کیهان: انفعال اصولگرایی، برنامه دشمن است

روزنامه رسالت، وابسته به جناح حاکم، در سرمقاله شماره پنج‌شنبه با تیتر «هشدار به اصولگرایان» درباره احتمال شکست همزمان اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها به آنها هشدار داده، و تاکید کرده که هیچ یک از «نامزدهای اصولگرا به لحاظ تیپولوژی، برنامه‌ها و شعارها امکان رقابت با اکبر هاشمی رفسنجانی را ندارند».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای منتشر می‌شود در سرمقاله پنج‌شنبه نوشته است که «پروژه اصلی دشمن» در انتخابات «القای انفعال و منزوی شدن اصولگرایی» است. همزمان روزنامه جمهوری اسلامی از قول محسن غرویان از روحانیان مستقر در قم نوشته است که «قم با هاشمی است؛ از مراجع تا مردم کوچه و بازار».

روزنامه شرق گزارش داده که از «هزار و ۱۴۱ شهر ایران تنها ۶۰ شهر سینما دارند».

روزنامه‌های بهار و جام جم خبر جان باختن یک آتش‌نشان پس از نجات یک کودک ۹ ساله در تهران را مورد توجه قرار داده‌اند.

هشدار رسالت اصولگرایان؛ احتمال شکست همزمان اصولگرایان در دو انتخابات

روزنامه رسالت وابسته به جناح اصولگرایان در سرمقاله شماره پنج‌شنبه با تیتر «هشدار به اصولگرایان» به همفکران خود هشدار داده که هیچ یک از «نامزدهای اصولگرا به لحاظ تیپولوژی، برنامه‌ها و شعارها امکان رقابت با اکبر هاشمی رفسنجانی را ندارند».

این روزنامه با اشاره به احتمال شکست جناح اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری، از احتمال شکست مشابهی در انتخابات شوراهای شهر و روستا نیز ابراز نگرانی کرده و نوشته است که «منتخب ریاست جمهوری تاثیر مستقیمی روی شوراها دارد، این خطر برای اصولگرایان متصور است که هم در جبهه ریاست جمهوری و هم شوراها هزیمت شوند».

روزنامه رسالت با اشاره به این که «اصولگرایان دارای یک نامزد گفتمانی که بتواند گفتمان مقاومت و تدبیر برای پیشرفت را نمایندگی کند، نیستند»، نوشته است که «عده‌ای از نامزدهای مطرح آنها به لحاظ تیپولوژی، برنامه‌ها و شعارها امکان رقابت با آقای هاشمی را ندارند» و «آنهایی هم که این توانایی را دارند تاکنون نتوانسته‌اند پایگاه اجتماعی، کادر و برنامه‌های جاذب خود را به عرصه افکار عمومی برسانند».

صالح اسکندری در سرمقاله روزنامه رسالت نوشته است که «بی تدبیری‌ها و غفلت‌های اقتصادی که باعث فشارهای تورمی شده به پای اصولگرایان نوشته شده است و افکار عمومی قدرت تفکیک بین جریان حامی دولت و اصولگرا را ندارد» و علاوه بر این «خط تنش و ایجاد التهابی که جریان انحرافی (دولت) دنبال می‌کند به طور مستقیم به تضعیف جایگاه اصولگرایان و تقویت جریان فتنه منجر شده است».

روزنامه رسالت از «تعدد نامزدهای اصولگرا» به عنوان یکی دیگر از دلایل ناتوانی اصولگرایان در رقابت با اکبر هاشمی رفسنجانی یاد کرده و با اشاره به آن چه «فضاسازی روی اظهارات برخی» توصیف کرده، نوشته است که این موقعیت«موجب نوعی گنگی و بلاتکلیفی در بدنه اصولگرایی شده است و هدف نهایی این است که موتور سازمان رأی اصولگرایان در انتخابات از تحرک بیفتد».

سرمقاله‌نویس روزنامه رسالت در عین حال اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری را کاندیدای «فتنه‌گران» معرفی کرده و نوشته است که پس از ثبت نام او «اتفاقات سریعی در کشور در حال رخ دادن است» که «نمی‌توان حسن ظن داشت و خوش‌بین بود»، چرا که «نیروهای پراکنده فتنه سبز در حال مجتمع شدن هستند و آتش زیر خاکستر فتنه دوباره در حال سربرآوردن است» و تاکید کرده که «تجربیات فتنه ۸۸ فتنه‌گران را به مراتب کارآزموده‌تر از گذشته کرده و فتنه جدید به مراتب پیچیده‌تر است».

سرمقاله‌نویس روزنامه رسالت همچنین حضور شماری از هواداران اکبر هاشمی رفسنجانی در روز ثبت نام در مقابل وزارت کشور را شروع دوباره «اردوکشی‌های خیابانی» توصیف کرده و نوشته علاوه بر فضای داخل ایران، «فتنه‌گران با پیگیری گفتمان سازش و همزیستی با جهان، پیوند مستقیمی بین توزیع ارزش‌های سیاسی بین‌المللی و بازخوردهای داخلی انتخابات به وجود آورده‌اند».

رسالت که نزدیک به طیف سنتی جناح اصولگرایان حاکم بر ایران است در سرمقاله شماره پنج‌شنبه به طور ضمنی به رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی یا دیگر کاندیداهای اصلاح‌طلب به عنوان یکی از راهکارهای اصولگرایان معرفی کرده و نوشته است که «رقیب در انتخابات اخیر قصد دارد از چند تریبون همزمان استفاده کند» و «مثلا به جای ۱۰ ساعت برنامه تلویزیونی چرا از ۲۰ یا ۳۰ ساعت برنامه استفاده نکنند و حرف‌های ناآشنای خود را به گوش مردم برسانند» که این «ضرورت هوشیاری شورای نگهبان را بیشتر می‌کند».

سرمقاله روزنامه رسالت همچنین خواهان معرفی «نامزد نهایی» اصولگرایان شده و نوشته است که «عدم جمع‌بندی اصولگرایان روی یک نامزد نهایی برای رقابت با گفتمان رقیب در برابر فشارها آنها را به مراتب ضربه‌پذیر می‌کند»، به‌خصوص که «برخی مستقل‌ها نیز چشم به سبد رای اصولگرایان دوخته‌اند».

این روزنامه وابسته به جناح حاکم همچنین به طور ضمنی خواهان امنیتی کردن فضای انتخابات شده و نوشته است که «طرح شعار انتخابات آزاد و حضور مبدع آن در انتخابات با حمایت، تشویق و تشجیع طراحان اصلی این شعار در خارج از مرزها در راستای تحقق شعار برقراری رابطه و سازش شکی باقی نمی‌گذارد که برنامه ویژه‌ای برای انتخابات آینده تدارک دیده شده است».

کیهان: انفعال اصولگرایی، برنامه دشمن است

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای منتشر می‌شود در سرمقاله پنج‌شنبه نوشته است که «پروژه اصلی دشمن» در انتخابات «القای انفعال و منزوی شدن اصولگرایی» است. همزمان روزنامه جمهوری اسلامی از قول محسن غرویان از روحانیان مستقر در قم نوشته است که «قم با هاشمی است؛ از مراجع تا مردم کوچه و بازار».

روزنامه کیهان که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می‌شود در سرمقاله‌ای با تیتر «داستان برف و آفتاب تموز» با اشاره به این که «دشمن چالش در کاندیداها را نشانه رفته است»، نوشته است که «پروژه اصلی دشمن» در انتخابات «القای انفعال و منزوی شدن اصولگرایی» است و به همین دلیل «دشمن خط تنش را دنبال کرده و ماجراجویان خط خیانت را رهگیری کرده‌اند».

حسام‌الدین برومند، سرمقاله‌نویس کیهان، در عین حال نوشته است که «دو خط انحراف و فتنه در مقابل صلابت و بصیرت توده‌های اصولگرا و وفادار به آموزه‌های اسلامی و انقلابی تاب مقاومت ندارند» و «آفتاب تموز به آنها فرصت بقا نمی‌دهد».

کیهان که از روزنامه‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی است در عین حال در ستون «گفت و شنود» شماره پنج‌شنبه نیز «هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی» را «وطن‌فروش» خوانده و خواهان رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی از سوی شورای نگهبان شده است.

این روزنامه در ستون «گفت و شنود» پرسیده است که «حالا که آقای هاشمی با اعلام همه‌کاره بودن خاتمی ثبت نام کرده است آیا شورای نگهبان حق دارد صلاحیت او را تایید کند؟» و خودش در پاسخ نوشته است که «مگر حضور چند ده میلیونی مردم در حماسه ۹ دی اعلام برائت از همین وطن‌فروشان نبود؟ شورای نگهبان چگونه می‌تواند خواست چند ده میلیون از مردم را نادیده بگیرد؟!»

همزمان اما روزنامه جمهوری اسلامی نیز از قول محسن غرویان روحانی که از او به عنوان یکی از شاگردان پیشین محمدتقی مصباح یزدی نام برده می‌شود نوشته است که «قم هم با هاشمی است؛ از مراجع تا مردم کوچه و بازار».

به نوشته این روزنامه، محسن غرویان می‌گوید که «کاندیداتوری هاشمی در انتخابات ریاست جمهوری، با استقبال مراجع تقلید و روحانیان و طلاب مواجه شده و شوق و شادی را به میان مردم کوچه و بازار شهر قم آورده است».

این روحانی مستقر در قم با اشاره به تفاوت فضای انتخاباتی سال ۸۴ و سال ۹۲ گفته است که «شرایط الان با آن زمان کاملاً متفاوت است. الان شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ما به گونه‌ای است که مردم مشتاقانه منتظر ریاست جمهوری آقای هاشمی‌اند و از آمدن ایشان به صحنه انتخابات، خوشحالند و ما نمونه‌های این اشتیاق و شادی مردم را آشکارا در کوچه و خیابان شهر قم می‌بینیم».

به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی، محسن غرویان در عین حال گفته است که «باید ببینیم که در روزهای آینده، قدرت تخریب‌ها چقدر است» و گفته «بر روی این تخریب‌ها باید حساب باز کرد».

تنها ۶۰ شهر ایران سینما دارد

روزنامه شرق گزارش داده که از «هزار و ۱۴۱ شهر ایران تنها ۶۰ شهر سینما دارند».

عسل عباسیان در روزنامه شرق با اشاره به تحقیقات امیرحسین علم‌الهدی کارشناس سینما نوشته که این تحقیق «آمار عجیب و البته غم‌انگیزی از وضعیت سینما در ایران به دست داده» و «نشان می‌دهد از هزار و ۱۴۱ شهر ایران تنها ۶۰ شهر سینما دارند» و حتی «سه استان بزرگ خراسان شمالی، سیستان ‌و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری هم از سینما به کل محرومند».

روزنامه شرق یادآوری کرده که «استاندارد جهانی به ازای هر ۱۰هزار نفر یک سالن سینماست»، اما «این آمار در ایران می‌شود به ازای هر ۳۰۳ هزار نفر یک سالن سینما» و البته «۴۳ میلیون نفر از جمعیت ۷۰میلیونی ایران، عملا دسترسی به سینما ندارند».

به نوشته این روزنامه، تحقیق امیرحسین علم‌الهدی کارشناس سینما همچنین نشان داده که «سال ۹۱ آن قدر رونق سینما کم بوده که به پایین‌ترین میزان در عمر انقلاب رسیده» و نتیجه این شده است که «هر ایرانی به طور متوسط، هر ۹ سال یک‌ بار به سینما برود».

روزنامه شرق نوشته است که «داشتن سالن سینما یکی از شاخصه‌های مهم پیشرفت فرهنگی یک کشور است» و «این یعنی که ما از قافله فرهنگ آن قدر عقب هستیم که فیلمی با هزینه‌های زیاد و کلی حاشیه ساخته می‌شود و آن وقت بیش از نیمی از جمعیت کشور حتی فرصت دیدنش را بر پرده سینما پیدا نمی‌کنند».

جان باختن آتش‌نشان فداکار پس از نجات کودک ۹ ساله

روزنامه‌های بهار و جام جم خبر جان باختن یک آتش‌نشان پس از نجات یک کودک ۹ ساله در تهران را مورد توجه قرار داده‌اند.

روزنامه جام جم نوشته است که با اعلام مرگ مغزی «امید عباسی، آتش‌نشان جوانی که دو روز قبل در حادثه آتش‌سوزی جان کودک ۹ساله‌ای را نجات داد»، قرار است روز پنج‌شنبه «با اهدای اعضای بدنش به چند بیمار نیازمند دیگر نیز زندگی هدیه کند».

به نوشته این روزنامه، امید عباسی در جریان یک آتش‌سوزی در برجی مسکونی در شهرک باقری تهران ماسک اکسیژن خود را به کودکی ۹ ساله بخشید و خودش بلا را به جان خرید تا یکی از هموطنانش را نجات بدهد» و پس از دو روز کما «پزشکان شامگاه چهارشنبه مرگ مغزی‌اش را تائید کردند».

جام جم نوشته است که «بعد از شنیدن چنین خبرهایی از یک سو، غمگین و نگران می‌شویم که چرا باید چنین انسان‌های بزرگی از جمع ما کوچ کنند» و «از سوی دیگر، انسان به خود می‌بالد که در شهری زندگی می‌کند که با وجود بسیاری از نابه‌سامانی‌ها، هنوز هم فرشته‌های کم‌نظیری حاضرند برای نجات جان همنوع خود، عاشقانه جان را به صاحب جان تقدیم کنند».