی از سهام تیسن کروپ است، جنجال زیادی برپا کردند.

شورای امنیت ملی آلمان معامله فروش سه زیردریایی پیشرفته ساخت این کشور به ارتش اسرائیل را تأیید کرد.

رویترز بر اساس گزارش روزنامه آلمانی اشپیگل نوشت که این بلندپایه‌ترین نهاد امنیتی آلمان، جمعه نهم تیر این معامله با اسرائیل را به ارزش یک و نیم میلیارد دلار نهایی کرده است.

رسانه‌های اسرائیلی در این روز نوشته بودند، زیردریایی‌های جدید از توان هسته‌ای برخوردارند.

در این میان، رویترز در گزارش جمعه خود یادآور شد که اسرائیل در حال حاضر پنج فروند زیر دریایی دارد و ششمین زیر دریایی برای اسرائیل در بندر کیل آلمان در حال تکمیل است و در ادامه امسال تحویل می‌شود.

سه زیر دریایی جدید با توانایی هسته‌ای که شورای امنیت ملی آلمان دهم تیر معامله فروش آن را به اسرائیل تأیید کرد، قرار است جایگزین سه زیر دریایی از میان پنج زیر دریایی کنونی اسرائیل شود.

این معامله جدید که با سازنده این زیردریایی‌ها یعنی شرکت آلمانی تیسن کروپ امضا شده با حواشی و ادعاهای مرتبط با فساد مالی روبه‌رو شده است.

به نوشته معاریو، آر- اِل مارگالیت، نامزد رهبری حزب اپوزیسیون کارگر اسرائیل تأیید کرده که برای پی بردن به حقایق ماجرای معامله، شخصاً در ماه‌های اخیر به آلمان سفر کرده تا ارتباط میان شرکت آلمانی تیسن‌کروپ با نتانیاهو، داوید شیمرون و میکی گانور، دو فرد مرتبط با نتانیاهو را در این معامله بررسی کند.

رسانه‌های اسرائیل در ماه‌های گذشته که پی بردند ایران سهامدار بخشی از سهام تیسن‌کروپ است، جنجال زیادی برپا کردند.

بخشی از سهام تیسن کروپ از زمان حکومت محمدرضا شاه پهلوی از سوی ایران خریداری شده و میزان این سهام در دوره جمهوری اسلامی ایران به میزان زیادی کاهش یافته است.

اما اطلاع‌رسانی در مورد مالکیت ایران بر بخشی کوچک از سهام مجتمع آلمانی که ساخت زیردریایی‌های مدرن برای اسرائیل را در دست دارد، برای اسرائیلی‌ها شوکه‌آور بود و این نگرانی را مطرح کرد که اطلاعات محرمانه نظامی اسرائیل به‌دست ایران بیفتد.​

ادعاهای فساد مالی در ارتباط با این معامله

در همین حال، به نوشته اشپیگل، در نشست روز جمعه شورای امنیت آلمان بندی به این معامله افزوده شد که به این کشور اختیار می‌دهد، اگر ادعاهای مربوط به فساد در اسرائیل در ارتباط با این معامله ثابت شود، معامله را لغو کند.

بر اساس این گزارش، نهادهای ذیربط آلمانی چندی پیش روند قضایی تحقیق را آغاز کردند تا اطمینان یابند که معامله با اسرائیل به صورت عادی و به‌دور از اتهامات فساد صورت گرفته است.

به گزارش اشپیگل، نهادهای آلمانی از جمله از موشه یعلون وزیر پیشین دفاع اسرائیل که معامله در زمان وزارت او منعقد شده بود، شهادت گرفته‌اند.

موشه یعلون که سال گذشته از سوی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از وزارت دفاع کنار گذاشته شد و به منتقد او مبدل شده، در ماه‌های اخیر بارها در مجامع علنی در اسرائیل گفته است که نتانیاهو باید بخاطر معامله زیردریایی‌ها مورد بازجویی قرار گیرد.

وب‌سایت اسرائیلی وای.نت جمعه نهم تیر یادآور شد که با موافقت مشاور حقوقی دولت اسرائیل از نوامبر ۲۰۱۶ تحقیق در خصوص ماجرای معامله اسرائیل با آلمان از مرحله گمانه‌زنی رسانه‌ای به تحقیقات بزهکاری مبدل شده زیرا ممکن است شواهدی در مورد فساد در این معامله بدست آمده باشد.

در همین حال، نهاد مشاور حقوقی دولت اسرائیل در ماه فوریه ۲۰۱۷ تأکید کرد، «نخست‌وزیر در مظان اتهام نیست».

به ادعای برخی از رسانه‌های اسرائیل، پلیس کشور در پرونده‌ای با نام «سه هزار» احتمال ارتباط نتانیاهو با این معامله را نیز بررسی می‌کند.

اما پلیس اسرائیل تنها تأیید کرده که از داوید شیمرون یکی از وکلای مدافع پیشین نتانیاهو بازجویی شده است.

رسانه‌های اسرائیل پیشتر مدعی بودند، داوید شیمرون در دوره‌ای که وکیل نتانیاهو بوده، نمایندگی صنعت دریایی آلمان در اسرائیل را نیز بر عهده داشته است.

بنوشته وای.نت، نیر گیلعاد، حسابرس کل پیشین اسرائیل نیز در واحد ۴۳۳ پلیس، ویژه مبارزه با فساد، در مورد این معامله شهادت داده است.

بر اساس این گزارش، واحد یاد شده پلیس اسرائیل به تازگی از رام روتبرگ از مقامات پیشین نیروی دریایی اسرائیل نیز شهادت گرفته است.

به نوشته وای.نت، پلیس اسرائیل قصد دارد از چند مقام امنیتی دیگر اسرائیل نیز در این ارتباط تحقیق کند.

معاریو، دیگر رسانه اسرائیلی نیز نوشته است، نام ژنرال الی چینی ماروم فرمانده پیشین نیروی دریایی اسرائیل نیز در این ماجرا مطرح است.