روز جمعه، ۲۰ تیر ماه، واتیکان یک آتشبس جهانی در جریان بازی نهایی جام جهانی فوتبال را خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، واتیکان این درخواست خود را از طریق شبکههای اجتماعی و با هشتگ #pauseforpeace اعلام کرد.
فراخوان برای به زمین گذاشتن سلاحها در طول بازی نهایی جامجهانی در حالی مطرح میشود که تحولات خونبار غزه ابعاد جدیدی یافته و کشتار در اوکراین ادامه دارد.
شورای امور فرهنگی پاپی در بیانیهای اعلام کرد: «به یادبود کسانی که با جنگ و ناآرامی دست و پنجه نرم میکنند، درخواستکنندگان به دنبال برگزار کردن لحظهای سکوت در حاشیه بازی ۲۲ تیر هستند.»
جیانفرانکو راواسی، وزیر فرهنگ واتیکان، نیز در بیانیه خود از برگزاری برنامه «صدای سکوتی آرام و کوچک» نوشت.
در این بیانیه آمده که برخی اشخاص خواستار برگزاری لحظهای سکوت در استادیوم «ماراکانا» در ریو دو ژانیرو بودند، با این حال هیچ اعلامیه رسمیای مبنی بر تأیید انجام چنین برنامهای توسط فیفا منتشر نشده است.
ملکور سانچز دوتوکا آلامدا، معاون شورای امور فرهنگی پاپی در این باره گفت: «ورزشها پیرامون جشنهای مذهبی متولد شدند. رویدادهای ورزشی لحظاتی صلحآمیز بودند که در طول آنها جنگها متوقف میشدند، همانطور که در مورد المپیک این رسم اجرا میشد.»
سنت برقراری آتشبس برای مسافرت ورزشکاران و تماشاچیان به محل برگزاری مسابقات به سده نهم میلادی پیش از میلاد مسیح میرسد. امروزه هم کمیته بینالمللی المپیک این رسم را ادامه داده و پیام صلحطلبی را در سراسر جهان پخش میکند.
وزیر فرهنگ واتیکان در ادامه صحبتهای خود ضمن اشاره به تاریخچه این بازیها افزود: «چرا در جامجهانی چنین برنامهای نداشته باشیم؟ چرا یک مکث، یک لحظه سکوت و یک آتشبس نداشته باشیم؟»
پاپ فرانسیس طرفدار پر و پا قرص فوتبال است و بازی نهایی فوتبال جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل بین دو تیم آرژانتین، میهن پاپ کنونی، و آلمان، یعنی کشور سَلَف فرانسیس، یعنی پاپ بندیکت شانزدهم برگزار میشود.
واتیکان احتمال تماشای بازی توسط دو پاپ در کنار یکدیگر را غیرمحتمل دانسته اما در عینحال اعلام کرده که ممکن است فرانسیس اجازه چنین کاری را بدهد.
با این همه یک منبع واتیکان روز جمعه احتمال تماشای بازی توسط پاپ پیشین، بندیکت شانزدهم، را نفی کرد چرا که «واقعاً ایشان علاقهای ندارد و طرفدار فوتبال نیست.»
این منبع در ادامه توضیح داد که «ایشان هرگز نتوانستهاند در تمام عمرشان یک بازی فوتبال را از اول تا آخر تماشا کنند و بعد از این همه سال انجام چنین کاری برایشان در سن ۸۷ سالگی به مانند توبه اجباری خواهد بود.»