پرچم‌های اسرائیل و آمریکا در راهپیمایی دولتی «روز قدس» به آتش کشیده شد

راهپیمایی روز قدس پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، هر سال و در آخرین جمعه ماه رمضان، در سراسر ایران برگزار می‌شود.

هزاران نفر در شهرهای مختلف ایران و در جریان راهپیمایی «روز قدس»، پرچم‌های اسرائیل، آمریکا و تصاویر رهبران این کشورها و حاکمان عربستان سعودی را به آتش کشیدند.

حسن روحانی، رییس جمهوری، صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضائیه، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری سابق، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری ایران و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و وزرا، نیز در این راهپیمایی حاضر بودند.

راهپیمایی «روز قدس» پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، هر سال و در آخرین جمعه ماه رمضان، در سراسر ایران برگزار می‌شود و در آن شعارهایی با مضمون نابودی اسرائیل و آمریکا سر داده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رییس جمهوری ایران در حاشیه این راهپیمایی گفت: «امروز توطئه تفرقه در دنیای اسلام، حضور گروه‌های تکفیری و تروریستی در منطقه و خط سازش، در مسیر آرمان آزادی فلسطین فاصله ایجاد کرده است».

آقای روحانی افزود: «برای رسیدن به مسیر اصلی، راهی جز وحدت مسلمانان، دفاع از خط مقاومت و جهاد و مبارزه با گروه‌های تکفیری و تروریستی وجود ندارد».

رییس مجلس شورای اسلامی هم «حضور مردم ایران» در راهپیمایی «روز قدس» را باعث آن دانست تا «در چنین شرایطی که در منطقه خیلی اوضاع به هم ریخته است مسیر سوءاستفاده برای رژیم صهیونیستی باز نشود و این بیداری در بین امت اسلامی زنده نگه داشته شود».

احمد خاتمی هم سخنران نماز جمعه «روز قدس» بود.

آقای خاتمی گفت که «ما مسلمانان یک امتیم و نمی‌توانیم درد و آوارگی مردم فلسطین را احساس نکنیم» و افزود: «راهپیمایی روز قدس یعنی اینکه اگر از دست ما کار اجرایی ساخته نیست اما اجازه نمی‌دهیم فلسطین فراموش شود».

حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم سخنران اول نماز جمعه تهران بود که در سخنان خود، علاوه بر تهدید اقلیم خودمختار کردستان عراق، گفت که «بیش از یکصد هزار موشک» در لبنان آماده هستند تا «با یک دستور»، اسرائیل را «از نقشه جهان محو کنند».

در قطعنامه پایانی این راهپیمایی هم تاکید شد که «نابودی غده سرطانی اسرائیل به عنوان اولویت اول امت اسلامی در جغرافیای جهان اسلام نهادینه شده» است.

ایران و اسرائیل، پیش از انقلاب اسلامی، روابط گسترده سیاسی، امنیتی و اقتصادی داشتند. با روی کار آمدن جمهوری اسلامی، رهبران حکومت جدید خواستار نابودی اسرائیل شدند. این سیاست همچنان در دستور کار رهبران جمهوری اسلامی قرار دارد. ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد.