در حالی که ترکیه از بسته پیشنهادی اروپا در مورد مهاجران غیرقانونی ابراز نارضایتی کرده است، مجارستان در ساعات آغازین روز شنبه مرز خود با کشور کرواسی را به روی این مهاجران بست تا جلو موج این مهاجران غیرقانونی را بگیرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از این که حدود ۱۵۰۰ مهاجر غیرقانونی پای پیاده از مرز کرواسی گذشته و وارد خاک مجارستان شدند تا خود را به شمال اروپا برسانند، ماموران مرزی مجار روز شنبه، ۲۵ مهرماه، رسما مرز این کشور با کرواسی را بستند.
پیشتر کرواسی در روز جمعه اعلام کرده بود که در پی بسته شدن مرز این کشور با مجارستان، صف مهاجران غیرقانونی را به سوی مرز خود با اسلوونی هدایت خواهد کرد.
در همین زمینه خبرگزاری فرانسه روز شنبه صبح خبر داد که نخستین اتوبوسهای حامل این مهاجران از کرواسی وارد اسلوونی شدهاند.
بیشتر این مهاجران که بسیاری از آنها از جنگ یا فقر در خاورمیانه و آفریقا گریختهاند تلاش میکنند از این راه خود را به آلمان برسانند که قویترین اقتصاد اروپا را دارد و تخمین زده است که تا پایان سال جاری پذیرای حدود یک میلیون پناهجو باشد.
خبر بسته شدن مرز مجارستان به روی مهاجران غیرقانونی در حالی منتشر شد که آنکارا روز جمعه طرح اتحادیه اروپا برای جلوگیری از موج این مهاجران را به تمسخر گرفت و آشکارا از آن انتقاد کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، ضمن آن که طرح اتحادیه اروپا در زمینه مهار موج مهاجران را فقط «پیشنویس» توصیف کرد گفت: «آنها اعلام میکنند که ۳۰ تا ۴۰ هزار آواره را پناه میدهند و برای جایزه نوبل نامزد میشوند. اما ما میزبان دو و نیم میلیون آواره هستیم و کسی اهمیت نمیدهد.»
آقای اردوغان همچنین از این فرصت استفاده کرده و از اتحادیه اروپا خواست که خواسته آنکارا برای عضویت در این اتحادیه را جدیتر بررسی کند.
در همین حال وزیر خارجه ترکیه نیز در واکنش به طرح اروپاییها برای مقابله با موج مهاجران پیشنهاد کمک مالی از سوی کشورهای اروپایی را «غیر قابل قبول» توصیف کرده و اعلام کرد که ترکیه تنها در سال اول «دستکم به سه میلیارد یورو» نیاز دارد.
بیشتر مهاجران غیرقانونی که در سال جاری میلادی اروپا را با بحران روبهرو کرده سوریهای فراری از جنگ داخلی هستند که از راه ترکیه راهی اروپا میشوند، از همین رو اتحادیه اروپا تلاش میکند در ترکیه جلو این موج را بگیرد.
سازمان ناظر بر مرزهای اتحادیه اروپا، «فرونتکس»، دو هفته پیش اعلام کرد که از اول سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار «مهاجر» به طور «غیرقانونی» وارد اتحادیه اروپا شدهاند.
دریای مدیترانه از مهمترین مسیرهای انتقال پناهجویان و مهاجران، به شکل قاچاقی، به جنوب اروپاست.