انتشار ویدئوی تیرباران ۱۶ پلیس پاکستانی به دست طالبان

صحنه‌ای از ویدئوی منتشر شده توسط طالبان مربوط به تیرباران ۱۶ پلیس پاکستانی در منطقه «دیر علیا» در ناحیه قبایلی شمال غرب پاکستان.

گروه طالبان ویدئویی را منتشر کرده‌است که در آن تیرباران ۱۶ پلیس پاکستانی به‌دست افراد مسلح در محلی در شمال غربی این کشور دیده می‌شود.

ارتش پاکستان در گفت‌وگو با شبکه جهانی بی‌بی‌سی گفته است که این کلیپ ویدئویی که روز دوشنبه منتشر شده «ظاهراً واقعی است.»

صحنه‌های این کلیپ ویدئویی ظاهراً مربوط به درگیری‌های ماه ژوئن در منطقه «دیر» در مرز پاکستان و افغانستان است و در آن صحنه کشته شدن ۱۶ عضو پلیس محلی که در کنار تپه‌ای با دست‌های بسته به صف شده‌اند دیده می‌شود.

در بخشی از این ویدئو، یک فرمانده محلی طالبان این افراد پلیس را «دشمنان اسلام» معرفی می‌کند که «خدا از او خواسته تا آن‌ها را مجازات کند.» وی سپس دستور تیراندازی می‌دهد و افراد مسلح با تیرباران شدید و شلیک تیرهای خلاص همه آن‌ها را به قتل می‌رسانند.

صحنه دیگری از کلیپ ویدئویی منتشر شده توسط طالبان.
فرمانده محلی طالبان در این ویدئو هم‌چنین نیروهای امنیتی پاکستان متهم می‌کند که در دره سوات در شمال غربی این کشور، «۶ کودک را کشته‌اند.»

پس از قتل این ۱۶ تن، افراد محلی اجساد آن‌ها را در محل یافتند و یک مأمور پلیس با تلفن همراه خود جزئیات کشف این اجساد را فیلم‌برداری کرده‌است.

سرلشکر اطهر عباس، از ارتش پاکستان، که واقعی بودن صحنه‌های این ویدئو را تأیید کرده‌است می‌گوید که افراد طالبان که در این کلیپ دیده می‌شوند از طالبان دره سُوات هستند.

ارتش پاکستان در سال ۲۰۰۹ تهاجم گسترده‌ای را در دره سوات آغاز کرد و این دره مهم را از کنترل طالبان خارج کرد اما بسیاری از پیکارجویان طالبان توانستند از این دره گریخته و خود را به افغانستان برسانند.

سرلشکر اطهر عباس در باره قتل ۱۶ فرد پلیس به شبکه خبری بی‌بی‌سی گفت که «این نشان می‌دهد که طالبان، تروریست‌هایی بی‌رحم‌اند و این تهدیدی است که با آن روبه‌رو هستیم. ما بیشترین آسیب را از القاعده و گروه‌های وابسته به آن دیده‌ایم و در عین حال پاکستان بیشترین تلاش‌ها را بر ضد آن‌ها انجام داده‌است.»

مقام‌های آمریکایی در مقاطع مختلف از شیوه نبرد ارتش پاکستان با گروه طالبان انتقادهایی کرده‌اند.

مقام‌های آمریکایی ماه گذشته گفتند اطلاعاتی را درباره محل دو کارخانه بمب‌سازی ستیزه‌جویان در شمال پاکستان در اختیار ارتش پاکستان قرار داده‌بودند اما پیش از آغاز حمله به این دو کارخانه، ارتش این کشور، ظاهراً ستیزه‌جویان را از برنامه حمله باخبر کرده‌بود.

اردیبهشت‌ماه گذشته حدود پانصد نفر از زندانیان طالبان توانستند با حفر یک تونل زیرزمینی که کار حفر آن ۵ ماه طول کشیده‌بود و با نقشه‌ای حساب‌شده از زندان قندهار در جنوب افغانستان، بگریزند.