دادگاهی در بحرین احکام زندان ۱۳ رهبر مخالفان حکومت را تایید کرد

دادگاهی در بحرین روز سه‌شنبه ۱۴ شهریور احکام صادره زندان برای ۱۳ تن از رهبران اصلی مخالفان حکومت که به گفته این دادگاه «در تماس اطلاعاتی» با حزب‌الله لبنان و ایران بوده‌اند را تأیید کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این فعالان شیعه بحرینی متهم هستند که قصد براندازی حکومت سنی‌مذهب این کشور را دارند و در این رابطه هفت مورد از احکام تایید شده در روز سه‌شنبه حبس ابد است.

خبرگزاری رویترز نوشت که وائل بوعلای، از مقام‌های دادگستری بحرین در این روز در یک نشست خبری گفت: «در این حکم به صراحت اثبات شده که برخی از این متهمان با یک سازمان خارجی، یعنی حزب‌الله که برای منافع ایران کار می‌کند، ارتباط داشته و یا کوشش کرده‌اند تا ارتباط و تماس‌های اطلاعاتی داشته‌باشند.»

این زندانیان متهم که رهبری راهپیمایی‌های سال گذشته در بحرین را بر عهده داشته‌اند این اتهام‌ها رد کرده و می‌گویند که برای «اصلاحات دموکراتیک» فعالیت می‌کنند.

اپوزیسیون بحرین نیز احکام تایید شده علیه این زندانیان را «کینه‌توزانه» توصیف کرد و دادگاه این متهمان را «نمایشی» خواند.

عبدالهادی الخواجه، یکی از این فعالان زندانی، در ماه ژوئن به اعتصاب غذای ۱۱۰ روزه خود پایان داد و دو تن دیگر از زندانیان یعنی حسن مُشَیمه و عبدالجلیل السَنکیس، که از رهبران حزب شیعه‌مذهب «حق» هستند با تعطیلی حزب خود روبه‌رو شده‌اند.

دادگاه جنایی بحرین روز هفتم خرداد نیز شش فعال شیعه این کشور را به اتهام توطئه و همکاری با ایران برای اجرای عملیات تروریستی علیه اهدافی همچون وزارت کشور و سفارت عربستان سعودی در منامه، به ۱۵ سال زندان محکوم کرد.

خبرگزاری دولتی بحرین گزارش داد که سه تن از این محکومان، با سپاه پاسداران و سازمان بسیج ایران برای «هدف قرار دادن مراکز حساس» در بحرین در تماس بودند.

حکومت بحرین که اعتراضات ماه مارس سال گذشته را با کمک عربستان سعودی سرکوب کرد از آن تاریخ با راهپیمایی‌های پراکنده شیعیان معترض این کشور روبه‌رو شده‌است.

بحرین همواره جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور کشور خود متهم کرده‌است و در این راستا وزیر خارجه بحرین نیز روز یک‌شنبه به همراه وزرای خارجه پنج کشور دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس با انتشار بیانیه‌ای خواستار توقف «دخالت‌های ایران» در امور داخلی کشورهایشان شدند.

مقام‌های ایرانی وجود این دخالت‌ها را تکذیب کرده و آنها در سطح «ادعا» می‌دانند.

در جریان سرکوب راهپیمایی‌های سال گذشته در بحرین، وزارت خارجه آمریکا ضمن تأکید بر «لزوم خویشتنداری نیروهای امنیتی در بحرین» و پی‌گیری راه‌حلی مسالمت‌جویانه برای حل بحران در این کشور از حکومت بحرین خواست با مخالفان وارد گفت‌و‌گو شود.