«عملیات سیاسی و روانی جدید» علیه دولت روحانی؟

روزنامه ایران، وابسته به دولت، در شماره روز چهارشنبه، ۱ بهمن، خود از آنچه که کلید خوردن «عملیات سیاسی و روانی جدید محافل تندرو» علیه دولت حسن روحانی در این هفته خواند، انتقاد کرد.

روزنامه وابسته به دولت ایران، تاکید کرد که به گفته این روزنامه «سنگ‌اندازی» در مسیر حل و فصل چالش هسته‌ای ایران، در رأس برنامه‌های «سناریونویسان برای بحران‌سازی» قرار گرفته‌است.

روزنامه ایران حمله به دولت حسن روحانی در تجمع اعتراضی روز دوشنبه در مقابل سفارت فرانسه و به گفته این روزنامه ««بهره‌برداری سیاسی و جناحی» از این تجمع را از جمله اقدامات انجام شده در راستای «عملیات سیاسی و روانی جدید محافل تندرو» علیه دولت دانست.

صدها تن که خود را دانشجوی بسیجی می‌خواندند، روز دوشنبه، ۲۹ دی، با تجمع مقابل سفارت فرانسه در تهران، ضمن درخواست تعطیلی این سفارتخانه، از سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به فرانسه انتقاد کردند.

در این تجمع از مجلس شورای اسلامی خواسته شد تا آقای ظریف به دلیل آنچه که واکنش ضعیف وزارت امور خارجه به قضیه شارلی ابدو خوانده شده‌است، استیضاح شود.

روزنامه کیهان و برخی دیگر از رسانه‌های اصول‌گرا نیز در روزهای گذشته نسبت به سفر آقای ظریف به فرانسه اعتراض کرده‌اند.

روزنامه ایران با اشاره به سفر «از پیش برنامه‌ریزی» شده آقای ظریف به فرانسه، جریان‌های رسانه‌ای به گفته این روزنامه «تندرو» را متهم کرد که «به راحتی دروغ» گفته‌اند.

این روزنامه با اشاره به سخنان آقای ظریف در محکوم کردن چاپ کاریکاتورهای جدید از پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو نوشت: «مخالفان اما بی‌اعتنا به مواضع اصول‌گرایانه ظریف... تجمع اعتراضی دانشجویان علیه نشریه فرانسوی شارلی ابدو در مقابل سفارت فرانسه را به تریبونی علیه دیپلماسی روحانی تبدیل کردند.»

محمد جواد ظریف، روز جمعه، ۲۶ دی، برای گفت‌وگو با لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه، درباره پرونده هسته‌ای ایران به پاریس سفر کرده بود.

وی روز چهارشنبه ۲۴ دی در واکنش به چاپ کاریکاتوری جدید از پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو گفته بود که «احترام به مقدسات، داشتن روابط احترام‌آمیز را راحت‌تر می‌کند».

روزنامه ایران در بخش دیگری از گزارش خود مخالفان را متهم کرد که به بهانه پیاده‌روی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، «دور جدید مرحله تخریب علیه دیپلماسی هسته‌ای» را آغاز کرده‌اند.

پیاده‌روی آقای ظریف با جان کری اعتراض رسانه‌های اصولگرای ایران را سبب شده‌است.

روزنامه کیهان در سرمقاله شماره یک‌شنبه، ۲۸ دی‌ماه، خود ضمن نکوهش سفر محمدجواد ظریف به فرانسه، پیاده‌روی آقای ظریف با همتای آمریکایی خود را اقدامی «تعجب‌آور و برخلاف عرف شناخته شده و فرموله دیپلماتیک»، دانسته بود.

محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین ایران، نیز روز چهارشنبه از آقای ظریف خواست که به خاطر قدم زدن با جان کری عذرخواهی کند.

همزمان با این سخنان محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، گفت: «خیلی سخیف است اگر قدم زدن ظریف با کری را دیپلماسی ضعیف بدانیم.»

روز چهارشنبه، ۲۴ دی، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، سه نشست با جان کری همتای آمریکایی خود در ژنو داشت.

وزرای خارجه ایران و آمریکا همچنین در این روز دقایقی در حین پیاده‌روی با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

آقای ظریف، ۲۹ دی ماه گفته بود که این پیاده‌روی صرفاً به دلیل این بوده که مذاکرات از حالت «نسبتا تنش‌آلود» خارج شود تا بتوان با استفاده از هوای پاک مقداری فضای مذاکرات تغییر پیدا کند.

روزنامه ایران در پایان گزارش خود نوشت که «سنگ‌اندازی در مسیر حل و فصل چالش هسته‌ای که از مهم‌ترین وعده‌های روحانی در مرحله آغاز به کارش بود، در رأس برنامه‌های سناریونویسان برای بحران‌سازی» قرار گرفته‌است.

از آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران در دولت آقای روحانی، اصول‌گرایان، به‌ویژه شاخه تندروی آن، انتقادات شدیدی از عملکرد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای مطرح کرده‌اند، از جمله ۲۳ تیرماه شرکت‌کنندگان در همایش «خط قرمز» با ادبیاتی شدیداللحن به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران حمله کردند.

پیش از آن نیز سیزدهم اردیبهشت‌ماه همایش مشابهی با عنوان «دلواپسیم» با حضور تعدادی از نمایندگان عضو جبهه پایداری مجلس برگزار شده بود.