اوباما: آمریکا رویکرد تازه‌ای در برابر ایران پیش می‌گیرد

باراک اوباما در چهارم نوامبر به عنوان رییس جمهور آینده آمریکا انتخاب شد. (عکس: AFP)

باراک اوباما، رییس جمهوری منتخب ایالات متحده، روز یک‌شنبه در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که در برابر ایران رویکرد تازه‌ای در پیش خواهد گرفت.


آقای اوباما در مصاحبه با شبکه ای‌بی‌سی آمریکا، ضمن اشاره به ایران به عنوان «یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش رو» گفت در رویکرد تازه دولت او تاکید هم بر احترام به مردم ایران است و هم روشن ساختن «انتظارات از رهبران ایران».



باراک اوباما از همان زمان مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرد که در برابر ایران بازتر عمل خواهد کرد و حتی در چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای از سیاست‌های دولت جرج بوش گفت آماده است که با رهبران ایران سر میز مذاکره بنشیند.


او در مصاحبه اخیر خود گفت: «ما قصد داریم رویکرد تازه‌ای را اختیار کنیم. و به عقیده من مشارکت دادن ایران نقطه آغاز این رویکرد است.»


آقای اوباما همچنین از حمایت جمهوری اسلامی از حزب‌الله لبنان و همین طور برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرد و گفت برنامه هسته‌ای ایران «می‌تواند باعث آغاز مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه باشد».


او در گذشته ابراز آمادگی کرده است که به ایران در قبال متوقف ساختن غنی‌سازی اورانیوم مشوق اقتصادی بدهد، اما در عین حال اشاره کرده است که سر باز زدن ایران از این امر ممکن است به تشدید تحریم‌ها علیه آن بینجامد.


اهمیت موضوع ایران در سیاست خارجی ایالات متحده تا آنجاست که به تازگی گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد بخش ویژه ایران در وزارت امور خارجه این کشور در رسانه‌ها انتشار یافته است.



باراک اوباما که کمتر از ۱۰ روز دیگر کار خود را در کاخ سفید آغاز می‌کند در زمینه برقراری ارتباط با ایران گفت: «داریم خود را آماده می‌کنیم. پیش‌بینی ما این است که باید در این حوزه سریع عمل کنیم.»


اهمیت موضوع ایران در سیاست خارجی ایالات متحده تا آنجاست که به تازگی گزارش‌هایی مبنی بر ایجاد بخش ویژه ایران در وزارت امور خارجه این کشور در رسانه‌ها انتشار یافته است.


بر اساس این گزا ر ش‌ها، قرار است در دولت باراک اوباما پست جديدی در وزارت امور خارجه‌ تأسيس شود که مسئوليت آن هماهنگی امور مرتبط با ايران خواهد بود.


واشینگتن تهران را متهم می‌کند که در پی ساخت تسلیحات اتمی است، اما تهران همواره پاسخ داده است که هدفش از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است.