عراقی ها در صدر فهرست پناهجویان جهان

یک عراقی که پاسپورتش را به همراه مدارک دیگر در یکی از مراکز کمیساریای پناهندگی سازمان ملل نشان می دهد.

آمارهای رسمی که روز جمعه منتشر شدند نشان می دهند که تعداد پناهجويان عراقی که از این کشور خارج شده اند، در شش ماه نخست سال ۲۰۰۷ ميلادی، نسبت به زمان مشابه در سال قبل، دو برابر شده است.


به گفته کميساريای عالی پناهنگان سازمان ملل متحد، درخواست پناهندگی ده ها هزار جنگ زده عراقی که به سوی کشورهای غربی سرازير شده اند، نشان می دهد که عراقی ها بيش از آمريکا، مايلند به اروپا پناه برند .


به گزارش کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، تنها در نيم سال اول سال ۲۰۰۷در ميان ماه ژانويه تا ژوئن سال جاری، نزديک به ۱۹ هزارو ۸۰۰ درخواست پناهندگی از سوی مردم جنگ زده و بی خانمان عراقی در ۳۶ کشورغربی مطرح شده که از ميان اين تعداد با درخواست پناهندگی هشت هزار و ۵۰۰ نفر از آنها موافقت شده است .


بر اساس اين گزارش ، آمار تقاضاهای مطرح شده نشان می دهد، سوئد محبوب ترين کشور برای متقاضيان پناهنگی عراقی بوده و نظر حدود نه هزار و ۳۰۰ متقاضی از این کشور را به خود جلب کرده و پس از آن يونان با سه هزار و ۵۰۰ درخواست در رديف دوم قرار دارد .


آمار تقاضاهای مطرح شده نشان می دهد، سوئد محبوب ترين کشور برای متقاضيان پناهنگی عراقی بوده و نظر حدود نه هزار و ۳۰۰ متقاضی از این کشور را به خود جلب کرده و پس از آن يونان با سه هزار و ۵۰۰ درخواست در رديف دوم قرار دارد.

اسپانيا و آلمان در رديف سوم و چهارم قرار دارند و پس از آنها، آمريکا با ۳۸۵ متقاضی در رديف پنجم قرار گرفته است .


به گفته مسئول کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل، دليل کم بودن تقاضای پناهندگی برای ايالات متحده آمريکا، فاصله زياد اين کشور با عراق است.


به گفته کميساريای عالی پناهندگان، هم اکنون حدود دو ميليون و۲۰۰ پناهنده عراقی در سراسر جهان وجود دارند که اکثر آنها در کشورهای همسايه عراق تمرکز يافته اند .


بر اساس آمار سازمان ملل متحد، حدود يک ونيم ميليون نفر عراقی در سوريه، حدود ۷۵۰ هزار نفر در اردن، ۱۵۰ هزار نفر در مصر، ۵۰ هزار نفر در ايران و ۲۰ هزار نفر در ترکيه ساکن هستند .


به رغم تمايل اندک پناهجويان عراقی برای مهاجرت به آمريکا، به گفته کميساريای عالی پناهندگان، ايالات متحده امسال بيشترين درخواست پناهندگی را از سوی مردم سراسر کشورهای جهان دريافت کرده است .


مطابق آمار انتشاريافته سازمان ملل متحد، در نيم سال اول سال جاری ميلادی حدود ۲۶ هزارو ۸۰۰ درخواست پناهندگی به آمريکا روانه شده که اين عدد در مقايسه با نيم سال اول سال گذشته حدود يک هزارو ۲۰۰ مورد بيشتر بوده است .


بنا به اين آمار در نيم سال اول سال جاری ميلادی، سوئد با ۱۷ هزارو هفتصد درخواست دومين کشور محبوب پناهجويان در سراسر جهان بوده است .


پس از اين دو کشور به ترتيب، يونان، فرانسه، انگلستان، کانادا، آلمان و استراليا در رديف کشورهای مورد توجه پناهجويان قرار دارند .


بر اساس اين گزارش، مردم کشورهايی چون عراق با ۱۹ هزار و ۸۰۰ نفر، چين با هشت هزارو ۶۰۰ نفر، پاکستان با هفت هزارو ۳۰۰ نفر، صربستان و مونته نگرو با هفت هزارو ۲۰۰ نفر و روسيه با شش هزارو ۵۰۰ نفر بيشترين درخواست کنندکان پناهندگی را تشکيل می دهند.