بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل، روز شنبه ضمن ابراز نگرانی از حملات مکرر به شیرین عبادی در ایران، از دولت جمهوری اسلامی خواست امنیت او را تضمین کند.
آقای بان در بیانیهای که در همین زمینه منتشر کرد از «مورد تهدید قرار گرفتن خانم عبادی در روزهای اخیر و جمع شدن گروههای متخاصم در خارج از منزل و دفتر کار او» ابراز «نگرانی شدید» کرده است.
روز پنجشنبه گذشته حدود ۱۵۰ «دانشجوی بسیجی» تجمع اعتراضآمیزی در برابر دفتر کار شیرین عبادی برگزار کردند و تابلوی دفتر وکالت او را پایین کشیدند.
اعتراض این دانشجویان که بخشی از تجمعات اعتراضی « دانشجویان بسیجی » مدعی حمایت از مردم غزه در تهران بود، با سر دادن شعارهایی علیه خانم عبادی و متهم کردن او به «سکوت معنادار در قبال جنایتهای اسرائیل» همراه بود.
دبیرکل سازمان ملل در بیانیه خود از مقامات تهران خواسته است «برای جلوگیری از هر گونه آزار و اذیت بیشتر و تامین امنیت شیرین عبادی دست به اقدام فوری بزنند».
روز دوشنبه گذشته، يك هفته پس از بسته شدن دفتر كانون مدافعان حقوق بشر در تهران، پنج نفر تحت پوشش مأموران مالياتى با هجوم به دفتر وكالت شيرين عبادى پروندهها، اسناد و دو كامپيوتر وى را با خود بردند.
دبیرکل سازمان ملل در بیانیه خود از مقامات تهران خواسته است «برای جلوگیری از هر گونه آزار و اذیت بیشتر و تامین امنیت شیرین عبادی دست به اقدام فوری بزنند».
شیرین عبادى درباره رفتن «ماموران مالیاتی» به دفتر خود اظهار داشت: « من تصور میکنم با بازرسى و پلمب دفاتر كانون مدافعان حقوق بشر، اسنادى كه تصور میکردند به درد آنها میخورد پيدا نكردند و به دفتر من آمدند تا بلكه اسنادى را كه در نيروى تخيل آنها میتوانست به درد بخورد پيدا كنند .»
ایالات متحده روز جمعه بار دیگر از برخوردهای تهدیدآمیز با شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه صلح نوبل به عنوان دور جدیدی از برخورد با فعالان مدنی انتقاد کرد.
مقامات فرانسوی نیز روز چهارشنبه با احضار سفیر ایران در پاریس نارضایتی اتحادیه اروپا از رفتار جمهوری اسلامی ایران با شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، را اعلام کردند.
شیرین عبادی به خاطر فعالیتهایش در زمینه حقوق زنان و کودکان در سال ۲۰۰۳ اولین زن مسلمانی بود که جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.