ایران بریتانیا را به «مداخله‌جویی غیرمسئولانه» در منطقه متهم کرد

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارشنبه ۱۷ آذر از سخنان اخیر ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، درباره سیاست های تهران انتقاد کرد.

وی گفت: «کشورهایی که مداخله‌جویی‌های غیرمسئولانه آنها در سایر کشورها موجب گسترش ناامنی، جنگ، خشونت و تروریسم شده است در جایگاهی نیستند که دیگران را به مداخله در امور منطقه متهم کنند».

آقای قاسمی با اشاره به اینکه ریشه بخشی از سخنان خانم می «ناشی از تحولات در روابط بریتانیا با اتحادیه اروپا» است افزود که این موضوع مشکلات، کمبودها و پیچیدگی‌هایی را در منافع و جایگاه بین‌المللی» این کشور ایجاد کرده و باعث شده است تا «نخست وزیر این کشور متناسب با فضای اجلاس شورای همکاری خلیج فارس و برای خوشایند تعدادی از سران کشورهای عضو این شورا، حرف‌هایی نسنجیده علیه دولت و ملت ایران بر زبان بیاورد».

ترزا می، نخست وزیر بریتانیا، روز چهارشنبه خطاب به شورای همکاری کشورهای خلیج فارس گفت که بریتانیا به این کشورها کمک می‌کند تا در برابر «اقدامات ستیزه جویانه ایران در منطقه» بایستند.

خانم می که در اجلاس سالانه شورای همکاری کشورهای خلیج فارس در بحرین حضور یافت، ایران را به «ستیزه‌جویی» در منطقه متهم کرد و افزود: «ما باید همچنان در برابر کشورهای بازیگردان در منطقه که از نفوذ خود برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کنند، بایستیم».

وی اضافه کرد:«می‌خواهم به شما اطمینان دهم که من نسبت به تهدیداتی که ایران متوجه خلیج [فارس] و در سراسر خاورمیانه کرده است، آگاه هستم.»

روابط ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در سال‌های اخیر با تنش‌های بسیاری همراه بوده و به ویژه عربستان سعودی که به عنوان قدرتمندترین این کشورها مطرح است روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرده است، تصمیمی که زمستان گذشته متعاقب حمله به سفارت و کنسولگری این کشور در تهران و مشهد اتخاذ شد.

کشورهای خلیج فارس عموما تهران را به «دخالت» در امور داخلی کشورهای منطقه متهم می‌کنند، اما ایران اتهام را رد کرده است. تهران در مقابل به خصوص ریاض را متهم به حمایت از گروه های سلفی و «تروریستی» می کند. اتهامی که عربستان سعودی آن را رد می کند.

به گزارش خبرگزاری ها، نخست وزیر بریتانیا در بخش دیگری از سخنان خود خواستار همکاری استراتژیک میان لندن و کشورهای خلیج فارس برای ارتقای سطح امنیت در این کشورها شد که این همکاری شامل سرمایه‌گذاری در امور دفاعی و آموزش‌های نظامی در بحرین و اردن می‌شود.

بریتانیا از پاییز سال گذشته ساخت یک پایگاه نیروی دریایی در بندر مینا سلمان در بحرین را آغاز کرده است که نخستین پایگاه دائمی این کشور در خاورمیانه طی چهار دهه اخیر محسوب می‌شود.

در این میان، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به سخنان ترزا می گفت: «هدف از این گونه اظهارات تلاش برای عقد قراردادهای جدید هنگفت تسلیحاتی بین انگلیس و برخی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و در نهایت، تشدید بحران‌های ناشی از جنایات جنگی آنها علیه ملت‌های مظلوم یمن، سوریه، بحرین، عراق و دیگر کشورهای اسلامی منطقه» است.