اعتراض به تعطیلی مرز تجاری خوزستان و ایلام در آستانه اربعین

بسته شدن مرز‌ تجاری استان خوزستان و ایلام با عراق در فاصله ۲۰ روز مانده به برگزاری مراسم اربعین با اعتراض گروهی از تجار ایرانی مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، این مرز از روز پنج‌شنبه، ۱۳ آبان، تا روز اربعین بسته شده و واردات و صادرات هر نوع کالا از این گذرگاه به ۲۰ روز دیگر موکول شده است.

گروهی از تجار و صادرکنندگان هم در حاشیه همایش «روز ملی صادرات» به استاندار خوزستان به خاطر صدور چنین دستوری انتقاد کرده‌اند.

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، در پاسخ به این اعتراض گفته است که از معاون اقتصادی خود خواسته «همراه معاونت انتظامی این موضوع را پیگیری و حتی‌الامکان رفع» کند.

آقای شریعتی افزود: «این موضوع به کشور عراق بازمی‌گردد که قوانین خاص خود را دارد. ما نیز نسبت به این موضوع انتقاد داریم.»

در همین زمینه هانی فیصلی، رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر، اشاره کرده است که هر سال ۲۰ روز قبل از روز اربعین از «تردد کامیون‌های حمل کالا به کشور عراق» جلوگیری می‌شود.

فیصلی پیشنهاد کرده به منظور جلوگیری از متضرر شدن صادرکنندگان٬ «یک جاده فرعی تنها به منظور تردد کامیون‌های صادراتی احداث» شود.

مرز تجاری شلمچه در استان خوزستان یکی از فعال‌ترین مرزهای تجاری ایران با عراق است. بر اساس آمار‌‌های رسمی از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه بیش از یک‌ میلیون و ۸۰۳ هزار و ۵۰۰ تن کالا از این مرز به عراق صادر شده است.

فرهاد نوری٬ مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت، نیز روز چهارشنبه، ۱۲ آبان، در همایش روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان برتر استان خوزستان از بسته شدن مرز تجاری ایلام خبر داده بود.

به گفته آقای نوری، «این موضوع و مشکلات مشابه در سازمان توسعه تجارت مطرح است و ان‌شاءالله این مشکلات رصد و در حد توان به آنها پرداخته خواهد شد.»

ششم آبان‌ماه امسال نیز پايگاه خبری وزارت راه و شهرسازی به نقل از رضا دولتشاهی٬ رئیس پلیس راه خوزستان، نوشته بود که مرز‌های تجاری «شلمچه» و «چذابه» در خوزستان به منظور تسهیل در «تردد زائران حسینی» از ۲۰ آبان تا پنجم آذرماه تعطیل خواهد شد.

مراسم اربعین که به مناسبت سالگرد چهلمین روز کشته شدن امام سوم شیعیان در کربلا برپا می‌شود، امسال در روزهای پایانی آبان‌ماه برگزار خواهد شد.

این مراسم در سال‌های اخیر صحنه حضور میلیون‌ها زائر شیعه از کشورهای مختلف بوده و مقام‌های جمهوری اسلامی همه ساله سرمایه‌گذاری گسترده‌ای برای برگزاری این مراسم می‌کنند.

برخی از تحلیلگران سیاسی از مراسم اربعین با عنوان «مانور قدرت» جمهوری اسلامی نام می‌برند و در هفته‌های گذشته برخی از سازمان‌ها از ارائه امکانات به زائران مراسم اربعین خبر داده‌اند.

از جمله روز ۱۰ آبان‌ماه امسال غلامعلی نیستانی٬ مدیرعامل صندوق قرض‌الحسنه دانشجویان ایران، اعلام کرد که به دانشجویان شرکت‌کننده در مراسم پیاده‌روی اربعین یک میلیون تومان وام خارج از نوبت پرداخت می‌شود.