دبير کل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۴ اکتبر، خواهان پايان يافتن «دخالت های خارجی» در امور داخلی لبنان شد و گفت که اين مداخله ها به بحران سياسی لبنان دامن می زند.
بان گی مون، دبير کل سازمان ملل متحد در گزارشی مشروح در صحن سازمان ملل متحد درباره وضعيت لبنان سخنرانی می کرد، از گروه های سياسی رقيب در پارلمان لبنان خواست که هر چه زودتر رييس جمهوری آينده را انتخاب کنند و درباره «خلاء قدرت که می تواند دولت اين کشور را متلاشی کند» هشدار داد.
آقای بان دراين سخنرانی اعلام کرد که وی باز هم گزارش هايی از کشورهای منطقه دريافت کرده که «ادعاهای گذشه در باره کمک سوریه به ارسال اسلحه و تجهيزات جنگی به مرز سوريه و لبنان را تاييد می کنند.»
آقای بان، در اين گزارش به اشاره به ايران گفت که قبول دارد «همکاری های غير شفاف» در منطقه در جريان است، به ويژه از سوی ايران و سوريه که همچنان از نزديکان گروه حزب الله هستند.
دبير کل سازمان ملل در اين گزارش وضعيت امنيت در لبنان را نگران کننده خواند و به ترور نمايندگان مسيحی پارلمان لبنان اشاره کرد و گفت: «گزارش های متعددی در دست است که نشان می دهد که گروه های سياسی درون لبنان علی رغم قطعنامه تصويب شده در سال ۲۰۰۴ که از گروه های رقيب خواسته است که اسلحه را کنار بگذارند، باز هم خود را به تجهيزات نظامی مسلح کرده اند.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تلاش برای انتخاب جانشينی برای اميل لحود، رييس جمهوری فعلی لبنان که از طرفداران سوريه به شمار می رود و قرار است در تاريخ ۲۴ نوامبر سمت رياست جمهوری را ترک کند، به چالشی عمده برای سياستمداران لبنانی تبديل شده است.
احزاب طرفدارفواد سينيوره، نخست وزير لبنان که تمايل به غرب دارد و از مخالفان سوريه محسوب می شود، دارای اقليت در پارلمان لبنان هستند و از سوی ديگر، احزاب طرفدار سوريه، به رهبری شبه نظاميان حزب الله حدود۱۱ ماه است که برای تصميم گيری در باره رييس جمهوری آينده به بن بست رسيده اند.
نبيل بری، رييس پارلمان لبنان روز دوشنبه گذشته جلسه بعدی پارلمان برای انتخاب رييس جمهور آينده را به تاريخ ۱۲ نوامبر، تنها دوازده روز قبل از آنکه اميل لحود پست رياست جمهوری را ترک کند به تعويق انداخت.
به گفته تحليلگران سياسی در صورتی که نمايندگان پارلمان لبنان موفق نشوند فردی را برای رياست جمهوری آينده انتخاب کنند، اين کشور با بحران شديد سياسی روبرو خواهد شد.
آقای بان درگزارش خود درباره انتخاب رييس جمهوری آينده لبنان گفت: «بازگشت احزاب مختلف به ميز مذاکره در شرايط کنونی، امری کاملا الزامی و تنها راه حل مشکل کنونی است.»