درحالی که اعتراض های جهانی به برگزاری کنفرانس «هولوکاست، چشم انداز جهانی» در تهران ادامه دارد، محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران روز پنجشنبه، ۲۳ آذر گفت که ريشه مشکلات جهان پايبند نبودن رهبران اسراييل و برخی قدرت های غربی به مبانی دينی است و بايد جبهه متحد پيروان اديان الهی در مقابل آنها ايجاد شود.
آقای احمدی نژاد در ديدار با خاخام های يهودی شرکتکننده در همايش هولوکاست در تهران گفت قدرت های بزرگ بايد بساط رژيم اسراييل را جمع کنند و حکومت مورد نظر ملت فلسطين را در يک همه پرسی با حضور همه فلسطينيان اعم از يهودی، مسيحی و مسلمان تعيين کنند.
سخنان مکرر آقای احمدی نژاد در مورد لزوم محو اسراييل از صفحه روزگار با انتقادهای شديد جهانی روبه رو شده است.
محکوميت برگزاری همايش
کشورهای اروپايی و آمريکا و واتيکان برگزاری همايش هولوکاست در تهران را هم بشدت محکوم کرده اند. وزارت خارجه امريکا اين همايش را«رفتار شرم آورانه ديگری از سوی رهبران ايران خوانده» و آنجلا مرکر، صدراعظم آلمان گفته است که آلمان مسئوليت فاجعه هولوکاست در جنگ جهانی دوم را پذيرفته و هر حرکت و سخنی که واقعيت اين پديده را به زير سوال ببرد، پذيرفتنی نيست.
تونی بلر، نخست وزير بريتانيا نيز با انتقاد شديد از ايران گفت:« آنها نه تنها همايشی را در انکار اين فاجعه برپا کرده اند بلکه رهبر نژاد پرستان را هم به آن دعوت کرده اند.»
درهمايش تهران، علاوه بر رهبر گروه نژاد پرست کوکلس کلان ها ی آمريکا، چند تن از خاخام های وابسته به يگ گروه مذهبی بسيار سنت گرا و متعصب يهودی هم دعوت شده بودند.
اين گروه، اگرچه هولوکاست را انکار نمی کنند، اما معتقدند که اصولا نفس برپائی اسرائيل مغاير با يهوديت است و يهوديان برای نجات خود بايد درانتظار روز قيامت و ظهور «منجی» باشند.
يکی ديگراز مدعوين همايش تهران، روبرفوريسون، استاد سابق دانشگاه در پاريس بود که دادگاهی در فرانسه درماه اکتبر گذشته اورا به دليل ديدگاه هايش درباره هولوکاست به سه ماه زندان محکوم کرد. او همچنين از تدريس در دانشگاه های فرانسه محروم شده است.
فيليپ دوست بلازی، وزير امور خارجه فرانسه در پارلمان اين کشور گفت دولت، تمام راه های قانونی را بررسی خواهد کرد تا روبر فوريسون را به دليل به زير سوال بردن هولوکاست مورد پيگرد قانونی قرار دهد. آقای دوست بلازی همايش تهران را از نظر تاريخی، اخلاقی و سياسی ناپذيرفتنی خواند.
رهبران اسراييل هم برگزاری اين همايش را نشانه ديگری از تهديد صلح جهانی خوانده و خطاب به رهبران اروپا گفتند:« منتظر چه اقدام ديگری از سوی رژيم جمهوری اسلامی هستيد تا به نيات واقعی آن پی ببريد.»
فدراسيون جامعه يهوديان روسيه، کنفرانس تهران را «تجديد نظر بی منطق و گستاخانه درباره قربانيان فاجعه بارترين واقعه قرن بيستم» توصيف کرده و وزارت امور خارجه روسيه نيز روز چهارشنبه در بيانيه ای، همايش تهران را «تحريف وقايع تاريخی، پنهان کردن جنايات دهشت بار نازی ها و بازنگری در نتايج مبارزات دشوار انسان ها با نازيسم» خواند.
منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران در مراسم گشايش اين کنفرانس در روز دوشنبه گفت:«هدف از برپايی اين همايش ايجاد فضای علمی و طرح ديدگاه های مختلف در خصوص يک موضوع تاريخی است.»
اما حاضران در اين همايش، يکی پس از ديگری در انکار هولوکاست سخن گفتند و يا کوشيدند وسعت آن و رقم قربانيان را به زير سوال ببرند.
در حالی که محمود احمد نژاد اين فاجعه را افسانه خوانده، علی اکبر محتشمی پور از اعضای مجمع روحانيون مبارز و از حاضران در اين کنفرانس هم، به رغم اختلاف نظرهای جناحی با رييس جمهوری اسلامی گف:« بررسی های اين همايش نشان خواهد داد که اين واقعه افسانه ای بيش نبوده است.»