سفر جلال طالبانی به تهران به تعویق افتاد

آقای طالبانی گفته است در سفرش به تهران از مقامات جمهوری اسلامی خواهد خواست که به برقراری آرامش در عراق کمک کنند.

سفر از پیش تعیین شده جلال طالبانی، رییس جمهوری عراق به تهران به دلیل بسته بودن فرودگاه بغداد، به تعویق افتاده است.


قرار بود جلال طالبانی امروز به تهران سفر کند و درباره مسايل امنيتی عراق با محمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران گفت و گو کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، آقای طالبانی شب گذشته به خبرنگاران گفت: «اگر فرودگاه بغداد باز شود، روز يکشنبه به تهران خواهم رفت.»

از سوی ديگر هنوز مشخص نيست آيا بشار اسد، رييس جمهوری سوريه نيز در اين گفت و گو ها شرکت می کند يا خير. به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، يک مقام ارشد رياست جمهوری ايران روز گذشته گفت سوريه هنوز به دعوت ايران پاسخی نداده است و هيچ برنامه ای برای ديدار رييس جمهوری اين کشور از تهران دست کم برای ۲۴ ساعت آينده وجود ندارد.

روز پنجشنبه نيز منوچهر متکی، وزير خارجه جمهوری اسلامی گفت هنوز هيچ توافقی برای برگزاری نشست سه جانبه با شرکت سوريه صورت نگرفته است.

حبرگزاری آسوشيتدپرس می نويسد سکوت سوريه در پاسخ به دعوت ايران احتمالا به اين دليل است که دمشق نمی خواهد به طور مستقيم اين دعوت را رد کند و احتمالا به تعويق افتادن سفر جلال طالبانی به سوريه اين فرصت را می دهد تا شرکت در اين مذاکرات را بار ديگر بررسی کند.

ايران تنها متحد نزديک سوريه است و رد دعوت تهران می تواند غير عادی تلقی شود اما به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس احتمالا سوريه نمی خواهد با شرکت در نشست تهران و نزديکی با ايران که قصد دارد نفوذ خود را بر عراق ثابت کند؛ آمريکا را خشمگين کند. در مقابل سوريه به گفت و گوها با آمريکا خوش بين است.

ايران به طور غيرمستقيم تاکيد کرده هدف از برگزاری نشست تهران، اثبات نفوذش بر عراق است. روزنامه محافظه کار کيهان روز چهارشنبه نوشت نشست تهران رييس جمهوری آمريکا را می لرزاند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارشناسان معتقدند ديدار روسای جمهوری عراق، ايران و سوريه، فضای منطقه را تغيير خواهد داد. روز سه شنبه، وليد معلم، وزير خارجه سوريه به بغداد رفت تا روابط سوريه و عراق را پس از ۲۶ سال بهبود بخشد. روابط سوريه و عراق از هنگام آغاز جنگ ايران و عراق که سوريه از ايران حمايت کرد، تيره شد.

بهبود روابط ايران، سوريه و عراق پس از آن آغاز شد که آمريکا خواستار نقش بيشتر ايران و سوريه در منطقه شد. آمريکا از سوی بريتانيا، متحد کليدی خود تحت فشار است که به ايران و سوريه نقش بيشتری در منطقه بدهد تا به حل بحران عراق و خروج اين کشور از خطر جنگ داخلی کمک کنند.

قرار است جورج بوش، رييس جمهوری ايالات متحده و نوری المالکی، نخست وزير عراق چهارشنبه ۲۹ نوامبر برابر با ۸ آذر در اردن درباره استراتژی های آمريکا در عراق با هم ديدار کنند.

با اين حال اين ديدار با استقبال گروه های تندرو عراق رو به رو نشده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقتدی صدر، روحانی تندرو شيعه و حامی نخست وزير عراق تهديد کرده اگر ديدار رييس جمهوری آمريکا و نخست وزير عراق انجام شود، حمايت خود از دولت آشتی ملی را قطع خواهد کرد.

روز گذشته، جمعه، گروه سياسی مقتدی صدر، که ۳۰ تن از اعضای پارلمان عراق را تشکيل می دهند، اعلام کردند اگر جورج بوش و نوری المالکی با هم ديدار کنند، از پارلمان بيرون خواهند آمد.

طرفداران تندرو مقتدی صدر می گويند حضور نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا در عراق، دليل اصلی درگيری های خونين در اين کشور است.

با اين حال کاخ سفيد ديروز، جمعه، ديدار رييس جمهوری آمريکا و نخست وزير عراق را قطعی دانست .