انفجار در بزرگ‌ترین خط لوله نفت ایران در منطقه شوش خوزستان

عملیات مهار آتش‌سوزی خط لوله قلعه‌نار به اهواز.

یکی از خطوط اصلی انتقال نفت به تأسیسات نفتی اهواز که گفته می‌شود بزرگ‌ترین خط لوله نفت ایران است بامداد جمعه دچار آتش‌سوزی و انفجار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این آتش‌سوزی در خط لوله قلعه‌نادر استان لرستان به تأسیسات شرکت نفت و گاز کارون که ظرفیت انتقال روزانه ۳ تا ۴ هزار بشکه نفت را دارد و در منطقه شوش دانیال، در کنار رودخانه شاهور روی داده‌ است.

هرمز قلاوند، مدیرعامل مناطق نفت‌خیز جنوب، از تلاش کارگران برای جلوگیری از ورود آلودگی‌های نفتی به این رودخانه خبر داد و هم‌چنین اعلام کرد: «هنوز دلایل تروریستی یا فنی بودن این حادثه نفتی مشخص نشده‌ است.»

مدیرعامل مناطق نفت‌خیز جنوب گستره این آتش‌سوزی را ۳۰۰ متر در اطراف خط لوله و ارتفاع فوران آتش را بیش از ۴۰ متر اعلام کرد.

خبرگزاری مهر گزارش می‌دهد که این آتش‌سوزی ۱۰ ساعت پس از انفجار هم‌اینک «به طور کامل» مهار شده‌ است.

بنابراین گزارش، دستگاه‌های نظارتی، بازرسی، امنیتی و حراست شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب برای بررسی دلایل این انفجار در منطقه حضور یافته‌اند و «به زودی عمدی یا غیرعمدی بودن این حادثه به طور رسمی توسط شرکت ملی نفت ایران اعلام می‌شود».

خطوط لوله انتقال نفت و گاز در ایران تاکنون چندین بار طعمه انفجار شده و در چند مورد برخی از مقامات جمهوری اسلامی به احتمال دست داشتن خراب‌کاران در این اتفاقات اشاره کرده‌اند.

در همین زمینه هفته گذشته یک مقام وزارت نفت اعلام کرد که انفجار در خط لوله صادرات گاز در نزدیکی مرز بازرگان در نخستین ساعات روز جمعه، هفتم مردادماه، باعث «قطع موقتی» در صادرات گاز طبیعی ایران به ترکیه شده ‌است.

با این که سليمان جعفرزاده، نماينده ماكو و چالدران، روز شنبه در مجلس گفت که «انفجار در خط لوله صادرات گاز ایران به ترکیه، از سوی گروه پژاک انجام شده‌است»، اما خبرگزاری مهر در خبرهای خود سازمان مجاهدین خلق و «گروه‌های تروریستی» را عامل این انفجار معرفی می‌کند.

در فروردین‌ماه سال جاری یک نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به انفجار در خط لوله میان شهرهای قم و سلفچگان با توصیف آن به عنوان اقدامی «خراب‌کارانه» از احتمال ارتباط آن با انفجاری در گذشته خبر داد.

انفجار ۲۰ فروردین‌ماه در سه رشته خط لوله انتقال گاز طبیعی رخ داد که بخشی از گاز ایران را از پالایشگاه‌های جنوب کشور چون مجتمع گازی «پارس جنوبی»، «پارسیان» و «فجر جم» به استان‌های شمال و شمال غربی ایران انتقال می‌دهد.

پیش از آن نیز در بهمن‌ماه سال گذشته، ۱۳۸۹، در ۲۵ کیلومتری شمال منطقه سلفچگان در سه خط لوله هزار پوندی انتقال گاز انفجاری دیگر رخ داده بود.