خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از یک «مقام آگاه» ناشناس در وزارت خارجه ایران اتهام رئيس پليس بحرين درباره تلاش «گروههای نیابتی سپاه پاسداران» برای بمبگذاری در اين کشور و عربستان سعودی را «مردود» دانست.
بر اساس این گزارش، این «مقام آگاه» در وزارت خارجه ایران روز جمعه، ۲۹ خرداد، گفت: «در طول چند سال گذشته ثابت شده که فرافکنی و ایراد اتهام به سایرین از سوی مقامات بحرینی نه تنها مشکلات این کشور را حل نکرده، بلکه آن را پیچیدهتر کرده است.»
وی به مقامات بحرینی توصیه کرد که به جای، به گفته او، «رویکردهای امنیتی و طائفهای» با اقدامات «اعتمادآفرین زمینههای لازم را برای انجام گفتوگوهای جدی فراهم سازند».
طارق الحسن، رئيس پليس بحرين، روز پنجشنبه، ۲۸ خرداد، با اشاره به کشف و ضبط مقداری مواد منفجره «گروههای نیابتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران» را به تلاش برای بمبگذاری در اين کشور و عربستان سعودی متهم کرد.
به گفته رئيس پليس بحرين، «اين مواد منفجره پيچيده قرار بود به عربستان سعودی منتقل شوند».
بحرین در سال ۲۰۱۱ شاهد موجی از اعتراضات از سوی اکثریت شیعهمذهب این کشور بود که خواستار اصلاحات سیاسی هستند.
در همین زمینه دولت بحرین ایران را به تحریک شیعیان این کشور متهم میکند، اتهامی که تهران همواره آن را رد کرده است.
در همين حال مرضيه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ايران، روز ۲۶ خرداد و در پی صدور حکم زندان برای شيخ علی سلمان، دبيرکل جمعيت الوفاق بحرين، بار دیگر خواستار آزادی او شد.
دادگاهی در منامه، پایتخت بحرین، شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین، بزرگترین حزب شیعی این کشور، را به چهار سال زندان محکوم کرده است.
وی روز دوشنبه، ۸ دی ۹۳، از سوی دادگاه متهم شده بود که «از طریق خشونت، تهدید و روشهای غیرقانونی قصد تغییر رژیم داشته است».
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، و دیگر مقامات این وزارتخانه پیش از این نیز بارها خواستار آزادی شیخ علی سلمان شده بودند.
در همین حال وزارت خارجه بحرین در دیماه ۹۳ با صدور بیانیهای شدیداللحن درخواست محمدجواد ظریف برای آزادی شیخ علی سلمان را مداخله در امور داخلی این کشور دانسته و از ایران خواست که نگران کارنامه حقوق بشری خود باشد.