همسويی چين با روسيه در انتقاد از تحريم های تازه آمريکا

وزارت امور خارجه چين، روز جمعه ضمن انتقاد از تحريم های تازه آمريکا عليه نهادهايی در ايران، نسبت به افزايش مجادلات درباره برنامه هسته ای ايران هشدار داد و خواهان از سرگيری مذاکرات شد.

وزارت امور خارجه چين، روز جمعه ضمن انتقاد از تحريم های تازه آمريکا عليه نهادهايی در ايران، نسبت به افزايش مجادلات درباره برنامه هسته ای ايران هشدار داد و خواهان از سرگيری مذاکرات شد.


به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، وزارت امور خارجه چين در پاسخ به سوال اين خبرگزاری، اعلام کرد: «موضع چين همواره اين بوده است که تحريم ها نبايد به آسانی در روابط بين المللی اعمال شوند. گفت و گو و مذاکره، بهترين رويکرد برای حل مساله هسته ای ايران است.»


فهرست کامل نهادها و اشخاصی که از سوی دولت آمریکا، با تحریم رو به رو شده اند


در متن کوتاهی که از سوی وزارت امور خارجه چین برای خبرگزاری آسوشيتدپرس فرستاده شده، آمده است: «اعمال تحريم های تازه عليه ايران، درست در زمانی که جامعه جهانی و مقام های ايرانی به سختی بر روی پيدا کردن راه حلی برای مساله هسته ای ايرانيان کار می کنند، فقط می تواند مساله را پيچيده کند.»


  • تحريم ها به طور کلی تاثير دارند چرا که ما نمی توانيم با يک ارز معتبر جهانی کار کنيم، ولی چون ما از مدتی قبل در جريان بوديم و بانک های آلمانی و ديگر بانک های خارجی از قبل معاملات دلاری خود را با ما قطع کرده بودند، ما پيشاپيش معاملاتمان را از دلار به يورو منتقل کرده بوديم.»
معاون بانک ملی شعبه هامبورک در گفت و گو با راديو فردا

ايالات متحده آمريکا، روز پنج شنبه اعلام کرد که تحريم های تازه ای عليه سپاه پاسداران، وزارت دفاع و چند بانک دولتی اعمال می کند. اين تحريم ها، شديدترين دور تحريم هايی است که در ۲۷ سال اخير، از سوی آمريکا، عليه جمهوری اسلامی ايران اعمال شده است.


بريتانيا موافق، روسيه مخالف


در پی اعلام اين خبر، بريتانيا از اين تحريم ها حمايت کرد و وزارت امور خارجه اين کشور با صدور بيانيه ای اعلام کرد که برای تصويب سومين قطعنامه تحريم ايران در شورای امنيت نيز تلاش خواهد کرد.


اما پيش از کشور چين، روسيه نيز از آمريکا به خاطر اين تصميم تازه انتقاد کرده بود.


ولاديمير پوتين، رييس جمهوری اين کشور که ساعاتی پس از اعلام اعمال تحريم های تازه آمريکا عليه ايران در پرتغال صحبت می کرد، گفته بود: «رويارويی بر سر مساله برنامه هسته ای ايران می بايست از طريق گفت وگوهای صبورانه حل شود.»


کونداليزا رايس، وزير امور خارجه آمريکا در واکنش به اين اظهارات آقای پوتين، ضمن بی اهميت خواندن اين اختلاف نظر گفت: «ما شايد در تاکتيک هايمان، اختلافاتی داشته باشيم.»


وی که در يک مصاحبه با شبکه تلويزيونی NBC سخن می گفت، تاکيد کرد که روسيه، با دستيابی ايران به سلاح هسته ای مخالف است و آمريکا و روسيه، بر سر مناسبات کنونی سازمان ملل درباره ايران، در يک جبهه قرار دارند.


وی گفت: «يک سلاح هسته ای در دستان رژيم ايران به بی ثباتی عميقی دامن می زند.»


واکنش منفی ايران به تحريم های تازه


از سوی ديگر، وزير اقتصاد ايران در واکنش به تحريم های تازه آمريکا عليه نهادهای وابسته به جمهوری اسلامی گفت که هرگونه «حرکت عليه ايران»، موجب بی ثباتی اقتصاد جهانی خواهد شد.


به گزارش خبرگزاری های داخلی در ايران، داوود دانش جعفری، وزير اقتصاد اين کشور که برای شرکت در نشست صندوق بين المللی پول و بانک جهانی در شهر واشينگتن به سر می برد، با برگزاری يک کنفرانس خبری گفت که تحريم های تازه عليه ايران،«تاثير اندکی» بر اقتصاد ايران خواهد گذاشت.


آقای دانش جعفری همچنين آنچه را که «تبليغات آمريکا عليه ايران» می خواند، دليل اصلی «بی ثباتی بازار نفت» توصيف کرد و افزود: «ايران همواره برنده اين کشمکش بوده است.»


داوود دانش جعفری، وزير اقتصاد اين کشور که برای شرکت در نشست صندوق بين المللی پول و بانک جهانی در شهر واشينگتن به سر می برد، با برگزاری يک کنفرانس خبری گفت که تحريم های تازه عليه ايران،«تاثير اندکی» بر اقتصاد ايران خواهد گذاشت.

اوج گيری رويارويی ايران و آمريکا در روز پنج شنبه موجب شد تا قيمت هر بشکه نفت خام در بازارهای آسيا از مرز ۹۲ دلار عبور کند.


ايران يکی از بزرگ ترين مخازن نفت جهان را در اختيار دارد.


از سوی ديگر، محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران با صدور بيانيه ای، تصميم اخير دولت آمريکا را برای تحريم سپاه پاسداران، وزارت دفاع و چند بانک دولتی ايرانی، «مغاير با موازين بينالمللی، فاقد ارزش و اثر و همچون گذشته محکوم به شکست» خواند.


در بيانيه آقای حسينی آمده است: «اتخاذ اين گونه تصميمات از سوی دولتی که خود توليد کننده سلاح های کشتار جمعی و غير متعارف است و گروهک های تروريستی بسياری را ايجاد و آنان را تحت حمايت خود قرار داده نمی تواند اختلالی در راه پيشرفت، توسعه و آبادانی ملت ايران و موسسات مشروع کشورمان به وجود آورد.»


وی افزود: «رويکردهای فرافکنانه و اتهامات مضحک مقامات آمريکايی نمی تواند ناجی دولتمردان آن کشور از بحران خود ساخته آنان در عراق باشد.»


در همين حال، محمدرضا حاج علی، معاون بانک ملی ايران شعبه هامبورگ در گفت وگو با راديو فردا درباره تحريم های جديد آمريکا گفت: «تحريم ها به طور کلی تاثير دارند چرا که ما نمی توانيم با يک ارز معتبر جهانی کار کنيم، ولی چون ما از مدتی قبل در جريان بوديم و بانک های آلمانی و ديگر بانک های خارجی از قبل معاملات دلاری خود را با ما قطع کرده بودند، ما پيشاپيش معاملاتمان را از دلار به يورو منتقل کرده بوديم.»


وی با تاکيد بر اينکه فشارهای آمريکا بر بانک های اروپايی برای عدم همکاری با بانک های ايران ادامه خواهد داشت گفت:« با ادامه اين مسير، تاجران و بانک های خارجی موضع تدافعی اتخاذ خواهند کرد.»