توافق مقدماتی برای حذف نام سازمان مجاهدین از فهرست سیاه اروپا

تظاهرات طرفداران سازمان مجاهدین در اعتراض به تروریست خواندن این سازمان

تظاهرات طرفداران سازمان مجاهدین در اعتراض به تروریست خواندن این سازمان

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه به نقل از دیپلمات‌های اروپایی گفت اعضای اتحادیه اروپا برای حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست سازمان‌های تروریستی «به توافق مقدماتی رسیده‌اند».

این تصمیم جدید اتحادیه اروپا باید در نشست وزرای خارجه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه که روز دوشنبه در بروکسل برگزار می‌شود به تایید نهایی برسد.
یک دادگاه اروپایی اواسط آذرماه برای سومین بار تصمیم اتحادیه اروپا به مسدود کردن اموال سازمان مجاهدین خلق را، که در فهرست گروه‌های تروریستی این اتحادیه قرار دارد، اشتباه خوانده بود.

روز پنج‌شنبه نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا فهرست جدید سازمان‌های تروریستی را، برای تایید در نشست روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه، پیشنهاد کردند.
نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز پنج‌شنبه فهرست جدیدی را از سازمان‌های تروریستی برای تایید وزرای خارجه اروپا در جلسه روز دوشنبه پیشنهاد کردند.

در این فهرست گروه‌هایی چون حماس و ببرهای تامیل ِ سری‌لانکا قرار دارند که تمام دارایی‌های‌شان در اروپا مسدود شده است.

نمایندگان اروپا در حالی به این توافق رسیده‌اند که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت پیشین آمریکا، اواخر دی‌ماه در یکی از آخرین تصمیمات خود در دولت جرج بوش بار دیگر مجاهدین خلق را سازمانی تروریستی معرفی کرد.

دولت عراق اوایل دی‌ماه نیز از اعضاى سازمان مجاهدین خلق که در اردوگاه اشرف به سر می‌برند خواست که اين كشور را ترک كنند و اعلام كرد كه پايگاه‌هاى اين گروه مخالف جمهورى اسلامى را تعطيل مىكند.

به گزارش آسوشیتدپرس، تحلیل‌گران و مخالفان دولت عراق می‌گویند تصمیم عراق به اخراج اعضای سازمان مجاهدین خلق تلاشی است برای خشنود ساختن ایران که با توافق‌نامه امنیتی ایالات متحده و عراق کاملا مخالف بود.

سازمان مجاهدین بارها اتحادیه اروپا را متهم کرده است که در تلاش برای متوقف ساختن برنامه هسته‌ای ایران، برای «خشنود کردن تهران»، این سازمان را در فهرست سازمان‌های تروریستی نگه می‌دارد.

خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان می‌گوید به‌سختی می‌توان گفت که سازمان مجاهدین خلق از چه میزان حمایت در داخل ایران برخوردار است، اما می‌افزاید بسیاری از مردم ایران به دلیل جانب‌داری این سازمان از صدام حسین در خلال جنگ عراق و ایران با آن مخالفند.