دستگیری یازده نفر به خاطر «توهین» به روح‌الله خمینی

روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران

فرمانده سپاه ناحیه ثارالله شیراز از دستگیری ۱۱ نفر به دلیل آنچه که او «تولید و بازنشر مطالب توهین‌آمیز» به آیت‌الله خمینی در شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه خواند، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، اسماعیل محبی‌پور، یک‌شنبه ۳۰ شهریور گفت که این افراد توسط نیروهای امنیتی سپاه فجر استان فارس پس از «رصد سایبری» شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه نظیر واتس‌اپ، لاین، وایبر، تانگو و تلگرام، شناسایی و دستگیر شده‌اند.

وی این افراد را «سرپل‌های انتشار مطالب توهین‌آمیز» معرفی کرد و گفت که با ارائه «مدارک رصد شده» به مقام قضایی، دستور دستگیری این افراد صادر شده است.

در هفته‌های اخیر موج گسترده‌ای از لطیفه‌هایی درباره آیت‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، در شبکه‌های اجتماعی و تلفن همراه در ایران از جمله در وایبر به راه افتاده است.

حسین اشتری، جانشین فرمانده نیروی انتظامی ایران، روز شنبه ۲۲ شهریور از «کشف سرنخ‌هایی» از عوامل انتشاردهنده پیامک‌های به گفته او «توهین‌آمیز» درباره آیت الله خمینی، خبر داده بود.

فرمانده سپاه ناحیه ثارالله شیراز همچنین مدعی شد که همه این افراد پس از دستگیری، به «اشتباه خود اعتراف» کرده‌اند.

آقای محبی‌پور با طرح ادعای «احتمال تحریک عوامل سرویس‌های جاسوسی غربی برای قبح‌شکنی ارزش‌های انقلاب اسلامی» افزود: «دستگیرشدگان بیشتر طعمه این سرویس‌ها شده و بدون اطلاع از نیت دشمنان به این کار اقدام کرده‌اند.»

وی با اشاره به وجود ماهواره در منازل دستگیرشدگان تصریح کرد: «به طور حتم استکبار جهانی در ادامه جنگ نرم از همه امکانات خود برای هجمه به باورها و اعتقادات ما استفاده می‌کند.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه، روز شنبه ۲۹ شهریورماه با ارسال نامه‌ای به وزیر ارتباطات دولت یازدهم از او خواسته بود که ظرف حداکثر یک ماه شبکه‌های اجتماعی مانند «واتس‌آپ، وایبر و تانگو» را مسدود یا به «طور مؤثر» کنترل اطلاعاتی کند، در غیر این صورت قوه قضائیه نسبت به این امر اقدام خواهد کرد.
مقامات دولت ایران هنوز به این خواسته قوه قضائیه واکنشی نشان نداده‌اند.

علی جنتی، وزیر ارشاد، ۲۸ تیر ماه از حدود ۵ میلیون کاربر شبکه‌های ارتباطی چون وایبر و واتس‌اپ در ایران خبر داده و گفته بود که «در مورد فیلتر یا رفع فیلتر شبکه‌هایی که مورد اقبال میلیونی مردم قرار گرفته باید با احتیاط برخورد کرد.»

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران نیز ۲۷ اردیبهشت‌ماه از حضور مردم در شبکه‌های اجتماعی استقبال و تاکید کرده بود که «دوران استبداد و رساندن پیام از طریق بلندگو، منبر و تریبون‌های یک‌طرفه و سنتی» به سر آمده است.