انسداد خیابان و همراهی بیش از ۱۵ نفر با نامزدها، ممنوع

روزنامه‌های اعتماد، جهان صنعت و شرق گزارش‌ها و سرمقاله‌هایی درباره «پایان معمای ثبت نام» و «انتظار آب شدن کوه یخ» انتخابات ریاست جمهوری منتشر کرده‌اند.

مهران کرمی در جهان صنعت نوشته است که «شاید تنها کسانی که انتخابات یازدهم را جدی گرفته‌اند خود کاندیداها و نزدیکان‌شان هستند»، و حمیدرضا جلایی‌پور در روزنامه شرق نوشته به‌رغم آن که «هیچ یک از جریان‌های سیاسی هنوز به شرایط باثباتی در خصوص نامزدها دست نیافته‌اند»، اما «حضور محمد خاتمی یا اکبر هاشمی رفسنجانی» می‌تواند به «جشن‌ملی» تبدیل شود.

روزنامه‌های کیهان و اعتماد ضمن انتشار اظهارات جانشین فرمانده نیروی انتظامی و رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور درباره «محدودیت‌های انتخاباتی» خبر داده‌اند که «کارناوال انتخاباتی» و «انسداد خیابان» در جریان انتخابات، و همراهی بیش از ۱۵ نفر با کاندیداها در هنگام ثبت نام «ممنوع است».

حبیب‎‌‎الله عسگراولادی از اعضای ارشد موتلفه اسلامی در سرمقاله شماره شنبه روزنامه به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری توصیه کرده تا از انتخاب رنگ برای تبلیغات انتخاباتی خودداری کنند، چرا که به «امنیت و اقتدار ملی» خسارت وارد می‌کند.

روزنامه جهان صنعت از رد صلاحیت شماری از اعضای فعلی شورای شهر تهران از جمله احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو فعلی این شورا، معصومه ابتکار، هادی ساعی و علیرضا دبیر» خبر داده، اما نوشته است که «هیچ مقام مسئولی این اخبار را رد یا تایید نمی‌کند».

روزنامه‌های قانون و آرمان هم از «درگیری حراست وزارت کشور با تیم حفاظت محسن رضایی» و «لغو سخنرانی حسن روحانی در تالار آبگینه» خبر داده‌اند.

«پایان معمای ثبت نام کاندیداها» و «انتظار آب شدن کوه یخ»

روزنامه‌های اعتماد، جهان صنعت و شرق گزارش‌ها و سرمقاله‌هایی درباره «پایان معمای ثبت نام» و «انتظار آب شدن کوه یخ» انتخابات ریاست جمهوری منتشر کرده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی با تیتر«پایان معمای ثبت نام» نوشته است که «در حالی که تا امروز بیش از ۲۰ چهره نام‌آشنای سیاسی در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، اما هنوز قطب‌های اصلی انتخابات مشخص نیست» و «به همان میزان که افکار عمومی با این پرسش مواجه است که اصل کاری‌های انتخابات چه کسانی هستند، سیاسیون نیز تکلیف خود را همچنان نمی‌دانند که در این انتخابات با چه کسی باید عقد اخوت ببندند و با چه کسانی باید رقابت کنند».

این روزنامه نوشته است که «عامل اصلی این سردرگمی را باید در دو نام جست‌وجو کرد؛ اکبر هاشمی ‌رفسنجانی و اسفندیار رحیم‌ مشایی» و درعین حال تاکید کرده که اکنون «هاشمی به امید اصلاح‌طلبان و کابوس اصول‌گرایان» بدل شده است».

اعتماد نوشته است که «تا پایان ساعت ۱۸ شنبه ۲۱ اردیبهشت تکلیف همه مشخص خواهد شد» و «هر چه هست امروز برای وزارت کشور، روز شلوغی خواهد بود و معمای ثبت نام هاشمی و مشایی امروز حل می‌شود».

روزنامه جهان صنعت در سرمقاله‌ای با تیتر «انتظار آب‌ شدن کوه یخ» نوشته است که «امروز آخرین روز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم است و از خیل سیاستمدارانی که نام‌شان در چند ماه گذشته بیش از بقیه بر سر زبان‌ها بوده است، تکلیف سه چهره اصلی باقی‌مانده که هنوز به ساختمان فاطمی سر نزده‌اند، یعنی آقایان هاشمی‌ رفسنجانی، محمد خاتمی و اسفندیار رحیم‌ مشایی مشخص می‌شود».

این روزنامه با اشاره به این که هاشمی‌ رفسنجانی، محمد خاتمی و اسفندیار رحیم‌ مشایی سه چهره‌ای هستند که «میزان خبرسازی آنها و احیانا رای آوری‌شان بیش از بقیه است و به همین میزان نیز مخالفت‌ها با حضورشان و حاشیه‌های آنها زیاد است» و «آمدن یا نیامدن هر یک از این سه، کل موازنه انتخاباتی را در هر سه اردوگاه انتخاباتی اصول‌گرایان حکومتی، اصول‌گرایان دولتی و اصلاح‌طلبان به هم می‌ریزد».

مهران کرمی در سرمقاله جهان صنعت با اشاره به تشکیل انواع ائتلاف‌ها چند نفری و نقش تعیین‌کننده نظارت استصوابی شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرده که «در این میان اما کسی نمی‌داند مردم به عنوان بازیگران اصلی چگونه به رویداد مهم انتخاباتی ۲۴ خردادماه می‌نگرند و کسی هم به جد در پی کشف نظر حقیقی مردم نیست».

سرمقاله‌نویس جهان صنعت با اشاره به این که «شاید تنها کسانی که انتخابات یازدهم را جدی گرفته‌اند خود کاندیداها و نزدیکان‌شان هستند»، نوشته است که «با این اوصاف باید دید که در روزهای آینده تا زمان اعلام صلاحیت کاندیداهای اصلی یخ انتخابات در کشور می‌شکند؟»

حمیدرضا جلایی‌پور از چهره‌های اصلاح‌طلب و استاد دانشگاه نیز در سرمقاله روزنامه شرق با تیتر «امید به گام اول» نوشته است که «روزهایی که در آن به سر می‌بریم، از جهات گوناگون می‌تواند به نقطه عطفی برای آینده ایران بدل شود».

یادداشت‌نویس روزنامه شرق با اشاره به بحران‌های اقتصادی و اجتماعی و تحریم‌ها و تیرگی روابط جمهوری اسلامی با جامعه جهانی نوشته است که «راه برون‌رفت از شرایط موجود "گشایش سیاسی" است که می‌تواند راهگشای یک "جشن‌ملی" سیاسی شود».

حمیدرضا جلایی‌پور همچنین نوشته است که اصلاح‌طلبان تاکید دارند که «راه‌ حل، سازش با خارج یا بیان سخنان دور از واقعیت از برخی تریبون‌ها نیست» و «راه اصلی، مشارکت اکثریت افراد جامعه در سرنوشت خود و امیدوار کردن آنان به‌ویژه جوانان به بازگشت به مسیر تدبیر، رشد، توسعه و پیشرفت است».

یادداشت‌نویس روزنامه شرق در عین حال نوشته است که «در کشوری که یک ماه دیگر انتخابات ریاست‌ جمهوری برگزار می‌شود، هیچ یک از جریان‌های سیاسی هنوز به شرایط باثباتی در خصوص نامزدها دست نیافته‌اند»، اما هنوز «حضور آقای خاتمی یا آقای هاشمی این "جشن‌ ملی" را شکل می‌دهد و پتانسیل تبدیل آن به یک نقطه گشایش را جدی می‌کند»، اما «اگر آقایان خاتمی و هاشمی به صحنه نیایند، انتخاباتی مشابه انتخابات مجلس نهم برگزار می‌شود».

انسداد خیابان و همراهی بیش از ۱۵ نفر با کاندیداها، ممنوع

روزنامه‌های کیهان و اعتماد ضمن انتشار اظهارات جانشین فرمانده نیروی انتظامی و رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور درباره «محدودیت‌های انتخاباتی» خبر داده‌اند که «کارناوال انتخاباتی» و «انسداد خیابان» در جریان انتخابات، و همراهی بیش از ۱۵ نفر با کاندیداها در هنگام ثبت نام هم «ممنوع است».

روزنامه کیهان از قول احمدرضا رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی نوشته است که «تا به حال موضوعی درباره راه‌اندازی کارناوال‌ها به ما ابلاغ نشده و تاکنون راه‌اندازی چنین کارناوال‌هایی حتی بعد از تایید شورای نگهبان هم ممنوع است و کاندیداها نمی‌توانند چنین کاری را انجام دهند»، هرچند «در صورت ابلاغ شورای سیاست‌گذاری اجازه چنین مراسمی داده خواهد شد، اما بعید می‌دانم که چنین مجوزی اجرا شود».

به نوشته این روزنامه، احمدرضا رادان در حاشیه دومین گردهمایی سربازان نمونه نیروی انتظامی همچنین گفت که «خروج از قانون برای کاندیداها و طرفداران‌شان خط قرمز و خطاست» و «پلیس اقدامات و فعالیت‌های داوطلبان ریاست جمهوری را رصد می‌کند» و تاکید کرد که «باید گله کرد از داوطلبانی که همه هم احتمال می‌دهند پیروز انتخاباتند».

کیهان همچنین درباره «برنامه‌ها و همایش‌هایی که کاندیداها پس از تایید صلاحیت برگزار خواهند کرد» نیز از قول جانشین فرمانده نیروی انتظامی نوشته است که «نیروی انتظامی متولی برقراری امنیت» این برنامه‌هاست، اما «مسئولان ستادهای برگزاری هم باید مطابق وظیفه‌شان و حقوق و قوانین شهروندی و ستادی اقدامات خود در این خصوص را انجام دهند، چرا که آنان نیز در این زمینه مسئولند» و «اگر افراد تا پیش از زمان قانونی تبلیغات تخلفاتی هم انجام داده باشند، این امر اشتباه بوده و درگیری در چنین مراسماتی هم قطعا اشتباهاتی بزرگ‌تر است».

روزنامه اعتماد نیز ضمن انتشار اظهارات احمدرضا رادان درباره «محدودیت‌های انتخاباتی» از قول صولت مرتضوی، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور، نوشته است که «راه‌اندازی کارناوال و انسداد خیابان‌ها از سوی داوطلبان انتخابات غیرقانونی است».

صولت مرتضوی همچنین گفته که حتی «برای ثبت نام نیز حداکثر اشخاصی که می‌توانند همراه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری باشد ۱۰ الی ۱۵ نفر است».

هشدار عسگراولادی درباره «رنگی شدن انتخابات»

حبیب‎‌‎الله عسگراولادی از اعضای ارشد موتلفه اسلامی در سرمقاله شماره شنبه روزنامه رسالت با تیتر «رنگ تعلق» به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری توصیه کرده تا از انتخاب رنگ برای تبلیغات انتخاباتی خودداری کنند، چرا که به «امنیت و اقتدار ملی» خسارت وارد می‌کند.

عضو ارشد موتلفه اسلامی با اشاره به این که برخی از کاندیداها برای تشخص و مرزبندی اعلام کردند «رنگی» را برای حضور خود انتخاب کرده‌اند، نوشته است که «رنگ‎‌‎آمیزی کردن رقابت‎‌‎ها یک تئوری و نظریه داخلی نیست، این نظریه از اتاق‎‌‎های جنگ نرم دشمنان نظام علیه ملت ایران سر درمی‎‌‎آورد و معنا و مفهوم آن آشتی‎‌‎ناپذیری اضلاع رقابت است» و «انتخابات سال ۸۸ نشان داد‏ رنگ‏‎‌‎آمیزی یک یا چند نامزد چه خساراتی برای امنیت ملی و اقتدار ملی دارد».

سرمقاله‌نویس روزنامه رسالت با تاکید بر این که «رنگ‎‌‎آمیزی کردن رقابت دنباله انقلاب‎‌‎های رنگی و طراحی دشمنان اسلام است» نوشته است که «نام هر کس که به عنوان منتخب ملت از صندوق‎‌‎های رای بیرون آمد باید به او به دیده احترام بنگریم و همه اضلاع رقابت و دنباله‌های حامیان و طرفداران مردمی آن، فرد منتخب را رئیس‏‎‌‎جمهور خود بدانند»، پس رنگ‌آمیزی کردن رقابت انتخاباتی «چه معنا دارد و از چه مشروعیتی برخوردار است».

حبیب‎‌‎الله عسگراولادی همچنین با اشاره به این که «دورتادور ایران اسلامی ارتش آمریکا و ارتش ناتو از مدت‎‌‎ها قبل صف‎‌‎آ‎‌‎رایی کرده‎‌‎اند» نوشته است که «آنها به خیال باطل خود منتظر فرصت هستند که ضربه نهایی» را وارد کنند و «در چنین شرایطی ما باید یک انتخابات سالم و اخلاقی و قانونمند برگزار کنیم و سر و صدای اضلاع رقابت نباید طوری باشد که ما صدای لشکرکشی‎‌‎های نظامی، سیاسی، ‎‌‎دیپلماتیک، اقتصادی و نیز فرهنگی دشمن را نشنویم».

سرمقاله‌نویس روزنامه رسالت با نقل جمله از اکبر هاشمی رفسنجانی درباره این که «رهبری انقلاب به عنوان عمود خیمه انقلاب مسئولیت حفظ انقلاب را به عهده دارد»، نوشته است که «حداقل کسانی که مدعی هستند آقای هاشمی را قبول دارند باید این موضع را مورد دقت قرار دهند»، و در مقابل به مجریان و ناظران انتخابات نیز تاکید کرده که برای «ایجاد آرامش و انضباط سیاسی» باید «قانون در مقدمات انتخابات رعایت جدی شود و همچنین در مقارنات انتخابات حرکت‌ها قانونمند باشد و در پایان انتخابات هم هر که را مردم برگزیدند تمکین قانونی شود و بر اساس ساز و کارهای پیش‌بینی شده در قوانین و مقررات نتیجه انتخابات به خیر ختم شود».

رد صلاحیت احمد مسجدجامعی و معصومه ابتکار در انتخابات شوراها

روزنامه جهان صنعت در شماره شنبه گزارشی از «رد صلاحیت‌های گسترده در انتخابات شورای شهر» منتشر کرده و از رد صلاحیت شماری از اعضای فعلی شورای شهر تهران از جمله «احمد مسجدجامعی» وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضو فعلی این شورا، معصومه ابتکار، هادی ساعی و علیرضا دبیر» خبر داده است.

این روزنامه نوشته است که «از اعضای کنونی شورای شهر تهران، معصومه ابتکار، هادی ساعی، علیرضا دبیر و احمد مسجدجامعی» و «از داوطلبان جدید بسیاری از ورزشکاران، هنرمندان و البته محسن‌هاشمی رد صلاحیت شده‌اند»، اما «هیچ مقام مسئولی این اخبار را رد یا تایید نمی‌کند».

جهان صنعت در عین حال نوشته است که «حامیان دولت نیز خاموش ننشسته و از رد صلاحیت شدن افرادی نظیر پروین احمدی‌نژاد، علی ذبیحی، بهمن شریف‌زاده» و شماری دیگر از «حلقه دولت سخن به میان آورده‌اند، اخباری که خود این افراد منبع دریافت رسمی و مشخصی برای آنها قائل نیستند».

این روزنامه همچنین از قول احمد بخشایش نماینده مجلس شورای اسلامی نوشته است که «در بررسی صلاحیت نامزدهای شوراها نه‌ تنها مر قانون رعایت نشده، بلکه بیانات مقام رهبری» نیز «رعایت نشده است».

حسین طلا فرماندار تهران در جریان انتخابات بحث‌انگیز سال ۸۸ که اکنون رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر تهران است به روزنامه جهان صنعت گفته است که «باید تا ۲۸ اردیبهشت‌ماه منتظر ماند و هرکس رد صلاحیت شده است قطعا می‌تواند اعتراض کند».

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر تهران درباره این که «اعضای سابق احزاب مشارکت و مجاهدین جزء رد صلاحیت‌شدگان هستند» هم گفته است که «چنین مواردی برعهده سرویس‌های امنیتی است و هیئت نظارت نیز تابع این تصمیم‌گیری است».

حسین طلا به روزنامه جهان صنعت گفته است که «استعلام از چهار مرجع و حتی بررسی و تحقیق محلی به عهده هیئت‌های اجرایی بوده است»، اما «به هر حال سرویس‌های امنیتی نیز درباره افراد نظر می‌دهند که پذیرش و عدم پذیرش رای این سرویس‌ها در حد این هیئت نیست».

درگیری حراست وزارت کشور با محسن رضایی، لغو اجباری دیدار حسن روحانی

روزنامه‌های قانون و آرمان از «درگیری حراست وزارت کشور با تیم حفاظت محسن رضایی» و «لغو سخنرانی حسن روحانی در تالار آبگینه» خبر داده‌اند.

روزنامه قانون خبر داده است که در جریان ثبت نام محسن رضایی این کاندیدای انتخابات «با دو یا سه هزار نفر در حال آمدن به سمت وزارت کشور» بوده و هوادارانش «پرچم‌های نارنجی» در دست داشتند که «روی آن جمله یاابوالفضل درج شده بود».

به نوشته این روزنامه، در مقابل وزارت کشور «محسن رضایی بالای ماشینی رفت و از هوادارانش خواست تا مکان را با ذکر یا ابوالفضل ترک کنند» و «درگیری حراست وزارت کشور با تیم حفاظت اشخاص» که قبلا نیز رخ داده بود درباره محسن رضایی هم «تکرار شده است».

این روزنامه به جزئیات این درگیری اشاره نکرده، اما با انتشار عکسی از محسن رضایی بر سقف خودرو حضور محسن رضایی با همراهانش را «نخستین تخلف انتخاباتی» توصیف کرده است.

روزنامه قانون همچنین نوشته است که «امیدوار رضایی برادر محسن رضایی نیز در پاسخ به خبرنگاری که پرسیده است «چقدر به پیروزی برادرتان در انتخابات امید دارید»، گفته است که «صد در صد».

همزمان روزنامه آرمان نیز خبر داده است که «جلسه هم‌اندیشی با ایثارگران ارتش، فرهنگیان و اساتید دانشگاه» که قرار بود صبح جمعه از «سوی ستاد انتخاباتی حسن روحانی در مجتمع آبگینه برگزار شود، با ممانعت مسئولان این مجتمع مواجه و لغو شد».