تاکید اوباما بر تعهد کشورش نسبت به امنیت اسرائیل

باراک اوباما (راست)،‌ رئیس جمهور آمریکا، و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در دیدار با اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، بر «تعهد غیرقابل تزلزل آمریکا نسبت به امنیت اسرائیل و تلاش در راه برقراری صلح کامل در خاورمیانه» تاکید کرد.

به گفته سخنگوی کاخ سفید، باراک اوباما به اهود باراک گفت که آمریکا خواهان تحقق رویای «دو ملت، دو کشور» است و «کشور اسرائیل یهودی باید بتواند در صلح و امنیت در کنار کشور مستقل فلسطین و پایدار به موجودیت خود ادامه دهد».

به گفته سخنگوی کاخ سفید، باراک اوباما و اهود باراک همچنین در زمینه موضوع‌هایی که «امنیت منطقه‌ای را به چالش می‌کشد، و راه‌های مقابله مشترک آمریکا و اسرائیل با این تهدیدات، و پیشرفت به سوی صلح جامع» رایزنی کردند.

اهود باراک، وزیر دفاع آمریکا، روز دوشنبه در چارچوب یک دیدار رسمی وارد آمریکا شد.

کاخ سفید از قبل دیداری میان باراک اوباما و وزیر دفاع اسرائیل تعیین نکرده بود و آقای باراک نیز خود چنین درخواستی نداشت.

به گفته رابرت گیبز، سخنگوی کاخ سفید، هنگامی که ژنرال جیم جونز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه در حال ملاقات با وزیر دفاع اسرائیل بود، باراک اوباما نیز تصمیم گرفت که به این جلسه بپیوندد.

دیدار روز دوشنبه باراک اوباما با اهود باراک در حالی بود که اختلاف نظرهای دولت آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل،‌در مورد خانه‌سازی‌های اسرائیلی‌ها در شرق بیت‌المقدس (اورشلیم) باقی است.

وزیر دفاع اسرائیل در ادامه دیدار رسمی خود از واشینگتن در روزهای آینده با رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، و نیز با هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، دیدارهای جداگانه‌ای خواهد داشت.

آقای باراک با دریاسالار مایک مالن، رئیس ستاد نیروهای مسلح آمریکا، نیز در پنتاگون دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. گفته می‌شود که موضوع ایران در صدر این مذاکرات قرار خواهد داشت.

دریاسالار مالن و وزیر دفاع اسرائیل بارها در دو سال اخیر در دیدارهای‌شان در دو کشور درباره امور ایران رایزنی کرده‌اند.

به گفته بسیاری از تحلیل‌گران اسرائیلی و آمریکایی، واشینگتن در هفته‌های اخیر در مورد تعیین استراتژی مشخص در قبال ایران، در صورتی که ایران به توان هسته‌ای نظامی برسد، تا حد زیادی سردرگمی نشان داده است.

در واکنش به یادداشت محرمانه وزیر دفاع آمریکا به کاخ سفید که روزنامه نیویورک تایمز اخیر آن را فاش کرد، مقامات اسرائیل گفته‌اند که این امر نشانه دیگری از این است که «اسرائیل تنها باید به خود تکیه کند».

برخی از مقامات اسرائیلی ابراز نگرانی کرده‌اند که اگر ایران به توان هسته‌ای نظامی برسد، آمریکا ممکن است با آن کنارآید، هرچند که نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل تاکید کرده‌اند که آقای اوباما تعهد قطعی داده است که ایران اتمی (نظامی) را تحمل نخواهد کرد.

اسرائیل خواهان برقراری تحریم‌های جدی علیه ایران است، و نخست وزیر اسرائیل گفته است که بدون تحریم نفتی و بنزین ایران، «هیچ تحریم دیگری موثر نیست».