رهبر القاعده در عراق برای قتل کاريکاتوريستی که اخيرا، به گفته گروهی از مسلمانان با انتشار کاريکاتوری به پيامبر اسلام توهين کرده است، جايزه تعيين کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، ابوعمر البغدادی، در يک بيانيه صوتی نيم ساعته، همچنين قول داد که در ماه رمضان، حملات تازه ای را در عراق سازماندهی کند.
فايل صوتی البغدادی، با عنوان «و مکروا و مکرالله - و مکر می مروزند، خدا نیز مکر می ورزد» (آیه پنجاه و چهارم سوره آل عمران در کتاب قرآن) در يک وب سايت متعلق به اسلامگرايان تندرو منتشر شده است.
- «ما خواهان ترور لارس ويلکس، کاريکاتوريستی که به پيامبر ما توهين کرده هستيم و ما اعلام می کنيم که پاداش برای کسی که اين مجرم را در طول ماه مبارک رمضان به قتل برساند، ۱۰۰ هزار دلار است.»
اين عضو ارشد القاعده در بيانيه اخير خود از شبه نظاميان اين سازمان تروريستی و گروههای شبه نظامی در عراق خواسته است که به حملات خود ادامه دهند و وعده داده است که حملات تازه ای – به ويژه عليه اقليت مذهبی ايزديان – در عراق در پيش خواهد بود.
ايزديان از اقليت های مذهبی عراق هستند که اخيرا هدف يک بمب گذاری سهمگين قرار گرفتند.
ابوعمر البغدادی در اين بيانيه گفته است: «ما خواهان ترور لارس ويلکس، کاريکاتوريستی که به پيامبر ما توهين کرده هستيم و ما اعلام می کنيم که پاداش برای کسی که اين مجرم را در طول ماه مبارک رمضان به قتل برساند، ۱۰۰ هزار دلار است.»
با اينکه در ميان مسلمانان، احترام ماه رمضان عموما موجب می شود تا خشونت در اين ماه به حداقل برسد، البغدادی گفته است که «برای ياد درگذشتگان القاعده در عراق» در ماه رمضان حملاتی را سازماندهی می کند.
وی گفت که حملات ماه رمضان سازمان القاعده، به نام رهبر قبلی اين گروه در عراق – ابومصعب زرقاوی – نامگذاری شده است و اين عضو کشته شده القاعده را «شهيد» خواند.
البغدادی همچنين گفت که قاتل اين کاريکاتوريست، اگر وی را «چون بره ذبح کند»، ۵۰ هزار دلار جايزه ويژه، علاوه بر جايزه ۱۰۰ هزار دلاری دريافت خواهد کرد و هر کس که سر بريده شده سردبير روزنامه سوئدی که کاريکاتور در آن چاپ شده را بياورد، ۵۰ هزار دلار جايزه خواهد گرفت.
روزنامه نريکس آلهاندا، در شماره روز نوزدهم ماه اوت، کاريکاتوری از پيامبر اسلام منتشر کرد که در آن، سر پيامبر اسلام بر روی بدن يک سگ ديده می شد.
لارس ويلکس که اين کاريکاتور را کشيده است، در واکنش به جايزه ای که برای قتل او تعيين شده به آسوشيتدپرس گفت: «ما با مشکلی واقعی رو به رو هستيم و اميدوارم مسلمانان اروپا و جهان غرب، فاصله خود را با چنين چيزهايی حفظ کنند و از ايده آزادی بيان حمايت کنند.»
با اين حال به رغم تمام اعتراض هايی که به انتشار اين کاريکاتور شده است، بسياری معتقدند که مسلمانان و دولتمردان کشورهای اسلامی، با تحمل بسيار بيشتری در قياس با نمونه مشابه – کاريکاتورهای روزنامه دانمارکی – با موضوع اخير برخورد کرده اند.
هفته گذشته، ديپلمات های ۲۲ کشور اسلامی – از جمله ايران، مصر و سوريه – در ديداری با نخست وزير سوئد، نارضايتی عميق خود را از انتشار اين کاريکاتور اعلام کردند و به گفته مقام های سوئدی «گفت و گوی بسيار مثبتی» با دولتمردان اين کشور داشتند.
رهبر القاعده در عراق در بخشی از پيام خود گفته است که اگر دولت سوئد به دليل انتشار اين کاريکاتور عذرخواهی نکند، سازمان القاعده، حملاتی را عليه شرکت های بزرگ سوئدی مانند ولوو، الکترولوکس، ايکيا، اريکسون و اسکانيا آغاز خواهد کرد.