خبرگزاری نیمه دولتی اينترفکس روسيه به نقل از يک ديپلمات کره شمالی، دليل اين امررا عدم پذيرش شرط های آمريکا از سوی کره شمالی عنوان کرده است.
اينترفکس به نقل از اين منابع نوشته است: «خواسته های آمريکا که در مذاکرات نمايندگان کشورهای شرکت کننده در مذاکرات شش جانبه در روزهای ۲۸ و ۲۹ نوامبر در نشست پکن عنوان شد، برای کره شمالی غيرقابل قبول است.»
اين منبع ديپلماتيک کره شمالی می افزايد: «در نتيجه از سرگيری روند مذاکرات شش جانبه در ماه جاری ميلادی (دسامبر ۲۰۰۶) غير ممکن به نظر می رسد و اگر در موضع ايالات متحده امريکا تغييری صورت نگيرد، اين امکان در آينده نزديک نيز وجود نخواهد داشت.»
وی همچنين گفته است که در حال حاضر، ايالات متحده آمريکا در مناطقی چون کره جنوبی، ژاپن و منطقه تحت حاکميت خود در « گوام » (جزيره ای واقع در غرب اقيانوس آرام ) پايگاههای نظامی دارد.
همزمان خبرگزاری نووستی، نيز به نقل از يک ديپلمات کره ای نوشته است:« موضع جمهوری دمکراتيک خلق کره بر اين مبنا استوار است که خلع سلاح هسته ای شبه جزيره ی کره نبايد فقط به جمهوری دمکراتيک خلق کره محدود شود.»
در گزارش اين خبرگزاری به نقل از ديپلمات کره شمالی آمده است:«در نتيجه به نظر می رسد از سرگيری گفت و گوها در ماه دسامبر ۲۰۰۶ غير ممکن باشد و اگر موضع ايالات متحده در آينده نيزتغيير نکند اين گفت و گوها ادامه نخواهد يافت».
مذاکرات شش جانبه درباره برنامه تسليحات اتمی کره شمالی بيش از يک سال پيش با کناره گيری کره شمالی از مذاکرات متوقف شد. به جز کره شمالی و آمريکا، نمايندگان کشورهای کره جنوبی، چين، ژاپن و روسيه نيز در اين مذاکرات شرکت دارند.
در مذاکراتی که روزهای ۲۸ و ۲۹ نوامبر، هفتم و هشتم آذر در پکن برگزار شد، کريستوفر هيل نماينده امريکا با ترغيب کره شمالی به بازگشت به مذاکرات گفت اين کشور بايد پيشاپيش ازسرگيری مذاکرات شش جانبه، فعاليت تمامی تاسيسات مرتبط با آزمايش اتمی اخير خود در ۹ اکتبر را متوقف کرده و گزارشی از تمامی تاسيسات و برنامه های اتمی خود تهيه کند.
نماينده آمريکا همچنين خواستار آن شد که کره شمالی بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی را در اين کشور بپذيرد، فعاليت راکتور توليد پلوتونيوم خود را متوقف کند و تاسيسات آزمايش موشکی زيرزمينی خود را کاملا مدفون سازد.