انتقاد دادستان تهران از حمایت مسئولان از «محکومان امنیتی»

در پی جنجال خبری درباره اعتصاب غذای آرش صادقی، دادستان تهران روز سه‌شنبه با انتقاد از «حمایت» برخی از نمایندگان مجلس و مقام‌های جمهوری اسلامی از «محکومان امنیتی»، آنها را متهم کرد که با این کار قوه قضائیه را «تضعیف» می‌کنند.

او در ادامه هشدار داد که این قوهدر برابر «فشار‌ها» عقب‌نشینی نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر٬ عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، روز سه‌شنبه، ۱۴ دی‌ماه، در نشستی با معاونان دادستانی تهران گفت که برخی مسئولان تحت عنوان «حقوق شهروندی» از «محکومان امنیتی» حمایت می‌کنند.

دادستان تهران این پرسش را مطرح کرد که «چگونه برخی می‌توانند با تضعیف دستگاه قضایی، انگ عدم رعایت حقوق زندانیان را وارد ‌کنند».

به گفته آقای دولت‌آبادی، این حمایت‌ها تحت عنوان «دلسوزی» و «تذکر» به قوه قضائیه نیز دنبال می‌شود، اما به اعتقاد او هدف از این «فشار‌ها» برای «عقب‌نشینی» قوه قضائیه از «مواضع انقلابی» است.

دادستان تهران خطاب به این مسئولان و نمایندگان مجلس هشدار داد که «دستگاه قضایی از اجرای وظایف خود کوتاه نمی‌آید.»

وی همچنین با اشاره به جریان و رسانه‌هایی که نامی از آنها نبرد این فرضیه را مطرح کرد که «می‌خواهند برخی از چهره‌های جریان فتنه و محکومان امنیتی را تطهیر کنند و این افراد را برای شرکت در انتخابات آتی شوراهای شهر و امثالهم آماده کنند.»

جعفری دولت‌آبادی افزود نمی‌شود کسی را که حکم محکومیت دارد «تطهیر» کرد و «این افراد باید از ملت برای اقداماتی که انجام داده‌اند عذرخواهی کنند.»

دادستان تهران در بخش دیگری از سخنان خود به پرونده آرش صادقی اشاره کرده و گفت که شرط اعطای مرخصی به این زندانی٬ پایان اعتصاب غذای وی بوده است.

وی از برخی نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر که در حساب توییتری خود از آرش صادقی «حمایت» کرده‌اند نیز سخن به میان آورد و گفت: «چگونه می‌شود برخی از مسئولان بدون اطلاع از محتویات پرونده‌ها از محکومان امنیتی حمایت می‌کنند.»

دادستان تهران گفت: «برخی از مسئولان طوری از این افراد حمایت کرده و نامه‌نگاری می‌کنند که گویا با نامه و پیگیری‌های آنها به این فرد مرخصی اعطا خواهد شد.»

آرش صادقی، زندانی سیاسی، پس از نزدیک به ۷۱ روز اعتصاب غذا٬ به دنبال موافقت با مرخصی همسرش گلرخ ابراهیمی ایرایی از زندان، اعتصاب غذای خود را شکست.

جعفری‌ دولت‌آبادی نیز روز سه شنبه از پایان اعتصاب غذای آرش صادقی در روز ۹ دی سخن گفت و افزود که با درخواست اعطای مرخصی به همسر وی موافقت شده است.

وی با اعلام این که روند اعطای مرخصی به آقای صادقی در «مسیر اقدام» است٬ از برخی نمایندگان مجلس به خاطر «تضعیف» قوه قضائیه در رابطه با پرونده این زندانی انتقاد کرد.

عباس جعفری دولت‌آبادی همچنین به تلاش برخی نمایندگان مجلس در پرونده نرگس محمدی نیز اشاره کرد و گفت: «در رابطه با مرخصی خانم محمدی نیز اقدام شد٬ اما وی عنوان کرد که فرزندانش در ایران نیستند.»

دادستان تهران در ادامه سخنان خود خطاب به مسئولانی که نامی از آنها نبرد٬ گفت که «باید ابتدا از وضعیت پرونده محکومان اطلاع داشته باشند و سپس حمایت و یا اظهار نظر کنند.»

چند نماینده مجلس و عضو شورای شهر تهران در ماه‌های اخیر درباره تائید حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی و وضعیت آرش صادقی در زندان اظهار‌نظر‌هایی کرده‌اند که این موضوع با واکنش مقام‌های قضایی مواجه شده است.

الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس، نیز چند روز پیش در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار آن شد که این قوه به وضعیت آرش صادقی و علی شریعتی، دو زندانی سیاسی در حال اعتصاب غذا، رسیدگی کند.

محمود صادقی و احمد مازنی دو نماینده مجلس و رحمت‌الله حافظی، عضو شورای شهر تهران، نیز در توییت‌هایی درباره وضعیت آرش صادقی در این ‌باره ابراز نگرانی و درخواست رسیدگی کرده‌اند.

به گفته دادستان تهران، «برخی مسئولین بدون اطلاع از پرونده‌ها از محکومین حمایت‌ می‌کنند که امری نادرست است و مورد سوءاستفاده دشمن قرار می‌گیرد.»

وی افزود: «همین حرفی که از زبان برخی مسئولان در رابطه با برخی محکومان امنیتی شنیده می‌شود توسط برخی سازمان‌های حقوق بشری نیز عنوان می‌شود.»

دادستان تهران با اشاره به اظهار نظر یک عضو شورای شهر در رابطه با یکی از محکومان امنیتی توصیه کرد که وی «بهتر است به انجام وظایف اصلی خود بپردازد.»

در سال‌های گذشته تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در ایران دست به اعتصاب غذا زده‌اند و تعدادی از آنان از جمله هدی صابر و اکبر محمدی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در زمان اعتصاب غذا یا بعد از آن جان باختند.