مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری جمهوری اسلامی، جدا کردن محل کار زنان و مردان را «همخوان با ارزشها» در ایران خواند و گفت که جداسازی جنسیتی بهرهوری کارمندان و کارگران را بالا میبرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، آقای پورمحمدی روز اول مردادماه گفت: «جدا کردن محل کار خانمها با ارزشها همخوان است و بهرهوری را بالا میبرد.»
در هفتههای گذشته موضوع جدا کردن محل کار زنان از مردان در شهرداری تهران واکنشهایی را به همراه داشته است.
نزدیک به ۲۰۰ نماینده در مجلس ایران امروز در بیانیهای از این اقدام شهرداری تهران حمایت کردند.
وبسایت خبری جام جم پیشتر خبر داده بود که امضاهای این بیانیه توسط روحالله حسینیان، از نمایندگان تندرو و عضو جبهه پایداری، جمعآوری شده است.
شهرداری تهران به مدیریت محمدباقر قالیباف روز ۲۷ اردیبهشتماه گذشته در صورتجلسهای از مدیران خود خواست تا «حتیالمقدور» محل استقرار زنان و مردان جدا از یکدیگر طراحی شود.
بر اساس این صورتجلسه همچنین دستور این است که تمامی مدیران ارشد و میانی در شهرداری تهران تنها از کارمندان مرد در دفتر خود استفاده کنند.
آقای قاليباف، شهردار تهران، روز جمعه، ۲۷ تيرماه، ضمن دفاع از طرح جداسازی زنان و مردان در شهرداری گفت بود که نبايد اجازه داد زنان بيشتر از «محرمان» خود با «نامحرمان» معاشرت داشته باشند.
در همين حال روزنامه اعتماد در شماره ۲۵ خردادماه خود از «يک تصميم جنسيتی ديگر در شهرداری تهران» خبر داده و از قول معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار تهران نوشت که «دختران و پسران با فاصله بر نيکمت پارکها بنشينند».
در همين زمينه عبدالحسين مختاباد، عضو فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، با «اظهار تعجب از بيان چنين مسئلهای از سوی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران» به روزنامه اعتماد گفته بود: «واقعا جای بسی تاسف و تعجب دارد. نمیدانم به تازگی اين سخنان تفکيک جنسيتی چرا تا اين حد در دستور کار شهرداری قرارگرفته است.»
در مقابل برخی از اعضای شورای شهر تهران از جمله علی صابری و معصومه آباد از طرح جداسازی زنان و مردان در شهرداری تهران حمایت کردهاند.
پیش از این نیز در دولت محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق ایران، اقداماتی برای تفکیک جنسیتی در دانشگاهها انجام شده بود.
رضا فرجی دانا، وزیر علوم در دولت حسن روحانی، در جلسه رای اعتماد خود گفته بود که «در سند دانشگاه اسلامی لفظی به نام تفکیک جنسیتی وجود ندارد».