اعتراض «شدید» تهران به بازداشت هشت ایرانی در بغداد

در تصاويری که برخی از شبکه های تلويزيونی از لحظه خروج اين افراد به همراه سربازان آمريکايی پخش کرده اند، آنها با چشمان بسته و دستبند ديده می شوند.

ساعتی پس از اينکه هشت ايرانی بازداشت شده در روز سه شنبه در بغداد، آزاد شدند، ايران شديدا به اين اقدام ارتش آمريکا اعتراض کرد.


به گزارش خبرگزاری ها، شش تن از افراد بازداشت شده ايرانی، فرستادگان وزرات نيرو بوده اند که به دعوت رسمی مقام های عراقی به اين کشور سفر کرده بودند. دو تن ديگر از بازداشت شدگان نيز ديپلمات های ايرانی در بغداد بوده اند.


اين هشت تن، بعد از اينکه يکی از فرستادگانشان در يک ايست بازرسی آمريکايی مورد پرسش قرار گرفت در محل اقامتشان – هتل شرايتون در بغداد – بازداشت شده بودند.


در تصاويری که برخی از شبکه های تلويزيونی از لحظه خروج اين افراد به همراه سربازان آمريکايی پخش کرده اند، آنها با چشمان بسته و دستبند ديده می شوند.


اين هشت تن، صبح روز چهارشنبه به دفتر نخست وزيری عراق تحويل داده شدند.


خبرگزاری رويترز به نقل از منابعی در ارتش آمريکا گزارش داده است که اين هشت تن با «چمدانی پر از پول» بازداشت شده بودند، اما بعد از مشاوره نيروهای آمريکايی با دولتمردان عراقی آزاد شده اند.



ياسين مجيد، مشاور مطبوعاتی نوری المالکی، نخست وزير عراق به اين خبرگزاری گفت که بازداشت شدگان، هياتی رسمی از سوی دولت ايران بوده اند که به دعوت وزرات برق عراق برای مذاکره درباره قرارداد ساخت يک ايستگاه برق به بغداد رفته اند.


اما همزمان خبرگزاری آسوشيتدپرس به نقل از «بيانيه ارتش آمريکا» نوشته است که اين افراد به دليل «حمل اسلحه غير مجاز» بازداشت شده اند.


هيچ يک از اين خبرها تا اين لحظه تاييد نشده است.


ياسين مجيد، مشاور مطبوعاتی نوری المالکی، نخست وزير عراق گفته است که بازداشت شدگان، هياتی رسمی از سوی دولت ايران بوده اند که به دعوت وزرات برق عراق برای مذاکره درباره قرارداد ساخت يک ايستگاه برق به بغداد رفته اند.

سعدی عثمان، يکی از مشاوران ژنرال ديويد پتريوس، فرمانده ارتش آمريکا در عراق، در مصاحبه ای با شبکه تلويزيونی بی بی سی، از اين اقدام آمريکا در بازداشت هيات ايرانی، اظهار تاسف کرد.


وی تاکيد کرد که اين حادثه، به سخنرانی اخير جرج بوش، رييس جمهوری آمريکا درباره ايران هيچ ارتباطی ندارد. جرج بوش روز سه شنبه بار ديگر در اظهاراتی تند، از آنچه نقش مخرب ايران در عراق می خواند انتقاد کرد.


آسوشيتدپرس به نقل از ارتش آمريکا گزارش داد که در محل اقامت هيات ايرانی، «علاوه بر چمدانی پر از دلار و ريال، يک لپ تاب و چندين موبايل» نيز توقيف شده است.


در تهران، وزارت امور خارجه با احضار ديپلمات های سفارت سوئيس – به عنوان کشور حافظ منافع آمريکا در ايران – به اقدام ارتش آمريکا در بغداد اعتراض کرد.


همچنين محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران نيز اين اقدام را دخالت در امور داخلی عراق توصيف کرد و آن را «متناقض» با مسئوليت نيروهای ائتلاف در عراق خواند.


وی گفت: «چنين اقداماتی مغاير با مسئوليت نيروهای خارجی در عراق است و يکی ديگر از اشتباهات آمريکايی ها در رفتارهای نادرست آنها است.»