عارف: کارنامه دولت سفید نیست که نیاز به سیاه‌نمایی داشته باشد

روزنامه‌های آرمان، قانون، شرق و کیهان گزارش‌هایی از «سیزدهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری» منتشر کرده‌اند.

روزنامه آرمان از «طرح موضوع نظام پارلمانی در مجلس خبرگان» گزارش داده، روزنامه کیهان در تیتر یک از قول محمدرضا مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان نوشته است که در انتخابات ریاست جمهوری «کسانی که صلاحیت ندارند، وقت شورای نگهبان را نگیرند.»

روزنامه شرق اما بخش دیگری از سخنان رئیس مجلس ‌خبرگان را منتشر کرده و از قول مهدوی کنی نوشته است که «حفظ نظام با زور ممکن نیست».

روزنامه بهار تیتر دوی شماره شانزدهم اسفندماه را به اظهارات محمدرضا عارف کاندیدای احتمالی انتخابات آینده ریاست جمهوری اختصاص داده و نوشته است که «کارنامه دولت سفید نیست که سیاه‌نمایی بخواهد».

روزنامه مغرب در ستون «ساکن اوین» شماره چهارشنبه، نامه‌ای از «رسول حردانی» منتشر کرده است. رسول حردانی که از ۱۲ سال پیش تاکنون به اتهام هواپیماربایی در اوین زندانی است در این نامه با انتقاد از بی‌توجهی مقام‌های قوه قضائیه به درخواست‌های مکرر وی برای عفو نوشته است که «یا آزادم کنید»، یا «حکم اعدامم را صادر کنید» و پس از «اعدام اعضای بدنم را به بیماران ضروری اهدا کنید».

طرح موضوع نظام پارلمانی در مجلس خبرگان

روزنامه‌های آرمان، قانون، شرق و کیهان گزارش‌هایی از «سیزدهمین اجلاس دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری» منتشر کرده‌اند.

روزنامه آرمان در تیتر یک شماره چهارشنبه «طرح موضوع نظام پارلمانی در مجلس خبرگان» را مورد توجه قرار داده و نوشته است که «عبدالهادی حسینی ‌شاهرودی نماینده استان گلستان در مجلس خبرگان» طی سخنانی در اجلاسیه خبرگان «به کلیت موضوع انتخابات ریاست ‌جمهوری اشاره کرده و یک بار دیگر بحث نظام پارلمانی را به میان کشید».

به نوشته این روزنامه، عبدالهادی حسینی‌ شاهرودی با اشاره به «ده دوره برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری در جمهوری اسلامی و برشمردن مزایا و معایب این ادوار مختلف» گفت که «رویه انتخابات پارلمانی که از سوی مقام رهبری در سفر سال ۹۱ به استان کرمانشاه مورد اشاره قرار گرفت، رویه‌ای مطلوب بوده است» و «تجربه انتخابات رئیس ‌جمهور با روش پارلمانی در برخی از کشور‌ها موفق بوده است».

روزنامه آرمان با اشاره به بحث‌هایی که درباره «تغییر نظام ریاست به پارلمانی» و «حذف انتخاب رئیس جمهور با رای مستقیم مردم» در سال ۹۱ و پس از سخنان علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در این باره مطرح شد، نوشته است که «حسینی‌ شاهرودی» نیز طی سخنانش در اجلاس خبرگان گفت که «طرح پیشنهادی مقام رهبری در خصوص انتخابات پارلمانی قابل تحلیل و ارزیابی و کار‌شناسی صاحب‌نظران جامعه و قابل پیگیری است».

روزنامه قانون اما ابقای دوباره محمدرضا مهدوی کنی به ریاست مجلس خبرگان رهبری را مورد توجه قرا‌ر داده و نوشته است که «روز سه‌شنبه در افتتاحیه سیزدهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری در دوره چهارم، انتخابات رئیس و هیئت رئیسه برگزار شد و برای انتخاب رئیس، آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی کاندیدا شد و با ۶۴ رای از ۷۰ رای ماخوذه، به مدت دو سال دیگر ریاستش بر مجلس خبرگان رهبری تمدید شد».

این روزنامه نوشته که محمود هاشمی شاهرودی که پیشتر «نایب رئیس دوم» مجلس خبرگان بود، در اجلاس روز سه‌شنبه «نایب رئیس اول» شد، و محمد یزدی از «نایب رئیس اول» به «نایب رئیس دوم» مجلس خبرگان رسید.

روزنامه شرق بخشی از سخنان محمدرضا مهدوی‌ کنی در دور جدید ریاست بر مجلس‌ خبرگان را منتشر کرده و از قول او نوشته است که «حفظ نظام با زور ممکن نیست».

به نوشته این روزنامه، رئیس مجلس خبرگان با تاکید بر این که «حفظ نظام به این نیست که از مردم با سلاح و زور بخواهیم حتما مسلمان شوند و انقلاب را قبول داشته باشند» گفت که آیت‌الله خمینی «با همه قدرتی که داشت هیچ‌ گاه نگفت که من ولی‌ فقیه هستم و کسی نباید روی حرف من حرف بزند و همه باید به حرف من گوش دهند بلکه اعمال ولایت را در مواقع بحرانی انجام می‌دادند».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود، در تیتر یک شماره چهارشنبه توصیه انتخاباتی محمدرضا مهدوی کنی را برجسته کرده و نوشته است که «کسانی که صلاحیت ندارند وقت شورای نگهبان را نگیرند».

این روزنامه همچنین از قول رئیس مجلس خبرگان نوشته است که «کسانی که صلاحیت ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری را ندارند وقت خود، شورای نگهبان و وزارت کشور را نگیرند»، چرا که «طبق قانون هر کسی نمی‌تواند رئیس جمهور شود».

محمدرضا عارف: کارنامه دولت سفید نیست که نیاز به سیاه‌نمایی داشته باشد

روزنامه بهار تیتر دوی شماره شانزدهم اسفندماه را به اظهارات محمدرضا عارف کاندیدای احتمالی انتخابات آینده ریاست جمهوری اختصاص داده و نوشته است که «کارنامه دولت سفید نیست که سیاه‌نمایی بخواهد».

به نوشته این روزنامه، محمدرضا عارف در دیدار «جمعی از مدیران دولت اصلاحات، کار‌شناسان سیاسی و استادان دانشگاه» با اشاره به «عملکرد جریان حاکم در هشت سال اخیر» گفته است که «قصد سیاه‌نمایی ندارم، کارنامه عملکرد جریان حاکم بر دولت، سفید نیست که نیاز به سیاه‌نمایی باشد» و «باید پذیرفت که این جریان توان اداره کشور را نداشت».

محمدرضا عارف تلاش طیف گسترده‌ای از اصول‌گرایان حاکم برای جدا کردن خود از دولت را «ضعف عملکرد متولیان اجرایی» توصیف کرده و گفته است که «اصول‌گرایان می‌خواهند حساب خود را از دولت احمدی‌نژاد جدا کنند که البته موفق نمی‌شوند».

روزنامه بهار نوشته که محمدرضا عارف در این دیدار «به انتخابات سال ۸۸» اشاره کرد و گفت که «بسیاری از دوستانی که در انتخابات سال ۸۸ فعال بودند هزینه‌هایی را متحمل شدند» و «مسائل تلخی را که در آن مقطع برای عده‌ای از دوستان مومن و معتقد به نظام پیش آمد، هیچ‌ گاه نمی‌توانم فراموش کنم» و «کسانی که باعث از دست‌ دادن سرمایه‌های اجتماعی و بی‌انگیزگی بخشی از جامعه شدند باید پاسخگو باشند».

محمدرضا عارف همچنین گفت که «پازل قدرت‌طلبی فرصت‌طلبان با ناامیدی یا عافیت‌طلبی اصلاح‌طلبان کامل می‌شود» و «امروز به‌ دلیل شرایط خاص کشور، اصلاح‌طلبان نباید عافیت‌طلبی کنند و از عرصه انتخابات کنار بکشند».

رسول حردانی بعد از دوازده سال زندان؛ «یا آزادم کنید، یا حکم اعدامم را صادر کنید»

روزنامه مغرب در ستون «ساکن اوین» شماره چهارشنبه نامه‌ای از «رسول حردانی» که از ۱۲ سال پیش تاکنون به اتهام هواپیماربایی در اوین زندانی است منتشر کرده و از قول او نوشته است که «یا آزادم کنید»، یا «اعدام».

رسول حردانی برادر خالد حردانی است که به همراه شمار دیگری از بستگان خود به اتهام هواپیماربایی ناموفق از سال ۱۳۷۹ تاکنون در زندان هستند.

در نامه‌ای که در روزنامه مغرب از قول «رسول حردانی» منتشر شده آمده است که «به خاطر شرکت در هواپیماربایی در سن ۱۷-۱۸ سالگی به ۳۳ سال زندان محکوم شدم» و «بار‌ها درخواست عفو و آزادی کرده‌ام اما هرگز پاسخی به این درخواست‌ها داده نشده است».

رسول حردانی در این نامه پرسیده که «چرا مسئولان قوه قضاییه به این درخواست من رسیدگی نمی‌کنند؟» و «چرا رأفت اسلامی برای مجرمان مواد مخدر در نظر گرفته می‌شود، اما برای منی که در سن ۱۷-۱۸ سالگی این خطا را مرتکب شده و در طول این سالیان متنبه شده‌ام، در نظر گرفته نمی‌شود».

رسول حردانی در این نامه با اشاره به این که به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی به شکل خانوادگی دست به هواپیماربایی زده‌اند، و تاکید بر این که در آن هنگام فقط ۱۷-۱۸ سال داشته، نوشته است که «برای آخرین بار می‌خواهم حرف دلم را بزنم و از مسئولان زندان‌ها و قوه قضائیه درخواست کنم که اگر قرار نیست برای من عفوی در نظر گرفته شود حکم اعدامم را صادر کنند» و «پس از اجرای حکمم تمام اعضای بدنم را اگر سالم مانده باشد به بیماران ضروری اهدا کنند تا شاید خدای من، روحم را شاد و روانم را آرام نماید».