رئیس ستاد انتخابات تهران: برخی می‌خواهند قاعده بازی را برهم بزنند

شهاب‌الدین چاوشی، رئیس ستاد انتخابات و معاون سیاسی استانداری تهران است.

شهاب‌الدین چاوشی، رئیس ستاد انتخابات استان تهران، با انتقاد از ناظران شورای نگهبان «در شهرستان‌ها» هشدار داد که «برخی» می‌خواهند مجریان انتخابات پیش رو را «عصبانی کرده و قاعده بازی را به هم بزنند».

آقای چاوشی که معاون سیاسی استانداری تهران است روز سه‌شنبه، ۲۴ آذرماه، گفت: «در رده‌های پایین در شهرستان‌ها عضوی از هیئت نظارت به فرماندار اعلام می‌کند حتی حاضر نیست نهار دولت یازدهم را بخورد. چگونه می‌توان چنین فردی را در هیئت نظارت پذیرفت؟»

رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان این که «حق ماست که هر کسی را به هیئت‌های نظارت معرفی کنیم و وظیفه آنها هم بررسی صلاحیت این افراد است» افزود: «در بسیاری از فرمانداری‌ها برای معرفی معتمدان با هیئت‌های نظارت هماهنگی می‌شود، اما در برخی موارد هم بدون دلیل خاصی افراد معتمد را رد می‌کنند. وقتی دلیل آن هم پرسیده می‌شوند می‌گویند چون در دوره گذشته این فرد خط خورده است.»

آقای چاوشی با طرح این پرسش که «مگر قرار است طبق روند دوره‌های گذشته اقدام کنیم؟» گفت که «چرا باور نمی‌کنیم فضای سیاسی جامعه تغییر کرده است».

بر اساس قانون انتخابات ایران، ستاد انتخابات و هیئت‌های اجرایی زیر نظر وزارت کشور، وظیفه اجرای انتخابات و شورای نگهبان وظیفه نظارت بر انتخابات را بر عهده دارند.

انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی و دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری قرار است روز هفتم اسفند سال جاری برگزار شود.

انتقاد رئیس ستاد انتخابات تهران از هیئت‌های نظارت شورای نگهبان مدتی پس از آن بیان می‌شود که حسن روحانی، رئیس جمهور، از شورای نگهبان به عنوان «ناظر، نه مجری» انتخابات نام برد و گفت که «نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند».

آقای روحانی گفته بود: «کسی که باید بگوید فردی برای شرکت در انتخابات صالح است یا خیر، هیئت اجرایی است.»

این سخنان واکنش منفی شورای نگهبان، مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی و اصولگرایان را به دنبال داشت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز شورای نگهبان را «چشم بینای مردم و نظام در انتخابات» توصیف کرد و یکی از «عادت‌های بد» در ایران را این دانست که «برخی افراد در سلامت انتخابات تشکیک می‌کنند».

رئیس ستاد انتخابات استان تهران نیز در سخنان اخیر خود گفته است که «نظارت استصوابی مطرح شده و باید اجرا شود»، اما در عین حال افزود: «اگر ما جایی فکر می‌کنیم نظارت فرااستصوابی است باید گزارش آن را به صورت مستند ارائه کنیم.»

آقای چاوشی تاکید کرده است: «برخی می‌خواهند ما را عصبانی کرده و قاعده بازی را به هم بزنند، زیرا احساس می‌کنند در مجلس آینده سهم زیادی نخواهند داشت.»