عکس‌هایی که به دنیا تلنگر می‌زنند؛ ثبت فاجعه در یک قاب

اعتراض خانواده‌ای پناهجو بر روی ریل راه‌آهن در مجارستان / این عکس طی روزهای گذشته بارها در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است

تصویر کودک غرق شده سوری که جریان آب جسد بی‌جان او را به ساحلی در ترکیه آورده است،‌ این روزها تبدیل به جریانی در رسانه‌ها و به‌خصوص در دنیای مجازی شده است.

عکس‌های این کودک بی‌جان و همچنین تصویر پلیسی که او را در آغوش گرفته،‌ تاثیر فراوانی بر روی مخاطبان گذاشته و بسیاری از آنها با نوشتن و به اشتراک گذاشتن مطالبی در شبکه‌های اجتماعی،‌ واکنش خود را به این اتفاق تلخ ابراز داشته‌اند.

پیشتر هم تصاویری از اتفاقات و حوادث گوناگونی از ایران و جهان پس از ثبت توسط عکاسان و سپس انتشاردر رسانه‌ها، مخاطبان زیادی را متوجه برخی وقایع در گوشه و کنار دنیا کرده و حتی همراهی و همدلی آنها را هم برانگیخته است.

تصویر کودکی گرسنه و ضعیف در سودان که لاشخوری به انتظار مرگ او نشسته است؛ تصویر جسد پناهجویی در ساحلی در اسپانیا که چند متر آنطرف‌تر از آن، دو گردشگر، بی‌تفاوت در حال استراحت هستند؛ یا حتی عکس خونین ندا آقا سلطان در حال جان دادن بر روی آسفالت خیابان و یا عکس پیکر بی‌جان دختر و پسری که در زیر آوار زلزله مدفون شده بودند، از جمله تصاویری بوده که تاثیر فراوانی بر روی مخاطبان گذاشته و حتی موج‌ به راه انداخته است.

تصویر کودکی که در اثر سوءتغذیه از حال رفته و لاشخوری به انتظار مرگ او نشسته است؛ این عکس توسط کوین کارتر در سال ۱۹۹۳ در سودان گرفته شد.

شما مخاطبان رادیو فردا، برای ما بنویسید که انتشار چنین تصاویری در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تا چه اندازه بر روی افکار عمومی تاثیر دارد و آیا این تاثیر می‌تواند مسبب برخی حرکت‌های اجتماعی شود؟

همچنین آیا عکس و تصویری از وقایع و حوادث مختلف از ایران و یا جهان به یاد دارید که بیشترین تاثیر را بر روی شما گذاشته باشد؟

نظرات خود را در پایین همین صفحه و در بخش «درج نظرها» برای رادیو فردا ارسال کنید.