گروهی از فعالان سیاسی و مدنی ایرانی در نامهای به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، خواستار آن شدند که دولت جدید آمریکا «تحریمهای موجود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و امپراتوری مالی آیتالله خامنهای را گسترش دهد».
در این نامه همچنین آمده است که «ما از دولت آینده میخواهیم که یک رژیم جامع تحریم را علیه آن گروه از مقامات ایرانی که ناقض حقوق ایرانیان در ۴ دههٔ گذشته بودهاند تدوین کند.»
این نامه به امضای سی تن از فعالان سیاسی، زندانیان پیشین ایران، و فعالان مدنی رسیده است که ازجمله آنها میتوان به احمد باطبی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، عبدالرضا احمدی، فعال سیاسی و زندانی سیاسی پیشین، سیاوش صفوی، زندانی سیاسی پیشین و عضو دانشجویان و دانشآموختگان لیبرال ایران، آرش سبحانی، موزیسین و فعال حقوق بشر، و نیما راشدان، پژوهشگر دمکراسی دیجیتال اشاره کرد.
متن فارسی این نامه روز چهارم دی منتشر شده و شبکه خبری فاکسنیوز آمریکا نیز یک روز پیش از آن در گزارشی درباره این نامه نوشت که این شبکه خبری نسخهای از این نامه را «به طور اختصاصی دریافت کرده» و همزمان با ارسال این نامه، «گروهی از اپوزیسیون ایرانی» هماینک به دنبال برقراری تماس تلفنی «و حتی دیدار رو در رو» با دونالد ترامپ هستند.
Your browser doesn’t support HTML5
فاکسنیوز مینویسد که «مشخص نیست که آیا ترامپ برنامهای برای دیدار با مخالفان و گروههای ایرانی دارد یا نه. تیم دوره انتقالی [دولت ترامپ] به درخواست فاکسنیوز برای اظهارنظر در این باره و اینکه آیا دیداری انجام شده یا قرار است انجام شود پاسخی نداده است.»
دونالد ترامپ که کمتر از یک ماه دیگر کار خود را به عنوان رئیس جمهور آمریکا آغاز میکند در کارزار انتخاباتی خود قول داده است در مقایسه با دولت اوباما رویکرد سختگیرانهتری نسبت به حکومت ایران داشته باشد.
ارسال نامه یادشده به دونالد ترامپ واکنشهای مختلفی را در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته و خبرگزاری فارس و رجانیوز نیز به موضوع این نامه پرداخته و آن را «اقدامی خائنانه» لقب دادهاند.
محتوای نامه
در متن این نامه به سیاستهای دولت باراک اوباما در قبال ایران انتقاد شده و آمده است: «در سال ۲۰۰۹، میلیونها ایرانی خواهان دمکراسی به خیابانهای تهران آمدند و خواستار حمایت رئیسجمهور اوباما از اعتراضاتشان شدند. در پاسخی ناامیدکننده، دولت رئیسجمهور اوباما در یک جهتگیری غیرقابل باور و با چرخشی ۱۸۰درجهای نسبت به همه ارزشهای بنیادین ایالات متحده آمریکا، همزمان با به گلوله بسته شدن تظاهرکنندگان در خیابانهای تهران، مشغول نامهنگاری پنهانی با آیتالله خامنهای رهبر مادامالعمر ایران بود.»
این نامه در بخشی دیگر مینویسد: «۳۴ سال قبل زمانی که «احمد قصیر» جوان ۱۸ساله لبنانی با دستور رهبران جمهوری اسلامی ایران و حزبالله، نخستین بمبگذاری انتحاری قرن بیستم را با قتل خود و دهها انسان دیگر به اجرا درآورد، هنوز خبری از القاعده و داعش نبود. قتلعام نویسندگان «شارلی ابدو» را نیز میبایست تنها حلقه دیگر زنجیرهای دانست که با فتوای قتل سلمان رشدی، نویسنده بریتانیایی توسط آیتالله خمینی آغاز شد و امروز جایزه دولتی تعیینشده برای آن به میلیونها دلار رسیده است.»
تنظیمکنندگان این نامه در ادامه مینویسند: «تقسیم تروریستها به خوب و بد و مذاکره و امضای قرارداد با حکومتی که در کنار حمایت کامل از گروههای تروریستی نظیر حماس و حزبالله و عملکردی مؤثر در مرگ هزاران سرباز جان برکف آمریکایی در عراق و لبنان، هنوز بر جایزه قتل نویسندگان و روزنامهنگاران در کشورهای دیگر اصرار دارد فقط و فقط زمینهساز فجایعی به مراتب دردناکتر خواهد بود.»
متن این نامه ادامه میدهد: «داعش و حکومت اسلامی ایران، دو روی سکهٔ تروریسم بنیادگرانه اسلامی هستند. کابوس جهانی تروریسم بنیادگرای اسلامی تنها زمانی پایان خواهد یافت که خلافت اسلامی (داعش) و حکومت اسلامی در ایران جای خود را به نظامهای منتخب مردمی طرفدار صلح و رفاه دهند.»
در ادامه آن آمده است: «متأسفانه ایرانیان یکی از قربانیان اصلی رویکرد زیانبار هشت سال گذشته دولت آمریکا در خاورمیانه بودهاند. نمونهای از این سیاستهای زیانبار، تحویل پنهانی صدها میلیونها دلار پول نقد به فرماندهان سپاه پاسداران و امپراطوری مالی آیتالله خامنهای در ازای آزادسازی گروگانها بود که جمهوری اسلامی را به سرکوب بیشتر در داخل و دخالت افزونتر در منطقه ترغیب کرد؛ به طوری که امروز کشور ما در آستانه جنگی تمامعیار با همسایگان عرب و دیگر متحدان آمریکا قرار دارد.»
اشاره این بخش از نامه به گزارشهایی است که نشان میدهد در پی اجرایی شدن توافق اتمی، ایران همزمان با آزادی زندانیان آمریکایی، از ایالات متحده ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد دریافت کردهاست.
در این نامه در بخش مربوط به درخواست تشدید تحریمها آمده است: «ما از رئیسجمهور منتخب میخواهیم که این پیام آشکار را بفرستد که ایالات متحده افزایش تهدیدات جمهوری اسلامی ایران علیه شهروندان خود و همسایگانش را تحمل نخواهد کرد. دولت جدید در همکاری با کنگره، باید تحریمهای موجود علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و امپراتوری مالی آیتالله خامنهای را گسترش دهد و از وزارت خزانهداری بخواهد که این تحریمها را به شدت به اجرا درآورد.»
این متن اینگونه ادامه میدهد که «ما از دولت آینده میخواهیم که یک رژیم جامع تحریم را علیه آن گروه از مقامات ایرانی که ناقض حقوق ایرانیان در ۴ دههٔ گذشته بودهاند تدوین کند. برنامه موشکهای بالستیک ایران، یک تهدید نه فقط برای منطقه که برای جهان است؛ ما از رئیسجمهور منتخب میخواهیم که یک ائتلاف بینالمللی را برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران و وادار کردن این رژیم برای متوقف کردن برنامه موشک بالستیک دوربردش تشکیل دهد.»
در بخشهای پایانی این نامه اضافه شده است که «ما معتقدیم که ایالات متحده باید با رفتار مخرب سپاه در منطقه، در تمام جبههها، و با تمام ابزارهای موجود مقابله کند. پاشنه آشیل رژیم اسلامی این است که مردم ایران دیگر از آن حمایت نمیکنند. ما از دولت جدید میخواهیم که از ایرانیان طرفدار دمکراسی که هدفشان جایگزین کردن رژیم خمینیستِ تهران با یک حکومت مبتنی بر دمکراسی لیبرال است، پشتیبانی کند.»
این نامه در پایان مینویسد: «زمان آن فرا رسیده که ایالات متحده به جای مذاکرات محرمانه با حاکمان فاسد و بنیادگرای اسلامی، در کنار مردم ایران بایستد. ایرانِ بعد از حکومت اسلامی، ظرفیت آن را دارد که یکی از ثابتقدمترین متحدان آمریکا در جهان باشد. ما امیدواریم که آمریکا تحت رهبری شما، به مردم ایران کمک کند تا کشورشان را از تندروهایی که چهار دهه است بر آن حکومت میکنند، پس بگیرند؛ که جهان بدون «جمهوری اسلامی» و «خلافت اسلامی» جای بهتری برای زندگی خواهد بود.»