بازجویی پلیس از هشت مظنون حوادث بریتانیا

با کشف نقشه حمله تازه، پلیس بریتانیا بر اقدامات امنیتی خود افزوده است.

پليس بریتانیا در جريان تحقيقات درباره نقشه بمب گذاری در لندن و گلاسکو، روز سه شنبه از هشت تن که دست کم چهار نفر آنها پزشک هستند، بازجويی کرد.


به گزارش خبرگزاری رويترز، پليس استراليا، يک پزشک هندی به نام محمد حنيف را تحت قوانين بين المللی مبارزه با تروريسم بازداشت کرد و شمار بازداشت ها به ظن دست داشتن در نقشه بمب گذاری ها به هشت تن رسيد.


اين افراد به ظن مشارکت در نقشه انفجار دو خودروی بمب گذاری شده در لندن و همچنين حمله به فرودگاه شهر گلاسکو – مرکز اسکاتلند – با يک خودروی مملو از سوخت، تحت نظر پليس قرار گرفته اند.


پليس بريتانيا گفته است: از هشت مظنونی که روز سه شنبه بازجويی شدند، دست کم چهار تن پزشک هستند.


محمد حنيف تا سال ۲۰۰۵ ميلادی در بيمارستانی در انگليس مشغول به کار بوده است. يک شرکت روابط عمومی که برای همين بيمارستان کار می کند اعلام کرد مردی که روز شنبه در ليورپول دستگير شده نيز از پزشکان اين بيمارستان است.


يک منبع مطلع از نيروهای امنيتی بريتانيا نيز به رويترز گفت که از ميان هشت مظنون بازداشت شده، دو نفر هندی و باقی آنها اهل خاورميانه اند. وی همچنين تاييد کرد که «تعدادی از بازداشت شدگان» پزشک هستند.


در ساعات اخير رسانه های بريتانيايی گزارش هايی منتشر کردند مبنی بر اينکه بازداشت شدگان، اعضای يک گروه مخفی وابسته به القاعده هستند که از امور پزشکی برای پوشش استفاده می کرده اند، اما منبع مطلعی که با خبرگزاری رويترز مصاحبه کرده، اين گزارش ها را «سراسر گمانه زنی» خواند.


وی گفت: «ما هنوز اطلاعات کافی نداريم تا بفهميم که آنها همين جا به تندروی گرايش پيدا کرده اند يا خارج از بريتانيا چنين شده اند و نمی دانيم حتی چگونه با يکديگر ملاقات کرده اند.»


  • «ما هنوز اطلاعات کافی نداريم تا بفهميم که آنها همين جا به تندروی گرايش پيدا کرده اند يا خارج از بريتانيا چنين شده اند و نمی دانيم حتی چکونه با يکديگر ملاقات کرده اند.»
یک منبع مطلع

نقشه عمليات تازه القاعده در خاک بريتانيا در حالی توسط پليس کشف و خنثی شده که گوردن براون، نخست وزير جديد بريتانيا، هفته گذشته قدرت را در اين کشور به دست گرفته و پيش از اين تحت فشار قرار گرفته تا با تغيير سياست بريتانيا در عراق، نيروهای بريتانيايی را از اين کشور خارج کند.


برخی کارشناسان می گويند که بريتانيا، بعد از اينکه در پی حملات ۱۱ سپتامبر از ايالات متحده آمريکا حمايت کرد و در عمليات حمله به عراق نيز مشارکتی گسترده داشت، به يکی از اهداف سازمان هايی چون القاعده بدل شد.


در حملات تروريستی ژوئيه سال ۲۰۰۵ ميلادی، ۵۲ نفر در لندن کشته شدند. اين حملات توسط مسلمان های بريتانيايی که همگی در اين کشور به دنيا آمده بودند انجام شد و پيش از اين اعلام شده است که آنها خارج از بريتانيا آموزش نديده بودند.


پليس اعلام کرده که کماکان به تحقيقات خود ادامه می دهد تا بتواند تمامی کسانی که در طرح ريزی حملات خنثی شده اخير دست داشته اند را بازداشت کند.


يک منبع مطلع در اين زمينه تاکيد کرد که هنوز خطر وقوع حمله وجود دارد.