سخنگوی اورژانس ایران از «مصدوم شدن ۱۶۰ نفر و فوت یک نفر در حوادث چهارشنبهسوری» خبر داد و در همین حال یک مقام استانداری قزوین اعلام کرد که بر اثر انفجار مواد محترقه در بوئینزهرا، ۱۴ نفر مصدوم شدند که یک مورد «قطع عضو از ناحیه پا» در بین مصدومان دیده میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رضا گروسی، مدیرکل ستاد بحران استانداری قزوین، روز سهشنبه ۲۵ اسفند، گفت که مصدومان حادثه بوئینزهرا به بیمارستانهای قزوین، بوئینزهرا و تاکستان منتقل شدهاند.
آقای گروسی همچنین گفت که در استان قزوین تا ساعت ۲۱ حدود ۳۰ نفر بر اثر انفجار مواد محترقه مصدوم شدهاند که بیشتر مصدومان از ناحیه دست و چشم آسیب دیدهاند.
یک شاهد عینی نیز در گفتوگو با رادیو فردا از انفجار بزرگی خبر داد که به گفته او عده زیادی را مجروح کرده و شیشههای ساختمانها در نزدیکی محل انفجار در بخش «دانسفهان» را شکستهاست.
در همین حال به گزارش خبرگزاری مهر، پیمان نامدار، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین، اعلام کرد که سال گذشته ۶۴ نفر در این استان در حوادث چهارشنبه آخر سال مجروح شدند.
وی همچنین خبر داد که امسال نیز در این استان چند مورد مصدومیت و یک مورد مرگ بر اثر ساخت و استفاده از مواد محترقه اتفاق افتادهاست.
به گفته آقای نامدار، در یکی از این حوادث دو نوجوان ۱۷ ساله در پشتبام منزل خود در حال ساخت مواد محترقه بودند که انفجار آن سبب مصدومیت و سوختگی ۷۰ درصدی آنان شد و یکی از این دو نوجوان درگذشت.
Your browser doesn’t support HTML5
به گفته آقای خالدی، در کل کشور ۶ مورد «قطع عضو» گزارش شدهاست که سه مورد در تهران، یک مورد در «دانسفهان قزوین»، یک مورد در مراغه و یک مورد در استان مازندران، رخ دادهاست.به گزارش خبرگزاری ایرنا، مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس کشور نیز خبر داد که تا ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه شامگاه سهشنبه ۱۶۰ نفر در حوادث چهارشنبهسوری مصدوم شدهاند و یک مرد ۴۵ ساله در رباط کریم به دلیل ایست قلبی بر اثر صدای انفجار مواد محترقه فوت شدهاست.
وی اعلام کرد که در یکی از این حوادث یک دختر بچه ۳ ساله در تهران به دلیل انفجار ترقه «انگشتان خود را از دست داد».
به گفته آقای خالدی، رده سنی مصدومین زیر ۲۰ سال است، بیشتر مصدومان از ناحیه دست، سر و صورت آسیب دیدهاند و بیشترین آمار مصدومین مربوط به استانهای فارس و تهران است.
امسال در برخی از شبکههای اجتماعی کاربران یکدیگر را به استفاده نکردن از ترقه دعوت کرده بودند.
سال گذشته مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) با اشاره به نتایج یک تحقیق خود اعلام کرده بود که ۸۵ درصد پاسخگویان موافق اختصاص یافتن یک مکان عمومی برای آتشبازی و نورافشانی توسط دستگاهی همچون شهرداری هستند.