تيراندازی در بيت المقدس: هشت کشته و ۱۰ زخمی

حمله اخیر بازتاب گسترده ای در رسانه های جهان داشته است.

يک حمله تروريستی کم سابقه در بيت المقدس (اورشليم) که هشت کشته برجای گذاشت موجب شد تا تدابير شديد امنيتی در اين شهر و اطراف آن حاکم شود.


در اين حمله يک مرد مسلح فلسطينی که به عنوان يکی از ساکنين شرق بيت المقدس معرفی شده روز پنج شنبه با يک اسلحه خودکار، درون کتابخانه يک مدرسه دينی به روی محصلين اين مدرسه آتش گشود.


سازمان حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، اين حمله را يک «عمليات قهرمانانه» خواند، اما مسئوليت انجام آن را نپذيرفت.


حملات اخير اسرائيل به غزه به کشته شدن بيش از ۱۲۰ فلسطينی انجاميده است که به نوشته خبرگزاری رويترز، حدود نيمی از کشته شدگان، شهروندان غيرنظامی فلسطينی بوده اند.


در پی حمله اخير در بيت المقدس، در شهر غزه عده ای از ساکنين با برپايی جشنی اين واقعه را ستايش کردند.


مدرسه ای که این حمله در آن رخ داد.

اسرائيل اين حمله را «قتل عام» توصيف کرد و با اين حال تاکيد کرد که مذاکرات صلح به محمود عباس، رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی ادامه خواهد يافت. آقای عباس نيز حمله روز پنج شنبه را محکوم کرد.


راديو اسرائيل گزارش داد که مرد مسلح، «يک عرب اسرائيلی» بوده است.


مايک رازنفيلد، سخنگوی پليس اسرائيل اعلام کرد که «چندين هزار نيروی پليس» به شهر بيت المقدس فرستاده شده اند و دسترسی فلسطينی ها به مسجد الاقصی برای برپايی نماز جمعه نيز محدود شده است.


مسجد الاقصی سومين مکان مهم و مقدس برای مسلمانان جهان است.


در حال حاضر اين نگرانی وجود دارد که ميان يهوديان و مسلمانان شهر بيت المقدس که هر دو گروه برای دعا و نماز در روز جمعه جمع می شوند، درگيری های خشونت باری رخ دهد. مسجد الاقصی مشرف به ديوار ندبه است که مهم ترين مکان مقدس يهوديان جهان است.


ناظران می گويند که حمله روز پنج شنبه، ضربه تازه ديگری است که تلاش های دولت ايالات متحده آمريکا را برای رسيدن به توافق تشکيل کشور فلسطين تا پايان سال ۲۰۰۸ ميلادی بی ثمر می کند.


واشنيگتن دولت اسرائيل را تحت فشار قرار داده است تا برای پيشبرد مذاکرات صلح، برخی محدوديت های مسافرتی ساکنين فلسطينی کرانه غربی رود اردن را لغو کند، اما با حمله مرگبار روز پنج شنبه، اين احتمال که لغو محدوديت ها در آينده نزديک عملی شوند، بسيار بعيد به نظر می رسد.


دولت اسرائيل رسما از محدود عباس خواست که بر تلاش هايش برای مهار شبه نظاميان فلسطينی بيافزايد.


واکنش جهانی


جرج بوش، رئيس جمهوری آمريکا در واکنش به کشته شدن هشت اسرائيلی در حمله روز پنج شنبه، رسما به ايهود المرت نخست وزير اسرائيل تسليت گفت.


آقای بوش در بيانيه گفت: «من به او [المرت] گفتم که ايالات متحده در رويارويی با اين حمله وحشتناک در کنار اسرائيل ايستاده است.»


حملات اخير اسرائيل به غزه به کشته شدن بيش از ۱۲۰ فلسطينی انجاميده است که به نوشته خبرگزاری رويترز، حدود نيمی از کشته شدگان، شهروندان غيرنظامی فلسطينی بوده اند.

بن کی مون، دبير کل سازمان ملل و وزرای امور خارجه کشورهای آلمان، فرانسه و بريتانيا نيز اين حمله را محکوم کردند.


اما تلاش ها در شورای امنيت برای محکوم کردن حمله روز پنج شنبه به دليل مخالفت ليبی هنوز به نتيجه نرسيده است.


يکی از اعضای هيات نمايندگی ليبی در سازمان ملل متحد اعلام کرد تا زمانی که شورای امنيت، وضعيت غزه و کشته شدن دهها فلسطينی در کمتر از پنج روز را ناديده می گيرد، نبايد به حمله بيت المقدس واکنش نشان دهد.


حمله روز پنج شنبه، مرگبارترين حمله تروريستی در اسرائيل از ۱۷ آوريل سال ۲۰۰۶ ميلادی است. در آن روز ۱۱ اسرائيلی در پی يک بمب گذاری انتحاری در شهر تل آويو کشته شده بودند.


ساعتی پس از وقوع حمله روز پنج شنبه، يک کشاورز فلسطينی در نزديکی مرز نوار غزه و کشور اسرائيل، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. در حالی که منابع بيمارستانی می گويند که ارتش اسرائيل بدون هيچ دليلی به سوی اين فلسطينی شليک کرده است، ارتش اسرائيل اعلام کرد که در کشته شدن اين مرد دست نداشته است.