در حالی که رئیس دفتر سیاسی حماس بر «نقش ایران» در کمک تسلیحاتی به این سازمان تاکید کرده، مشاور رهبر جمهوری اسلامی نیز گفته است «از فشنگ تا موشک فلسطینیان را ایران تامین کرده است».
خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، در تازهترین مصاحبه خود گفته است، بخش عمدهای از تسلیحات و راکتهایی که حماس و سایر نیروهای «مقاومت» در جنگ اخیر غزه علیه اسرائیل به کار بردند، از سوی ایران به این سازمانها داده شده است.
«مقاومت» آن گروه از تشکلهای فلسطینی فعال در غزه و کرانه باختری رود اردن هستند که صلح و سازش با اسرائیل را، برخلاف جنبش فتح و بخش عمده سازمان آزادیبخش فلسطین، قبول ندارند و موجودیت اسرائیل را رد میکنند.
خالد مشعل که سازمان تحت رهبریاش به تازگی نبرد سختی را در برابر اسرائیل به پایان برده، در مصاحبه با «العربی الجدید»، روزنامه وابسته به قطر چاپ لندن، گفته است «سلاحهایی که در گذشته عمدتا از ایران ارسال شده بود، پیشتر در غزه انباشت شد و اکنون فلسطینیها راههای جدیدی نیز در اختیار دارند؛ مانند خرید از بازار بینالمللی و ساخت راکت و تجهیزات در خود اراضی فلسطینی».
آقای مشعل که سازمان وی با ایران بر سر جنگ داخلی سوریه دچار اختلاف جدی شد، در این مصاحبه تاکید کرده است که حماس هنوز نیز «تماسی با دولت سوریه ندارد» و طرفداری از ملت سوریه را ترجیح میدهد.
اما مناسبات سرد ایران با حماس از آغاز بحران نظامی اخیر غزه تا حد زیادی بهبود یافته است.
در همین حال علیاکبر ولایتی، مشاور امور بینالملل رهبر ایران، نیز در سخنانی در روزهای اخیر تاکید کرده است که ایران بیشترین کمک تسلیحاتی را در اختیار فلسطینیها گذاشته و «بدون کمک ایران ایستادگی در برابر اسرائیل میسر نبود».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای ولایتی در روزهای گذشته در مشهد گفته است که «تامین سلاح از فشنگ تا موشک برای مردم فلسطین توسط ایران انجام گرفته که رهبران فلسطینی نیز بارها در مصاحبههای خود بر این مهم اذعان داشتهاند».
آقای ولایتی در این سخنان افزود: «ایران همکاری و کمک خود را تا نابودی رژیم صهیونیستی ادامه می دهد.»
وزیر خارجه اسبق ایران روز یکشنبه گذشته نیز درمصاحبه با شبکه العالم گفته بود که «بدون کمک ایران امکان تهیه چنین موشکهایی با چنین بردهایی و چنین دقتی (برای فلسطینیان) نبود».
آقای ولایتی افزوده است که ایران کمک تسلیحاتی خود به فلسطینیها را کتمان نمیکند و «این کمکها که از اول انقلاب شروع شده ادامه دارد» و «دوست و دشمن هم این را میدانند».
این در حالی است که برخی دیگر از شخصیتهای نظام ایران مانند علی لاریجانی، رئیس مجلس، در هفتههای اخیر تاکید کردند که تنها فناوری ساخت راکت و ساز و برگ نظامی دیگر از سوی ایران در اختیار سازمانهای مسلح فلسطینی قرار گرفته است.
آیتالله علی خامنهای در جنگ اخیر غزه خواهان تسلیح کرانه باختری شد و آن را «تنها راه کاستن از محنت فلسطینیان» نامید.
آیتالله خامنهای چهارشنبه گذشته نیز تاکید کرد که «همپیمانان منطقهای ایران، عمق راهبردی جمهوری اسلامی هستند».
حماس و جهاد اسلامی فلسطین دو گروه عمده همپیمان با ایران در دهههای گذشته محسوب شدهاند.
در طول جنگ اخیر غزه، حماس و جهاد اسلامی فلسطین مسئولیت شلیک اکثر سه هزار و پانصد راکت شلیک شده به سوی اسرائیل را بر عهده گرفتند.
با وجود شلیک هزاران راکت، تنها یک عرب بادیهنشین در جنوب اسرائیل بر اثر اصابت مستقیم یک راکت کشته شد و چند کشته غیرنظامی دیگر اسرائیل بر اثر خمپارههایی که به مناطق بسیار نزدیک به غزه شلیک شده بود، کشته شدند.
سامانه «گنبد آهنین» اسرائیل حدود ششصد فروند از راکتهایی را که احتمال اصابت آن به نقاط مسکونی میرفت، در هوا شکار و منهدم کرده بود.
جنگ ۵۰ روزه میان ارتش اسرائیل و سازمانهای مسلح فلسطینی روز چهارم شهریور، بیست و ششم اوت، با دستیابی طرفین به آتشبس به پایان رسید، اما هنوز گفتوگو بر سر مسائل حاد مورد اختلاف آغاز نشده است.