خریداری شرکت نظامی روبوت‌سازی به دست گوگل

گوگل، غول بزرگ دنیای اینترنت، با خریداری یک شرکت مطرح دیگر در دنیای فناوری نام جدیدی را به مجموعه بی‌نظیر خود افزود: شرکت «بوستون داینامیکس» که به سبب طرح‌های عجیب و روبوت‌هایش برای صنایع دفاع ایالات متحده شناخته شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «سگ بزرگ» - روبوتی چهارپا که می‌تواند از تپه‌های گِلی بالا برود - و «چیتا» - روبوتی که تُندتر از هر انسانی می‌دود - در بین روبوت‌هایی هستند که پس از خرید «بوستون داینامیکس» از این پس به «گوگل» تعلق خواهند داشت.

شرکت بوستون داینامیکس، به واسطه طراحی روبوت‌های شگفت‌انگیزش شُهره است، ربوت‌هایی که ظاهرشان به شکلی است که بیننده را به این فکر وامی‌دارد که آیا با صحنه‌ای از فیلم‌های علمی-تخیلی مواجه شده است.

نکته جالب درباره پروژه‌های طراحی و ساخت روبوت‌های بوستون داینامیکس این است که بودجه آنها توسط ارتش ایالات متحده آمریکا تأمین شده است.

بنا بر گزارش رویترز، مدیریت بخش جدید گوگل را «اندی روبین» بر عهده گرفته است که پیش از این سابقه ریاست بر بخش سیستم عامل اندروید گوگل را در کارنامه خود ثبت کرده است.

بخش جدید روبوتیک گوگل تاکنون بیش از ۱۲ شرکت کوچک‌تر فعال در زمینه روبوتیک را خریداری کرده است.

در همین حال، گوگل از ارائه توضیحات بیشتر درباره الحاق جدید به این مجموعه خودداری کرده و از آن سو شرکت بوستون داینامیکس نیز به درخواست رویترز برای مصاحبه پاسخ نداده است.

به‌رغم این سکوت خبری، «رویترز» به نقل از شخصی که با موضوع آشنایی کافی دارد - و به نام او اشاره‌ای نشده - انجام معامله فوق را مورد تأیید قرار داد.

شرکت بوستون داینامیکس در ماساچوست ایالات متحده واقع شده است. این شرکت در سال ۱۹۹۲، به عنوان بخشی از مؤسسه فناوری ماساچوست، ام‌آی‌تی، تأسیس شد و – آن طور که در وب‌سایت شرکت آمده - همکاری با ارتش ایالات متحده، نیروی دریایی آمریکا، سپاه تفنگداران دریایی و نیز آژانس پروژه تحقیقات پیشرفته وزارت دفاع آمریکا را در کارنامه خود دارد.

در وب‌سایت بوستون داینامیکس علاوه بر نام مشتریان این شرکت به تعداد ۹ روبوت مختلف ساخت این مجموعه نیز اشاره شده است. روبوت‌هایی که در میان آنها ماشینی به چشم می‌خورد که با بودجه آژانس پروژه تحقیقات پیشرفته وزارت دفاع آمریکا طراحی و ساخته شده است. این روبوت قابلیت کندن دیوارهای عمودی را با استفاده از «ریز پَنجه»‌های خود داراست.

یکی دیگر از ماشین‌ها، خودرویی چهارچرخه است که می‌تواند تا ارتفاع ۳۰ پایی (۹٫۱۴ متری) از سطح زمین جهش کند؛ گفته می‌شود ارتش آمریکا این خودرو را برای عملیات تجهیز فوری خود سفارش داده است.

از دیگر روبوت‌های این مجموعه می‌توان به «چیتا» اشاره کرد که روبوتی چهارپاست. چیتا با سرعتی معادل ۴۷ کیلومتر در ساعت می‌دود و عنوان «سریع‌ترین روبوت جهان» را از آن خود کرده است.

گوگل تاکنون اعلام نکرده است که چه برنامه‌ای برای روبوت‌های خریداری شده در نظر دارد؛ با این حال، بر اساس برخی گزارش‌های منتشر شده، این غول دنیای اینترنت و فناوری به دنبال ارتقای فناوری روبوتیک برای به کار بستن در کارخانه‌های تولیدی است.

به نوشته روزنامه بریتانیایی «ایندی‌پندنت»، یکی دیگر از پروژه‌های روبوتیک شرکت بوستون داینامیکس روبوت «پِت مَن» است. این روبوت که حرکاتش به شکلی ترسناک شبیه انسان است با هدف تقلید از نحوه راه رفتن آدم طراحی و ساخته شده است. گفته می‌شود پِت مَن با هدف آزمایش لباس‌های مخصوص محافظت از نیروهای نظامی در برابر حمله‌های شیمیایی ساخته و به کار گرفته شده است.

«سگ بزرگ» از دیگر روبوت‌های معروف این مجموعه است. این روبوت که همان طور که از نامش پیداست به اندازه یک سگِ بُزرگ است، با هدف پِیمایِش زمین‌های پر فراز و نشیب و گل‌آلود ساخته شده است. این سگ روبوتیک حدود ۱۵۰ کیلوگرم وزن دارد و، مانند بسیاری از پروژه‌های بوستون داینامیکس، با بودجه آژانس پروژه تحقیقات پیشرفته وزارت دفاع آمریکا «برای همراهی با نیروهای پیاده نظام» طراحی و تولید شده است.