رفسنجانی «رعايت رهنمودهای رهبر را از ضرورت های شرايط کنونی دانست»

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری

اکبر هاشمی رفسنجانی روز شنبه در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام «پای‌بندی به رهنمودهای رهبری معظم در مورد بازداشت‌های حوادث اخیر» را راه حل مسائل موجود ایران دانست.

پنج هفته پیش بود که آقای رفسنجانی که دو مقام کلیدی ریاست بر مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبری را بر عهده دارد در یکی از مهم‌ترین نمازهای جمعه تهران در تاریخ جمهوری اسلامی و در واکنش به حوادث پس از انتخابات شرایط کشور را بحرانی توصیف کرد و خواستار آزادی بازداشت‌شدگان این حوادث شد.

پس از آن آقای رفسنجانی که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر که محمود احمدی‌نژاد پیروز آن اعلام شد از میرحسین موسوی حمایت کرده بود حتی در مراسم تنفیذ رئیس دولت دهم شرکت نکرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت در جلسه شنبه این مجمع، «رعایت دستورات رهبری معظم، ایجاد شرایط مناسب برای عمل و پای‌بندی فراجناحی به قانون اساسی» را از جمله لوازم شرایط کنونی دانست.

این در حالی است که رهبر جمهوری اسلامی نظر آقای احمدی‌نژاد را به نظر خود «نزدیک‌تر» توصیف کرده و در اولین نماز جمعه پس از انتخابات ۲۲ خردادماه با توصیف راه‌پیمایی‌های مردم معترض به نتیجه انتخابات به عنوان «اردوکشی خیابانی» به آنها هشداری شدیداللحن داد.

سازمان عفو بین‌الملل در همان روز اعلام کرد که سخنان آیت‌الله علی خامنه‌ای «چراغ سبزی بود به نیروهای امنیتی برای سرکوب خشن معترضانی که از حق خود برای راه‌پیمایی و بیان عقاید بهره می‌گیرند.»

رئیس مجلس خبرگان در جلسه شنبه مجمع همچنین «ضد ارزش تلقی شدن تخلف از قانون و برخورد با قانون‌شکنان از هر طرف... و ایجاد فضای نقادی آزاد... و پاسخ‌گویی به نقدهای منصفانه» را لازمه شرایط کنونی ایران دانست.

او گفت: «در صورت تحقق این موارد، توجه به اطلاع‌رسانی‌های رسانه‌های خارجی... کم و توجه به منابع خبری داخلی افزایش خواهد یافت.»

آقای رفسنجانی در تنها نماز جمعه‌ای که پس از انتخابات در تهران امامت کرد نیز خواستار شرایطی شد که «همه بتوانند حرف‌شان را بزنند.»

او گفت:‌ «باید فضایی به وجود بیاید که همه بتوانند حرف‌شان را بزنند، به‌خصوص در صداوسیما.»

از زمان آغاز اعتراض مردم ایران به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و سرکوب این اعتراضات با «چراغ سبز» رهبر جمهوری اسلامی هزارها نفر بازداشت شده‌اند که هنوز چند صد نفر آنها در زندان‌ها به سر می‌برند.

با گذشت حدود ۷۰ روز از اعلام نتیجه انتخابات، میرحسین موسوی و مهدی کروبی هنوز پیروزی محمود احمدی‌نژاد را نپذیرفته‌اند و حامیان آنها هم‌چنان از هر فرصتی برای بیان اعتراض و مخالفت خود با ریاست آقای احمدی‌نژاد بر دولت دهم استفاده می‌کنند.

این در حالی است که مقامات حامی محمود احمدی‌نژاد در نظام جمهوری اسلامی و خود او این انتخابات را در تاریخ پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ «سالم‌ترین» انتخابات توصیف می‌کنند.