بروجردی: انتخابات ما نیاز به نظارت خارجی ندارد، به‌ویژه آمریکایی‌ها

علاءالدین بروجردی

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفته که انتخابات در ایران «هیچ نیازی به نظارت بین‌المللی ندارد» و «اگر هم نیاز باشد، حتما آمریکا نخواهد بود».

آقای بروجردی، شنبه ۱۷ بهمن و در واکنش به درخواست سه نماینده کنگره آمریکا برای سفر به ایران با هدف «مشاهده» انتخابات پیش رو، به خبرگزاری صداوسیما گفته است: «آمریکایی‌ها حق ندارند چنین درخواست نابه‌جایی مطرح کنند.»

سه نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، هفته گذشته، با حضور در دفتر حافظ منافع ایران در واشینگتن، تقاضای ویزا برای ورود به ایران کردند.

این سه همچنین در نامه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از آنها خواستند تا روند صدور ویزا برای آنها را تسهیل کنند.

نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، گفته‌اند که «هدف اصلی آنها از سفر احتمالی به ایران»، مشاهده انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است که هفت اسفند برگزار خواهند شد.

آنها با «تاریخی» توصیف کردن این رویداد، افزوده‌اند: «ما مایلیم دموکراسی ایرانی را در عمل مشاهده کنیم. مایه شرمساری خواهد بود که هیچ آمریکایی‌ای این فرصت را نداشته باشد که برای نخستین بار در تاریخ حکومت روحانیون بر آزاد و عادلانه بودن انتخابات صحه بگذارد».

اما آقای بروجردی با انتقاد شدید از این درخواست، گفته است: «انتخابات ایران هیچ نیازی به نظارت بین‌المللی ندارد زیرا قوی‌ترین دموکراسی منطقه را داریم و انتخابات ما در چارچوب قوانین بین‌المللی و کاملا شفاف و سالم است».

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران در حالی انتخابات ایران را «در چارچوب قوانین بین‌المللی و کاملا شفاف و سالم» توصیف می‌کند که به جز نهادهای بین‌المللی، حتی تعدادی از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی چنین اعتقادی ندارند.

حسن روحانی، رئیس جمهور و به خصوص اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از افرادی هستند که به رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات پیش رو به شدت اعتراض دارند.

آقای روحانی حتی نسبت به «شائبه مهندسی انتخابات» هشدار داده است.

دیدبان حقوق بشر نیز اعلام کرده که علاوه بر «مشکلات جدی ساختاری» در سیستم انتخاباتی ایران، رد صلاحیت‌های «خودسرانه» به گونه‌ای است که «هیچ نامزد متفاوتی باقی نمی‌ماند که مردم بتوانند به آن‌ها رأی دهند».