قتل محافظ مرکز اتمی به تهدید تروریستی در بلژیک «مرتبط نبود»

سطح امنیتی در بلژیک همچنان بالاست.

خبرگزاری بلگا در بلژیک روز شنبه، هفتم فروردین‌ماه، به نقل از دفتر دادستانی در منطقه شارل‌روآ خبر داد که مرگ مسئول حفاظت از یک مرکز هسته‌ای پرونده‌ای «کاملا جنایی» است و ربطی به تهدیدهای تروریستی اخیر ندارد.

بنا بر گزارش این خبرگزاری، «دیدیه پروسپرو» که در منزل مسکونی خود با چهار گلوله به قتل رسیده است مسئول حفاظت از یک مرکز تحقیقات هسته‌ای بوده و در نیروگاه اتمی کار نمی‌کرده است.

رسانه‌ها روز شنبه به نقل از یک روزنامه بلژیکی خبر دادند که مامور حفاظت یک تاسیسات هسته‌ای در بلژیک کشته و کارت ورود او به این تاسیسات دزدیده شده است.

روزنامه دی‌اچ بلژیک روز شنبه گزارش داده بود که این اتفاق دو روز پس از وقوع بزرگ‌ترین حمله تروریستی تاریخ بلژیک یعنی در روز پنج‌شنبه گذشته رخ داده است.

در حالی که یک سخنگوی پلیس بلژیک گفته بود که به علت در جریان بودن تحقیقات نمی‌تواند درباره حادثه اظهار نظر کند، ساعتی پیش خبرگزاری بلژیک گزارش داد که قتل این محافظ احتمالا «حادثه جنایی و نه تروریستی» بوده است.

خبرگزاری رسمی بلژیک همچنین به نقل از دفتر دادستانی تکذیب کرده است که کارت ورودی فرد مقتول به سرقت رفته است.

آن گونه که روزنامه دی‌اچ چاپ بروکسل گزارش داده بود، کارت ورودی مامور حفاظتی کشته شده، بلافاصله پس از آن که مشخص شد چه اتفاقی برای او رخ داده، غیرفعال شده است.

این حادثه در منطقه شارل‌روآ در جنوب غربی بلژیک و جنوب شهر بروکسل رخ داده است.

روزنامه دی‌اچ پیش از این گزارش داده بود که عوامل عملیات تروریستی اخیر در بلژیک، در واقع قصد داشتند به تاسیسات هسته‌ای این کشور حمله کنند، اما دستگیری تعدادی از نیروهای مرتبط با گروه حکومت اسلامی در این کشور طی هفته‌های اخیر، باعث تغییر در برنامه آنها شد.

ویدئویی چندین ساعته که اواخر سال گذشته میلادی توسط نیروهای امنیتی بلژیک کشف شد، نشان می‌داد که رفت و آمد یک مقام ارشد هسته‌ای این کشور توسط نیروهای مرتبط با گروه حکومت اسلامی که حملات تروریستی پاریس را انجام داده بودند، زیر نظر گرفته شده بود.

این ویدئو ساعت‌ها رفت و آمد مسئول برنامه تحقیقاتی هسته‌ای بلژیک به منزلش در شمال این کشور را نشان می‌داد.

به دنبال کشف این ویدئو، سازمان‌های امنیتی بلژیک و اروپا، نگران عملیات احتمالی گروه‌های افراطی اسلامگرا علیه تاسیسات یا مواد هسته‌ای در این قاره شده‌اند.