یک روز پس از آنکه خبر رسید سرپرست کنونی وزارت علوم با استعفای جعفر ميلی منفرد موافقت نکردهاست، وزیر پیشنهادی جدید حسن روحانی برای وزارت علوم گفت که در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس کار را «با نیروهای جدید» دنبال خواهد کرد.
جعفر میلی منفرد که از سوی نمایندگان مخالف در مجلس «متهم» به حمایت از دانشجویان در حوادث سال ۸۸ است، مرداد ماه سال گذشته به عنوان نخستین وزیر پیشنهادی علوم دولت حسن روحانی نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد.
انتصاب آقای میلی منفرد به سمت معاون وزیر علوم از جمله دلایل استیضاح و برکناری رضا فرجی دانا، وزیر پیشین علوم، در جلسه ۲۹ مردادماه مجلس بود.
آقای ميلیمنفرد روز شنبه اعلام کرد که «بهمنظور جلوگيری از هرگونه تضييقات و هموار کردن مسير برای انتخاب وزير جديد علوم»، از معاونت آموزشی وزارت علوم درخواست استعفا کرده است.
در همین روز اما خبر رسید که محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم، استعفای جعفر میلی منفرد، معاون آموزشی، و سعید سمنانیان، مشاور وزیر، از سمتهای خود در این وزارتخانه را نپذیرفتهاست.
اما روز دوشنبه ۲۶ آبان خبر رسید که فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی علوم، گفتهاست در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس کار را با نیروهای جدید دنبال خواهد کرد.
آقای دانش آشتیانی در مصاحبهای با خبرگزاری خانه ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی، درباره استعفای دو مدیر وزارت علوم گفت: «همان گونه که این آقایان اعلام کردهاند هر دو بر این باور هستند که مصالح کشور و آموزش عالی بر هر چیز دیگری اولی است.»
وی اضافه کرد: «این دو بزرگوار نیروهای شایسته و توانمندی هستند که میتوانند در سنگرهای مختلف به نظام خدمت کنند. اینجانب در صورت اخذ رأی اعتماد از مجلس، با نیروهای جدیدی کار را دنبال خواهم کرد.»
حضور روحانی در مجلس برای دفاع از آشتیانی
یکی از مدیران معاونت پارلمانی ریاست جمهوری خبر داد که حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، روز سهشنبه، ۲۷ آبان، برای دفاع از فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، وزیر پیشنهادی علوم، در مجلس شورای اسلامی حاضر خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدرضا خباز، معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیسجمهور، گفت: «طبیعی است که رئیسجمهور در روز معرفی وزرای پیشنهادی در مجلس حضور پیدا کند و اگر یک بار این اتفاق نیفتاد به دلیل قولی بود که رئیسجمهور به مردم اردبیل داده بود.»
وی با بیان اینکه شرایط در مجلس لحظه به لحظه بهتر میشود، افزود که وزیر پیشنهادی علوم در گفتوگو با فراکسیونهای مختلف و افراد موثر در مجلس در مقابل «اتهامات نادرست» مطرح شده، از خود دفاع میکند.
وزیر پیشنهادی علوم نیز در مصاحبهای با روزنامه ایران که روز دوشنبه منتشر شده، گفت: «برخی از دوستان اعلام کردند بنده محکومیت قضایی دارم؛ به صراحت میگویم که تاکنون محکوم نشدهام حتی احضار هم نشدهام.»
آقای دانش آشتیانی اضافه کرد: «شخصیت بنده علمی و فرهنگی است. این بدان معنا نیست که چهره سیاسی بد است. نه به هیچ عنوان. اما بنده شخصیت سیاسی ندارم.»
وی همچنین امضای نامهای در حمایت از تحصن نمایندگان مجلس ششم را تکذیب کرد و گفت که در زمان این تحصن معاون وزیر علوم نبودهاست.
در ادامه مخالفتها با وزیر پیشنهادی علوم، محمد کوثری، نماینده تهران، روز دوشنبه خواستار معرفی چهرههایی چون علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و محمدرضا عارف، معاون اول محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران برای تصدی وزارت علوم شد.
به گزارش خبرآنلاین وی تصریح کرد: «یک گروه از اصلاحطلبان تفکرشان وابسته به بیگانه است و اگر هزار نفر از آنها هم معرفی شود از سوی مجلس رد میشوند، ولی برخی اصلاح طلبان تمام هم و غمشان نظام، انقلاب و پیشرفت کشور است مثل آقای عارف یا صالحی.»
زهره طبیبزاده، عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز گفت: «متاسفانه گزینههای پیشنهادی دولت برای وزارت علوم از یک حلقه ۵ تا ۷ نفره انتخاب میشود که تاکنون ۴ نفر از این افراد به مجلس معرفی شده و اعتماد مجلس را جلب نکردهاند اما دولت خارج از این ۷ نفر کسی را معرفی نمیکند.»
همزمان با این مخالفتها، ییش از ۸۰۰ استاد دانشگاه با انتشار نامهای از وزیر پیشنهادی علوم حمایت کرده و از نمایندگان مجلس خواستند تا با دادن رأی اعتماد به وی، آموزش عالی را از بلاتکلیفی نجات دهند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، علی مطهری، نماینده تهران در مجلس نیز روز دوشنبه درباره «مخالفتهای سازمانیافته» با وزیر پیشنهادی علوم گفت: «معمولاً دستگاههای اطلاعاتی، اسناد و مدارکی را در اختیار برخی نمایندگان میگذارند که چنین شائبههایی را تقویت میکند.»
محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس، روز چهارشنبه، ۲۱ آبانماه «برخی از نیروهای وزارت اطلاعات» را متهم کرده بود که اسنادی را علیه وزیر پیشنهادی علوم، در اختیار نمایندگان مجلس گذاشتهاند.