یک مقام حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی از ماندگاری نزدیک به ده هزار فلامینگو در پارک ملی دریاچه ارومیه به علت «شرایط مناسب زیستی» خبر داد.
خبرگزاری ایرنا روز پنجشنبه، ۱۸ خرداد، به نقل از رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی این خبر را گزارش کرد.
امید یوسفی گفت که این فلامینگوها پیشتر به آفریقای جنوبی و حاشیه خلیج فارس مهاجرت میکردند٬ «اما هم اکنون به دلیل شرایط مناسب زیستی و وجود تغذیه مناسب در استان ماندگار شدند.»
به گفته وی٬ گزارشهایی مبنی بر تردد فلامینگوها در بین پارک ملی دریاچه ارومیه و تالابهای اقماری این دریاچه به دلیل «وجود آب در این نواحی» کسب شده است.
آن طور که این مقام مسئول گفت٬ «تالابهای جنوب آذربایجان غربی و به ویژه تالاب حسنلو و تالاب کانی برازان به علت وجود شرایط امن غذایی برای این پرندگان مکان مناسبی برای زندگی و تردد آنهاست.»
این فلامینگوها به علت «عمق بیشتر و شیرینی آب» در نواحی جنوبی دریاچه و در مصب رودخانه های منتهی به دریاچه فرود می آیند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی افزود که پیش از بروز خشکسالی در دریاچه ارومیه٬ «سالانه حضور صدها هزار قطعه از این پرنده در این منطقه ثبت شده است.»
بحران آبی دریاچه ارومیه در سالهای اخیر٬ اکثر فلامینگوها را که به صورت دسته جمعی و در دستههای چند هزارتایی زندگی و مهاجرت میکنند٬ به تالاب های اقماری این دریاچه کشانده است.
در سالهای اخیر تلاشهای بسیاری برای نجات دریاچه ارومیه از خشکسالی انجام شده است.
برخی از موسسات کشورهای خارجی از جمله آلمان نیز پروژههای مشترکی را با ایران برای احیای این دریاچه اجرا میکنند.
دولت ژاپن نیز تاکنون دو میلیون دلار برای احیای دریاچه ارومیه به برنامه توسعه ملل متحد کمک کرده است.
مسئولان آذربایجان غربی پیشتر اعلام کردهاند بر اساس نظرسنجیها، مهمترین خواسته مردم این استان نجات دریاچه ارومیه است.
ایرنا دو هفته پیش نیز از پرواز اولین دسته از فلامینگوها در سال جاری بر فراز تالاب گاوخونی واقع در شرق استان خبر داده بود.
روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان اصفهان اعلام کرده بود که حدود ۲۰۰ قطعه فلامینگو در تالاب گاوخونی مشاهده شدند.
پس از سه سال غیبت، سال گذشته نیز ۱۵۰ قطعه از فلامینگوها در این تالاب فرود آمدند.
فلامینگوها جزء پرندگان حفاظتشده محسوب میشوند و بر اساس مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست٬ جریمه از بین بردن هر قطعه فلامینگو٬ معادل ۱۲ میلیون ریال است.
بهای هر عدد تخم پرندگان وحشی معادل نصف بهای پرنده و خسارت تخریب لانه و آشیانه آنها معادل یک سوم بهای پرندگان است.