آغاز نامه‌نگاری برای حضور زنان تماشاگر در ۴ رشته سالنی

روزنامه‌های دنیای اقتصاد و تهران امروز از تصویب نهایی تبصره قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۳ از سوی مجلس شورای اسلامی خبر داده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد «محوریت یافتن "خوداظهاری» و ثبت نام دوباره برای دریافت یارانه نقدی در سال ۹۳ را «اصلی‌ترین تغییر در قانون هدفمندی یارانه‌ها» ارزیابی کرده است.

روزنامه‌های آفتاب یزد، جام جم و فرهیختگان از اخبار متفاوت درباره احتمال افزایش قیمت بنزین از ابتدای اسفندماه و تکذیب آن از سوی چند مقام میانی وزارت نفت گزارش داده‌اند.

روزنامه اعتماد خبر داده است که تغییر دست‌کم ۴۰ سفیر در دستور کار محمدجواد ظریف وزیر خارجه قرار گرفته است. این روزنامه از «نمایندگی دایم ایران در سازمان ملل در نیویورک و همچنین عربستان، آلمان، اسلوونی، کویت، بحرین، لهستان، اردن، قزاقستان، سوئیس، ترکمنستان، اوکراین، هلند و ایرلند» به عنوان کشورهایی نام برده است که «در لیست تغییر سفرا قرار دارند».

روزنامه شرق از نامه‌نگاری مقام‌های ورزشی برای «حضور بانوان تماشاگر در ۴ رشته سالنی والیبال، هندبال، بسکتبال و فوتسال» گزارش داده است.

روزنامه کیهان از قول فرمانده نیروی انتظامی از «تغییر الگوی سربازی» خبر داده است. به نوشته این روزنامه، اسماعیل احمدی مقدم روز دوشنبه در «همایش ملی خدمت سربازی» گفت: «معافیت‌هایی که به سربازان تعلق می‌گیرد باید در زمانی که ۹۰۰ هزار مشمول داشتیم، با زمانی که ۶۵۰ هزار مشمول داریم، متفاوت باشد».

به نوشته کیهان، فرمانده نیروی انتظامی همچنین گفته است: «می‌توان به جای این که افراد پیوسته به سربازی بروند، سربازی را گسسته کرد و مثلا در سه دوره هشت‌ماهه هر فرد به سربازی اعزام شود.»

روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت، ضمن انتشار گزارشی درباره دیدار سرزده حسن روحانی از وزارت نفت، از قول حسن روحانی خطاب به بیژن زنگنه نوشته است: «شیر نفت را به روی رانت‌خواران ببندید.»

روزنامه اعتماد ضمن انتشار گزارشی درباره «بازار بچه‌فروشان»، از خرید و فروش کودکان کار «از صد هزار تومان تا چهار میلیون تومان» خبر داده است.

مجلس «مجوز توقف پرداخت یارانه در سال ۹۳» را صادر کرد

روزنامه‌های دنیای اقتصاد و تهران امروز از تصویب نهایی تبصره قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۳ از سوی مجلس شورای اسلامی خبر داده‌اند.

روزنامه تهران امروز در تیتر یک از «صدور مجوز توقف پرداخت یارانه در سال ۹۳» خبر داده و نوشته است: «طبق مصوبه مجلس، دولت در سال ۹۳ فقط به نیازمندان و بر اساس ثبت‌نام‌های جدید یارانه نقدی پرداخت خواهد کرد.»

به نوشته این روزنامه، «نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه خود تصویب کردند که دولت در سال ۹۳ پرداخت یارانه نقدی را با ثبت‌ نام جدید از متقاضیان نیازمند عملیاتی کند».

تهران امروز در عین حال گزارش داده است که مجلس در مصوبه روز دوشنبه «به صراحت قید نکرده است که از ابتدای سال جدید پرداخت یارانه نقدی به همه شهروندان متوقف شود، اما لیکن تصویب کرده است که در سال ۹۳ یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت شود و افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی باید در موعد تعیین شده به مراکز ثبت‌نام مراجعه کنند».

به نوشته این روزنامه، «طبق این مصوبه اگر پس از تحقیق مشخص شد که اشخاص با درآمد بیشتر از مبلغ فوق اقدام به دریافت یارانه کرده‌اند به میزان ۳ برابر یارانه دریافتی جریمه می‌شوند».

روزنامه تهران امروز همچنین نوشته است: «مصوبه مجلس بدان معناست که در سال جدید برای پرداخت یارانه نقدی ثبت ‌نام جدید به ‌عمل می‌آید و دولت تعیین‌کننده این موضوع خواهد بود که یارانه نقدی به کدام سرپرستان خانوار و با چه درآمدی تعلق خواهد گرفت».

روزنامه دنیای اقتصاد هم در تیتر یک شماره بیست و نهم بهمن‌ماه مصوبه روز سه‌شنبه مجلس را «تصمیم نهایی برای یارانه نقدی» توصیف کرده و نوشته است: «با تصویب نهایی نمایندگان مجلس، مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها از ابتدای سال آینده اجرا خواهد شد.»

این روزنامه همچنین نوشته است: «اصلی‌ترین تغییری که در قانون هدفمندی یارانه‌ها از آغاز سال ۹۳ به‌ کار بسته خواهد شد که قطعا ابعاد مختلف اجرای این قانون را با تغییر مواجه می‌کند محوریت یافتن "خوداظهاری" سرپرستان خانوار در دریافت یارانه نقدی است.»

به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، با تصویب مجلس نهم در سال ۹۳ تنها سرپرستان خانواری یارانه نقدی دریافت می‌کنند که «درآمدشان کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد و افراد متقاضی دریافت باید در موعد تعیین شده به مراکز ثبت‌نام مراجعه کرده و نسبت به میزان درآمد خود اظهار رسمی کنند».

این روزنامه همچنین گزارش داده است که «بر اساس تصمیم جدید مجلس، علاوه ‌بر این که دولت می‌تواند ۴۸ هزار میلیارد تومان از محل اصلاح قیمت حامل‌های انرژی درآمد کسب کند، دولت اجازه پیدا کرد تا از سال آینده، برای تحقق درآمد ۴۸ هزار میلیارد تومانی، قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهد».

دنیای اقتصاد با تاکید بر این که در مصوبه نهایی مجلس درباره هدفمندی یارانه‌ها «ردپای توافق نظر دو قوه‌ مقننه و مجریه بر سر اجرای هدفمندی یارانه‌ها تا پیش از خردادماه سال آینده دیده می‌شود» نوشته است که در جلسه علنی مجلس برخی از نمایندگان چون احمد توکلی معتقد بودند که «این مصوبه به افزایش ۷۰ درصدی قیمت حامل‌های انرژی منتهی می‌شود».

اخبار ضد و نقیض درباره احتمال افزایش قیمت بنزین

روزنامه‌های آفتاب یزد، جام جم و فرهیختگان از اخبار متفاوت درباره احتمال افزایش قیمت بنزین از ابتدای اسفندماه و تکذیب آن از سوی چند مقام میانی وزارت نفت گزارش داده‌اند.

روزنامه آفتاب یزد در تیتر یک خود ضمن انتشار گزارشی درباره «شایعه افزایش قیمت بنزین» نوشته است: «روز دوشنبه همزمان با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی در وزارت نفت، اخبار ضد و نقیضی از احتمال افزایش قیمت بنزین در اوایل اسفندماه منتشر شد.»

این روزنامه نوشته است که به «برخی از نهادها و سازمان‌ها در این باره اعلام آماده‌باش شده است» اما سخنگوی وزارت نفت این اخبار را رد کرد و گفت: «تا زمان ابلاغ رسمی از سوی دولت نمی‌توان هر گونه افزایش قیمت بنزین را تائید کرد.»

حسین امیری خامکانی نماینده مجلس شورای اسلامی به روزنامه آفتاب یزد گفته است که مصوبه جدیدی برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد، اما بر اساس قانون بودجه سال ۹۲ که دولت مجاز بود تا ۳۸ درصد قیمت حامل‌های انرژِی را ۳۸ درصد افزایش دهد که البته این افزایش رخ نداد».

این نماینده مجلس با اشاره به این که دولت تا پایان اسفندماه ۹۲ باید بر اساس قانون بودجه سال ۹۲ عمل کند گفته است که دولت بر اساس این قانون اجازه افزایش تا ۳۸ درصدی قیمت حامل‌های انرژی از جمله بنزین را دارد، اما «بعید است که در یک ماه باقی‌مانده از سال دست به تغییر قیمت‌ها بزند».

ایرج ندیمی عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نیز به روزنامه آفتاب یزد گفته است: «شایعه افزایش قیمت بنزین را جدی نگیرید زیرا نه دولت چنین تصمیمی دارد و نه می‌خواهد این اقدام را انجام دهد.»

روزنامه جام جم نیز در صفحه یک شماره سه‌شنبه از «تکذیب افزایش قیمت بنزین از اول اسفندماه» خبر داده و نوشته است: «در حالی که مقامات ارشد صنفی جایگاه‌داران سوخت از اطلاع شفاهی و حضوری وزارت نفت برای افزایش قیمت بنزین از پنج‌شنبه هفته جاری، اول اسفندماه خبر می‌دهند، وزارت نفت این موضوع را تکذیب می‌کند».

به گزارش این روزنامه، ناصر رئیسی‌فر، رئیس کانون کارفرمایی جایگاه‌داران سوخت سراسر کشور، با اشاره به تجهیز تمام جایگاه‌های سوخت برای هر گونه تغییر احتمالی نرخ‌ها از روز پنج‌شنبه یکم اسفندماه اعلام کرد: «گمانه‌زنی‌ها حاکی از عرضه بنزین با دو نرخ جدید ۷۰۰ و ۱۰۵۰ تومانی است، ضمن این که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تمام جایگاه‌داران خواسته است خود را برای افزایش قیمت بنزین با دو نرخ جدید آماده کنند.»

جام جم همچنین خبر داده است که بیژن حاج محمدرضا رئیس انجمن جایگاه‌داران سوخت کشور با اشاره به «نشست ویژه روز یک‌شنبه این هفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی استان تهران با جایگاه‌داران برای افزایش احتمالی قیمت بنزین از اول اسفندماه» گفته است: «علاوه بر جایگاه‌ها، شهرداری‌ها و برخی نهادهای دیگر برای افزایش احتمالی قیمت بنزین در آماده‌باش هستند.»

این روزنامه همزمان از قول اکبر نعمت‌اللهی مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت نوشته است: «شایعه افزایش قیمت بنزین از اول اسفند صحت ندارد، و در نشست حسن روحانی، رئیس جمهور، با مسئولان وزارت نفت هیچ مذاکره‌ای برای افزایش قیمت بنزین صورت نگرفته است.»

به گفته اکبر نعمت‌اللهی، «وزارت نفت برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی از اول اسفندماه نداشته و تاکنون هیچ دستور و ابلاغی نیز از طرف این وزارتخانه برای آمادگی جایگاه‌های عرضه سوخت برای افزایش حامل‌های انرژی صادر نکرده است».

روزنامه جام جم همچنین از قول عباس کاظمی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نوشته است: «هیچ صحبتی تا این لحظه در مورد نهایی شدن زمان افزایش قیمت بنزین نشنیده‌ام و این که عنوان شده از اول اسفند بنزین گران می‌شود شایعه است.»

روزنامه فرهیختگان نیز از آخرین تصمیم دولت خبر داده و نوشته است: «بنزین امسال گران نمی‌شود.»

این روزنامه نوشته است که وزارت نفت به صراحت تمام اخبار مربوط به «افزایش قیمت‌ها را شایعه خواند و آن را تکذیب کرد، و طبق اعلام وزارت نفت، فعلا هیچ تصمیم نهایی‌ای برای افزایش نرخ سوخت گرفته نشده است».

روزنامه فرهیختگان در عین حال حرکت دولت برای افزایش قیمت بنزین را تائید کرده و نوشته است: «دولت حرکتی لاک‌پشتی را برای بررسی نحوه افزایش قیمت بنزین آغاز کرده است» و به همین دلیل «در آخرین روزهای بهمن‌ماه به سمت تغییر حرکت می‌کرد»، اما «طبق گفته رئیس کانون جایگاه‌داران سوخت، با چراغ قرمز مجلس متوقف شده است».

تغییر ۴۰ سفیر در دستور کار ظریف

روزنامه اعتماد خبر داده است که تغییر دست‌کم ۴۰ سفیر در دستور کار محمدجواد ظریف وزیر خارجه قرار گرفته است و «کشورهای آلمان، عربستان، سوئیس، ایرلند، کویت، اوکراین و... از جمله احتمال‌هایی هستند که شاهد تغییر سفیر ایران خواهند بود».

این روزنامه به نقل از اظهارات روز دوشنبه محمد جواد ظریف نوشته است: «به زودی تغییرات گسترده‌ای در وزارت امور خارجه صورت می‌گیرد، از تغییر در سفرا گرفته تا تغییر در مدیران میانی وزارت خارجه دولت یازدهم.»

اعتماد از قول محمدجواد ظریف نوشته است: «در چند هفته آینده سفرای جدید به محل‌های ماموریت خود اعزام می‌شوند و برخی از مدیران وزارت خارجه تغییر می‌کنند و آن تغییر و تحول که صرف نظر از تغییر دولت بلکه به عنوان یک واقعیت باید صورت می‌گرفت، رخ خواهد داد.»

این روزنامه پیش‌بینی کرده است که «این جابه‌جایی‌ها قرار است از تابستان صورت گیرد»، چرا که «پیش از این عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرده بود که هر سال در فصل تابستان بر اساس روال طبیعی اداری در وزارت امور خارجه، جابه‌جایی سفرا صورت می‌گیرد و با توجه به استقرار بیش از یکصد نمایندگی در خارج از کشور و دوره سه ساله ماموریت‌ها، سالانه به طور متوسط بین ۳۰ تا ۴۰ سفیر و رئیس نمایندگی جابه‌جا می‌شوند و در سال جاری نیز این کار طبق روال قبل صورت می‌گیرد».

اعتماد از «نمایندگی دایم ایران در سازمان ملل در نیویورک و همچنین عربستان، آلمان، اسلوونی، کویت، بحرین، لهستان، اردن، قزاقستان، سوئیس، ترکمنستان، اوکراین، هلند و ایرلند» به عنوان کشورهایی نام برده است که «در لیست تغییر سفرا قرار دارند».

این روزنامه یادآوری کرده است که «مدت خدمت سفرا سه سال است و پس از این مدت آنها باید جای خود را به سفیر دیگری بدهند» و این در حالی است که «برخی از سفارتخانه‌ها از زمان ریاست ‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد همچنان بدون سفیر و در سطح کاردار اداره می‌شوند که در تغییرات آتی تکلیف آنها هم مشخص خواهد شد».

اعتماد همچنین از حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری اسلامی، به عنوان «گزینه تصدی نمایندگی دایم ایران در سازمان ملل در نیویورک و جایگزین احتمالی محمد خزاعی، سفیر و نماینده دایم ایران در این سازمان» نام برده است.

آغاز نامه‌نگاری برای حضور زنان تماشاگر در ۴ رشته سالنی

روزنامه شرق از نامه‌نگاری مقام‌های ورزشی برای «حضور بانوان تماشاگر در ۴ رشته سالنی» گزارش داده است.

این روزنامه خبر داده است که «به تازگی نامه‌ای را سه فدراسیون توپی والیبال، هندبال، بسکتبال و کمیته فوتسال تهیه کردند تا در اختیار وزیر ورزش قرار گیرد که مشکل حضور بانوان در ورزشگاه‌ها را برای همیشه حل کند».

به نوشته روزنامه شرق، «این نامه را محمد داورزنی رئیس فدراسیون والیبال و رضا افتخاری رئیس کمیته فوتسال تهیه کردند و روسای فدراسیون هندبال و بسکتبال نیز از آن حمایت کردند».

رضا افتخاری رئیس کمیته فوتسال با تاکید بر این که «این مشکل یک ‌بار برای همیشه باید حل شود و موانعی که نه قانونی است و نه شرعی در این زمینه برداشته شود»، ضمن دفاع از حضور تماشاگران زن در بازی‌های فوتسال مردان گفته است: «فوتسال ورزشی است که بازیکنان درآن لباس پوشیده دارند، اگر برنامه‌ریزی درستی در سالن‌ها صورت بگیرد و قسمت مشخصی برای بانوان تعیین کنیم با حمایت حراست ورزشگاه به‌راحتی بانوان به ورزشگاه می‌آیند».

رئیس کمیته فوتسال همچنین گفته است که زنان «حقی دارند و دوست دارند رشته مورد علاقه خود را از نزدیک تماشا کنند، و در حالی که «در تمام دنیا بانوان به ورزشگاه‌ها می‌آیند، چرا در ایران این امکان وجود نداشته باشد».

روزنامه شرق یادآوری کرده است که «حضور زنان در ورزشگاه‌های ورزشی برای دیدن مسابقات مردان یکی از مسائل همیشه بحث‌برانگیز در سال‌های اخیر بوده، هرچند در بعضی رشته‌ها مانند والیبال و بسکتبال در دهه ۸۰، زنان تماشاگر در مسابقات داخلی و بین‌المللی مشکلی برای ورود نداشتند».

این روزنامه با اشاره به این که «در طول دو سال گذشته دوباره با حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی مخالفت شده است» نوشته است: حتی در لیگ جهانی والیبال در حالی که ابتدا مخالفتی صورت نگرفت، در طول مسابقات از حضور زنان در سالن ۱۲هزارنفری آزادی جلوگیری شد، و کار به جایی کشید که حتی میزبانی ایران برای دوره بعد با مشکل مواجه شود و حضور زنان به یکی از شروط فدراسیون جهانی والیبال برای حضور ایران در این مسابقات تبدیل شود.»

به نوشته روزنامه شرق، فدراسیون والیبال به همین دلیل «وضعیت بغرنج‌تری دارد» و فدراسیون والیبال «به ‌دنبال آن است که هرطور شده اجازه حضور بانوان را بگیرد و در این‌ باره رایزنی‌های گسترده‌ای را انجام داده است».

شرق همچنین نوشته است که «با توجه به این که این مسئله برای فدراسیون‌های نام‌برده‌شده به‌خصوص والیبال بسیار مهم است، احتمال موافقت با حضور بانوان وجود دارد، ضمن این که نه‌ تنها والیبال بلکه فوتبال به حضور زنان در ورزشگاه‌ها احتیاج دارد، به عقیده کارشناسان، یکی از راه‌های جبران کمبود تماشاگر در لیگ برتر فوتبال، موافقت با حضور بانوان است».