دو عضو هيئت رئيسه مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند، رأی اعتماد به وزرای پيشنهادی کابينه حسن روحانی، در شش جلسه فشرده صبح و عصر در هفته آينده بررسی خواهد شد.
خبرگزاری مهر، سهشنبه، ۱۵ مرداد، به نقل از محمدحسن ابوترابیفرد، نايب رئيس مجلس گزارش کرده نمايندگان در جلسات روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه درباره رأی اعتماد يا عدم اعتماد به وزیران پيشنهادی تصميمگيری خواهند کرد.
حسين سبحانینيا، عضو هيئت رئيسه مجلس هم به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفته است: «مجلس روز يکشنبه هفته آينده جلسه علنی نخواهد داشت و به جای آن طی روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه رسيدگی به صلاحيت وزرای پيشنهادی کابينه يازدهم را در دستور کار خود دارد.»
به گفته آقای سبحانینيا، اگر رسيدگی به صلاحيت وزرا نيازمند زمان بيشتری باشد اين امکان وجود دارد که در روز پنجشنبه نيز مجلس تشکيل جلسه دهد.
حسن روحانی، رئيس جمهور ايران، فهرست وزرای پيشنهادی خود را روز يکشنبه ۱۳ مرداد به مجلس شورای اسلامی ارائه داد و کميسيونها و فراکسيونهای مجلس از يک روز بعد، بررسی صلاحيت گزينههای پيشنهادی را با حضور آنها آغاز کردند.
نخستين جلسه به ميزبانی فراکسيون زاگرس و با حضور هفت وزير پيشنهادی وزارتخانههای نفت، نيرو، کشاورزی، مسکن و شهرسازی، ورزش، کار و اقتصاد برگزار شد.
مجمع عمومی فراکسيون رهروان ولايت نيز که فراکسيون اکثريت مجلس است، روز گذشته تشکيل جلسه داد و بررسی برنامههای وزرای پيشنهادی از سوی رئيسجمهور در دستور کار قرار گرفت.
در اين جلسه شش نفر از وزرای پيشنهادی دولت در جلسه حاضر شده و به ارائه برنامههای خود پرداختند.
علوی، زنگنه، واعظی، ربيعی، نجفی و آخوندی وزرای پيشنهادی برای تصدی وزارتخانههای اطلاعات، نفت، ارتباطات، کار ، آموزش و پرورش و راه شهرسازی با حضور در جلسه اين فراکسيون به ارائه برنامههای خود پرداختند.
همچنين جلسه مشترک تعدادی از وزرای پيشنهادی دولت يازدهم با جمعی از نمايندگان در محل کميسيون تلفيق برگزار شد.
محمدرضا باهنر، نايب رئيس اول مجلس، علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی و محمدرضا مصباحی مقدم، رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس، در اظهارنظرهای جداگانهای از «کليت» کابينه پيشنهادی حسن روحانی دفاع و پيشبينی کردهاند که «اکثر قريب به اتفاق» گزينههای معرفی شده، رأی اعتماد مجلس را به دست خواهند آورد.
اما تعدادی از نمايندگان مجلس که بيشتر عضو فراکسيون پايداری و از حاميان محمود احمدینژاد، رئيس جمهور سابق ايران بودهاند، با برخی از وزرای پيشنهادی به شدت مخالفت میکنند.
بيژن زنگنه، گزينه پيشنهادی برای وزارت نفت، محمدرضا نعمتزاده، گزينه پيشنهادی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدعلی نجفی برای وزارت آموزش و پرورش و محمدجواد ظريف، گزينه پيشنهادی برای وزارت امور خارجه، از جمله افرادی هستند که بيشترين مخالفتها با آنها ابراز میشود.
خبرگزاری فارس در روزهای گذشته مصاحبههای متعددی عليه آنها منتشر کرده و روزنامه کيهان نيز با انتشار چندين مطلب، تعدادی از وزرا مانند بيژن زنگنه و محمدرضا نعمتزاده را به «فساد اقتصادی» و همراهی با «فتنه ۸۸» متهم کرده است.
رهبر جمهوری اسلامی و طرفدارانش، به اعتراضات و تظاهرات پس از انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ فتنه میگويند.
حسين شريعتمداری، مديرمسئول روزنامه و نماينده ولی فقيه در روزنامه کيهان، معتقد است تعدادی از وزرای پيشنهادی حسن روحانی به مجلس توسط «فتنهگران» به او «تحميل» شدهاند و از نمايندگان مجلس خواسته با رأی ندادن به آنها، به رئيس جمهور جديد کمک کنند.