اسرائیل از این پس «یهودیان تندرو مظنون به تروریسم» را بازداشت می‌کند

خانه سوزانده شده توسط یهودیان تندرو در روستای دوما

دولت اسرائیل برای نخستین بار تصویب کرده‌است که تندروهای یهودی مظنون به ارتکاب عملیات تروریستی، بدون حکم دستگیری از سوی نهادهای قضایی و پلیس یا پیش از ارائه کیفرخواست، بازداشت موقت شوند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، دولت این کشور این مصوبه را یکشنبه ۱۱ مرداد، سه روز پس از حمله یهودی‌نشین‌های افراطی به روستای فلسطینی «دوما» در کرانه باختری، صادر کرد.

پرتاب بطری آتش‌زا به درون منزل خانواده فلسطینی «دوابشه» در حومه جنوبی نابلس در بامداد جمعه نهم مرداد، طفل شیرخواره این خانواده، «علی سعد دوابشه» را زنده سوزاند و والدین و کودک ۴ ساله دیگر این خانواده شدیداً زخمی شده‌اند.

تا پیش از این تنها فلسطینی‌ها بودند که بر اساس حکم موسوم به «بازداشت اداری»، به اتهام مظنون بودن و پیش از روند «تفهیم اتهام» از سوی اسرائیل دستگیر می‌شدند.

دوره «بازداشت اداری» می‌تواند شش ماه باشد اما بدون محدودیت زمانی نیز قابل تمدید است.

اسرائیل می‌گوید زمانی که مظنونی بر اساس «بازداشت اداری» زندانی موقت شده، نیروهای امنیتی و پلیس امکان می‌یابند اسناد و مدارک کافی برای ارائه کیفرخواست، گردآوری کنند و از ارتکاب بیشتر «جرایم» توسط مظنون بازداشت شده، جلوگیری کنند.

صدها نفر از فلسطینی‌ها بر اساس «بازداشت اداری»، گاه سال‌ها در حبس بوده‌اند اما تا حال دستگیری «تروریست‌های یهودی»، پیش از «تفهیم اتهام» سابقه نداشته‌است.

ژنرال موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل، از اجرای «بازداشت اداری» برای «تروریست‌های یهودی» حمایت کرده‌است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در زمان تصویب اجرای «بازداشت اداری» برای تروریست‌های یهودی، گفت «تعصب و تندروی از هر طرف که باشد، نکوهیده است و تحمل نخواهد شد».

نتانیاهو در روزهای گذشته از خانواده فلسطینی در بیمارستان عیادت، و چند بار جنایت صورت گرفته را محکوم کرده و در گفت‌وگوی تلفنی با محمود عباس قول «مبارزه با تروریسم ناشی از یهودیان افراطی و بازداشت و محاکمه جنایتکاران عامل سوزاندن طفل فلسطینی» را داده‌است.

اما هنوز از دستگیری مظنونین عامل حمله در روستای «دوما» گزارشی منتشر نشده‌است.

اسحاق هرتسوگ، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، تأکید کرده که یهودیان مرتکب این نوع جنایات باید به حبس ابد محکوم شده و خانه آنها نیز خراب شود همانگونه که «اسرائیل خانه ستیزه‌جویان فلسطینی را ویران می‌کند.»

هیئتی از اپوزیسیون اسرائیل نیز برای دلجویی از فلسطینی‌ها، شنبه در رام الله با محمود عباس، رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی، دیدار کرد.

هزاران اسرائیلی که از خشونت‌های یهودیان افراطی خشمگین هستند، شنبه شب در بیت‌المقدس و تل‌آویو تظاهرات کردند.

عموی طفل فلسطینی سوخته شده در تظاهرات اسرائیلی‌ها در تل آویو شرکت کرد.

اسرائیلی‌های مخالف در پلاکاردهای خود نوشته بودند: یهودی‌نشین‌ها بانی خشونت، یهودی نشین‌ها ویرانگر اسرائیل»...

رئوبن ریبلین رئیس جمهوری اسرائیل شخصاً در تظاهرات اسرائیلی‌های مخالف با این گونه جنایات در بیت‌المقدس شرکت کرد و نیروهای تندرو را مایه شرم برای یهودیت نامید و گفت باید «این علف هرز از اجتماع بیرون انداخته شده و این افراد با حبس‌های سنگین زندانی شوند».

اما برخی از یهودیان افراطی از آقای ریبلین انتقاد کرده و در شبکه‌های اجتماعی عکس او را ملبس به اونیفورم نازی‌ها نشان داده‌اند.

رادیو اسرائیل می‌گوید که تدابیر امنیتی برای حفظ جان رئیس جمهوری در برابر حملات یهودیان افراطی، افزایش یافته‌است زیرا اسحاق رابین، نخست وزیر اسرائیل نیز ۲۰ سال پیش در نتیجه تحریکات مشابه، از سوی یک جوان یهودی افراطی به قتل رسید.

ارسال پرونده روستای دوما توسط فلسطینی‌ها به سازمان ملل

در همین حال به گزارش رسانه‌های فلسطینی، ریاض المالکی، وزیر خارجه حکومت خودگردان، دوشنبه ۱۲ مرداد، پرونده روستای «دوما» را به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ارائه می‌کند.

ابراهیم خریشه، سفیر فلسطین در مقر اروپایی سازمان ملل، گفت اسرائیل اقدام واقعی برای بازداشتن اهالی شهرک‌های یهودی‌نشین از این حملات انجام نمی‌دهد و از این‌رو جامعه جهانی باید دخالت کند.

آقای خریشه گفت دولت نتانیاهو مجوز ساخت‌وسازهای غیرقانونی برای یهودیان در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی صادر می‌کند و «تا او رهبر باشد اجازه تشکیل کشور فلسطینی را نمی‌دهد»، و «وحشی‌گری» شهرک‌نشین‌ها علیه فلسطینی‌ها را تشویق می‌کند.

فلسطینی‌ها گفته‌اند به دیوان بین‌المللی لاهه نیز مراجعه خواهند کرد.

سوزاندن طفل فلسطینی موجی از واکنش‌های خشمگینانه فلسطینی‌ها در بیت المقدس و کرانه باختری را در پی آورده و اسرائیل نگران واکنش تشکل‌های مسلح فلسطینی است؛ حماس گفته «پاسخی مخصوص و دردناک» خواهد داد.