برکناری منوچهر متکی از وزارت خارجه بازتابهای متفاوت و گستردهای در روزنامهها داشته، و همچنین «علت برکناری ناگهانی» وی به دستور محمود احمدینژاد و «گزینههای احتمالی جانشینی وزیر خارجه» از عنوانهای اصلی روزنامههای سهشنبه ایران است.
خانهنشین شدن «۶۲۰ هزار کارمند دولت با اولویت کارمندان زن» در صورت اجرای «طرح دورکاری» از سوی دولت دهم، «تشكيل پليس هميار توريست» و تغییر زمان عملی شدن وعده دولت برای استخدام ۲۳ هزار پرستار از «شش ماه به پنج سال» از دیگر اخباری است که روزنامههای ۲۳ آذرماه منتشر کردهاند.
«شام آخر منوچهر متکی در سنگال»
روزنامههای تهران امروز و جمهوری اسلامی که از روزنامههای نزدیک به جناح حاکم، اما منتقد دولت احمدینژاد به شمار میآیند با انتشار گزارشها و یادداشتهایی به انتقاد از «برکناری ناگهانی منوچهر متکی» پرداختهاند.
روزنامه تهران امروز در تیتر نخست با عنوان «شام آخر در سنگال» ضمن تاکید بر این که «احمدینژاد متكی را از وزارت امور خارجه بركنار كرد» نوشته است که «شايد منوچهر متكی گمان نمیكرد سرنوشت وزارت او در سنگال رقم بخورد. او پيام احمدینژاد را به عبدالله واد تسليم كرد و از او برای ديدار از ايران دعوت كرد، اما اين آخرين پيامی بود كه متكی به عنوان وزير امور خارجه به يک مقام خارجی تحويل داد».
تهران امروز همچنین در سرمقاله خود بر «آثار منفی برکناری متکی بر چهره جمهوری اسلامي در خارج» تاکید کرده و نوشته است که «اگر يک وزيرخارجهای اين گونه بركنار میشود، چه تضمينی وجود دارد كه جانشين وی هم به اين سرنوشت دچار نشود و اگر چنين است، وزير خارجه يا هر وزير ديگری چگونه میتواند از جانب خود وعدهای بدهد و ديگران چگونه میتوانند به وعدههای او اطمينان كنند».
روزنامه جمهوری اسلامی در تیتر نخست سهشنبه خود «واكنشها به بركناری متکی» را مورد توجه قرار داده و نوشته است که «بركناری ناگهانی منوچهر متكي، وزير خارجه، توسط محمود احمدینژاد با واكنشها و بازتابهای گستردهای در داخل و خارج از كشور بهويژه رسانههای گروهی جهان روبهرو شده است».
این روزنامه تاکید کرده است که حتی علاءالدين بروجردی، رئيس كميسيون امنيت مجلس، از بركناری متکی «شوكه» شده است.
دو روزنامه آرمان و مردمسالاری نیز بر «برکناری رئيس ديپلماسی کشور در حين ماموريت» تاکید کردهاند و روزنامه آرمان از قول حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس هشتم، نوشته است که «تغییر وزیر امور خارجه در شرایط فعلی بینالمللی غیرقابل باور و تعجببرانگیز است».
آقای نقوی با اشاره به این که «متکی در مذاکرات و روابط بینالمللی توانمند بود» گفته است که «با توجه به شرایطی که داریم و در آستانه مذاکرات بعدی ۵+۱ هستیم، جابهجایی وزیری که از امور خارجه مطلع بود باورنکردنی است» و «علیاکبر صالحی در جریان این شرایط و مذاکرات نیست و به همین دلیل این تغییر تعجببرانگیز است».
دلایل برکناری منوچهر متکی و گزینههای بعدی احمدینژاد برای وزارت خارجه
روزنامه جام جم در گزارشی با تیتر «ناگهان متكی بركنار شد» نوشته است که «منوچهر متكی اگرچه عنوان پرسابقهترين وزير كابينه احمدینژاد را به خود اختصاص داده بود، اين به آن معنا نيست كه او در اين شش سال وزارت بیدردسری را پشت سر گذرانده»، چرا که در سال ۸۴ «هنوز شش ماهی از نشستنش بر صندلی وزارت در ساختمان خيابان كوشک مصری نگذشته بود كه زمزمههای بركناری وی شنيده شد».
این روزنامه خبر داده است که علت برکناری منوچهر متکی اعتراض نسبت به «سفر اسفنديار رحيم مشایی به اردن در روزهای اخير است».
جام جم نوشته است که «اسفندیار رحیم مشایی شنبه گذشته راهي اردن شد تا پيام ويژه احمدینژاد را تقديم پادشاه اين كشور كرده و از وی دعوت كند تا سفری به ايران داشته باشد»، اما «اين اقدام مورد اعتراض وزير بركنارشده وزارت خارجه قرار گرفته است».
روزنامه خراسان با اشاره به این که منوچهر متکی در شهریورماه ۸۹ درباره انتصاب نمایندگان ویژه احمدینژاد در امور خارجی گفته بود که «تضعيف دستگاه ديپلماسی کشور بهويژه در شرايط کنونی آن هم توسط برخي از افراد دولت مصداق بارز بر شاخه نشستن و بن بريدن است» نوشته است که «شايد اين سخن منوچهر متکی کافی بود تا همگان پايان حضور منوچهر متکي در سمت وزير خارجه دولت دهم را قطعی بدانند».
این روزنامه نوشته است که «احمدینژاد ترجيح داد دشواری کسب راي اعتماد برای وزير جديد را از مجلسی که متکي در آن حاميان زيادی دارد به جان بخرد تا نشان دهد که اختلاف نظر يا به تعبيری اختلاف سليقه بين رئيس و وزير خيلی جدیتر از اين حرفها بوده و شکل برکناری متکی نيز اين مسئله را تاييد میکند».
روزنامه ابتکار نوشته است که «متکی از آخرين بازماندگان جرياني در کابينه احمدينژاد است که به عنوان راست سنتی شناخته میشوند» و «حال منوچهر متکی میرود تا محمود احمدینژاد وزن خود را به رقبای خود نشان دهد» و «بايد ديد اين خبر چه تاثير و بازتابی در وزنکشی سياسی ايران خواهد داشت».
روزنامه تهران امروز نیز بر وجود «اختلافات میان احمدینژاد و متکی» تاکید کرده و نوشته است که «برخی تاريخ اين اختلافات را دیماه سال ۱۳۸۵ عنوان میكنند و برخی ديگر آبان ۱۳۸۶ را تاريخ نخستين زمزمههای بركناری متكی عنوان میكنند».
این روزنامه همچنین روابط نزدیک منوچهر متکی با علی لاریجانی را در برکناری وی موثر دانسته و نوشته است که منوچهر متکی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ ریاست ستاد انتخاباتی لاریجانی را برعهده داشت.
تهران امروز علاوه بر این گزارش داده است که «گزینههای جانشينی متکی» از سال ۸۶ تاکنون «به صف شدهاند» و در میان آنها نام کسانی چون سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس هشتم، اسفندیار رحیم مشایی، پدر عروس و رئیس دفتر محمود احمدینژاد، مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ويژه احمدینژاد، به چشم میخورد.
این روزنامه همچنین از حسن قشقاوی، معاون فعلی وزارت خارجه، محمد مصطفوی، رئیس پیشین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، که از روز دوشنبه با حکم احمدینژاد سرپرست وزارت خارجه شد، به عنوان دیگر گزینههای احتمالی احمدینژاد برای معرفی وزیر خارجه به مجلس نام برده و نوشته است که حسن قشقاوی که روابط نزدیکی با اسفندیار رحیم مشایی و نظر مثبت مجلس را نیز دارد از بخت بیشتری برای معرفی به عنوان «وزیر خارجه» برخوردار است.
واکنش روزنامههای حامی دولت به برکناری منوچهر متکی
از میان روزنامههای حامی دولت دو روزنامه ایران و رسالت برکناری منوچهر متکی را چنان بیاهمیت ارزیابی کردهاند که حتی در صفحه نخست خود به آن اشاره نداشتهاند، و تنها روزنامه رسالت در صفحات میانی خود نوشته است که «علیاکبر صالحی به عنوان سرپرست وزارت خارجه منصوب شد».
روزنامه قدس نوشته است که «احمدینژاد به اختلاف با متکی پایان داد» و روزنامه کیهان در خبری کوتاه تاکید کرده است که «با حکم محمود احمدینژاد متكی رفت و صالحی سرپرست وزارت خارجه شد».
حسین شریعتمداری، نماینده آیتالله خامنهای در روزنامه کیهان، در عین حال طی یادداشتی با تیتر «با كدام توجيه؟» ضمن تاکید بر این که «هم به متکی و هم به صالحی ارادت دارد» نوشته است که «برکناری وزرا حق احمدینژاد است».
وی نوشته است که «در عرف شناخته شده سياسی، عزل يک وزير در حال ماموريت، آن هم ماموريت خارجي وزير خارجه علاوه بر آن که نشانه بروز ناگهانی اخلال در سياست خارجي يک كشور تلقي میشود، اهانت آشكار به شخصيت وزير عزل شده نيز هست و اين تلقي را چه بخواهيم و چه نخواهيم در پی خواهد داشت».
مدیر کیهان زمان برکناری متکی را نامناسب توصیف و تاکید کرده است که در هیچ جایی نوشته نشده که «مستحب است وزير امور خارجه در آستانه تاسوعا و عاشوراي حسينی عزل شود و تاخير در بركناری او تا پايان تاسوعا و عاشورا كراهت داشته و خلاف احتياط است».
«۶۲۰ هزار کارمند دولت از جمله کارمندان زن خانهنشین میشوند»
روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داده است که دولت در حال اجرای طرحی است که بر اساس آن «۳۰ درصد کارکنان دولت به خانه منتقل میشوند».
این روزنامه با اعلام این که مقامات دولت از جدی شدن «طرح دورکاری» کارمندان خبر دادهاند، نوشته است که «بر اساس این طرح امکان دورکار شدن ۶۲۰ هزار کارمند دولتی فراهم میشود».
به نوشته این روزنامه، لطفالله فروزنده، معاون مدیریت و سرمایه انسانی رئیس دولت دهم، با تاکید بر این که «زنان اولویت اول در طرح دورکاری هستند» گفته است که «۲۹ دستگاه دولتی باید به اجرای طرح دورکاری بپیوندند تا از این طریق بتوان ۳۰ درصد از کل مشاغل عمومی کشور را در قالب دورکاری به منازل برد».
دنیای اقتصاد نوشته است که بر اساس آمارهای موجود «تعداد کارکنان نظام اداری در پایان سال ۱۳۸۸ بیش از دو میلیون و ۶۵ هزار نفر اعلام شده که اگر ۳۰ درصد این رقم را محاسبه کنیم، رقم بیش از ۶۱۹ هزار نفر به دست میآید».
این روزنامه خبر داده است که «برخی وزرا مانند وزیر بازرگانی و وزیر نفت هم از طرح دورکار شدن کارمندان وزارتخانههای متبوع خود سخن گفتهاند و پیش از این هم وزیر کار از دورکار شدن ۵۰ درصد کارمندان ستادی وزارت کار به صورت آزمایشی خبر داده بود».
به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، «دورکاری واژهای جدید در ادبیات بازار کار و اشتغال کشور است، بحثی که در دولت دهم با محوریت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس دولت و وزارت کار و امور اجتماعی مطرح و کمکم رنگ و بوی جدی به خود گرفت و کارکنان از آن تغییر محل و نحوه ادامه کار خود را برداشت میکنند».
در حالی که برخی گزارشها از «طرح دورکاری» به عنوان مقدمهای برای بیکار کردن بخشی از کارمندان دولت یاد کردهاند، لطفالله فروزنده ادعا کرده است که «دولت در اين طرح به هیچ وجه به دنبال بیکار کردن کارمند نیست، بلکه استفاده بهینه و بهرهورانه از نیروی کار» است.
«تشكيل پليس هميار توريست»
روزنامه ابتکار از قول فرمانده نیروی انتظامی اصفهان از «تشكيل پليس هميار توريست» خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، محمدعلی بختياری گفته است که «در راستای ارتقای امنيت برای گردشگران خارجی، پليس هميار توريست برای اولین بار در کشور و در اصفهان تشكيل شده است».
فرمانده نیروی انتظامی اصفهان گفته است که «اين پليس برای راهنمایی توريستها و به منظور حفظ آرامش خاطر آنها در شهر تشكيل شده و دوچرخه ويژه نيز در اختيار آنها قرار داده شده است».
در چند سال اخیر و پس از آن که شماری از توریستها و اتباع خارجی در حین سفر به ایران از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند مقامهای رسمی از احتمال تشکیل چنین نیرویی برای همراهی و در عین حال مراقبت از توریستهای خارجی در شهرها و استانهای توریستپذیر سخن گفته بودند، اما این اولین بار است که خبر تشکیل چنین نیرویی در اصفهان که محل استقرار برخی مراکز هستهای جمهوری اسلامی نیز هست اعلام میشود.
«استخدام ۲۳ هزار پرستار طی پنج سال انجام میشود»
روزنامه خراسان از قول محمدعلی چراغی، مشاور وزير بهداشت در امور پرستاری، خبر داده است که قرار است دستور محمود احمدینژاد برای استخدام ۲۳ هزار پرستار «طی پنج سال» به اجرا درآید.
مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت، و معاونش در چند روز اخیر از تاکید محمود احمدینژاد برای استخدام ۲۳ هزار پرستار طی «امسال» خبر دادند و حتی حسن امامی رضوی، معاون وزارت بهداشت، وعده داد که این استخدامها «در يک فرآيند شش ماهه و با توجه به اعلام نياز دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود».
اما محمدعلی چراغی، مشاور وزير بهداشت در امور پرستاری، به روزنامه خراسان گفته است که «برای استخدام پرستاران فراخوان آزمون استخدام منتشر ميشود و پس از طی مراحل اجرایی استخدام پرستاران آغاز میشود و استخدام پرستاران و کادر پرستاری از امسال آغاز و به تدريج طی پنج سال ۲۳ هزار پرستار جذب وزارت بهداشت میشوند».
روزنامه تهران امروز در شماره ۱۴ آذرماه از «اولتيماتوم پرستاران به دولت» خبر داده و نوشته بود که «غضنفر میرزابیگی، رئيس سازمان نظام پرستاری، سرانجام بعد از گذشت سه سال از اجرايی نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از سوی دولت اعلام کرده که پرستاران میخواهند در مقابل معاونت نظارت راهبردی رياست جمهوری تجمع کنند».
این روزنامه همچنین نوشته بود که «۹ ماه از دستور صريح محمود احمدینژاد مبنی بر استخدام ۲۳ هزار پرستار، ۱.۵ سال از تصويب قانون بهرهوری کارکنان بالينی نظام سلامت و سه سال از تصويب قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری میگذرد، اما هنوز هيچ کدام اجرا نشده است».
خانهنشین شدن «۶۲۰ هزار کارمند دولت با اولویت کارمندان زن» در صورت اجرای «طرح دورکاری» از سوی دولت دهم، «تشكيل پليس هميار توريست» و تغییر زمان عملی شدن وعده دولت برای استخدام ۲۳ هزار پرستار از «شش ماه به پنج سال» از دیگر اخباری است که روزنامههای ۲۳ آذرماه منتشر کردهاند.
«شام آخر منوچهر متکی در سنگال»
روزنامههای تهران امروز و جمهوری اسلامی که از روزنامههای نزدیک به جناح حاکم، اما منتقد دولت احمدینژاد به شمار میآیند با انتشار گزارشها و یادداشتهایی به انتقاد از «برکناری ناگهانی منوچهر متکی» پرداختهاند.
روزنامه تهران امروز در تیتر نخست با عنوان «شام آخر در سنگال» ضمن تاکید بر این که «احمدینژاد متكی را از وزارت امور خارجه بركنار كرد» نوشته است که «شايد منوچهر متكی گمان نمیكرد سرنوشت وزارت او در سنگال رقم بخورد. او پيام احمدینژاد را به عبدالله واد تسليم كرد و از او برای ديدار از ايران دعوت كرد، اما اين آخرين پيامی بود كه متكی به عنوان وزير امور خارجه به يک مقام خارجی تحويل داد».
تهران امروز همچنین در سرمقاله خود بر «آثار منفی برکناری متکی بر چهره جمهوری اسلامي در خارج» تاکید کرده و نوشته است که «اگر يک وزيرخارجهای اين گونه بركنار میشود، چه تضمينی وجود دارد كه جانشين وی هم به اين سرنوشت دچار نشود و اگر چنين است، وزير خارجه يا هر وزير ديگری چگونه میتواند از جانب خود وعدهای بدهد و ديگران چگونه میتوانند به وعدههای او اطمينان كنند».
روزنامه جمهوری اسلامی در تیتر نخست سهشنبه خود «واكنشها به بركناری متکی» را مورد توجه قرار داده و نوشته است که «بركناری ناگهانی منوچهر متكي، وزير خارجه، توسط محمود احمدینژاد با واكنشها و بازتابهای گستردهای در داخل و خارج از كشور بهويژه رسانههای گروهی جهان روبهرو شده است».
این روزنامه تاکید کرده است که حتی علاءالدين بروجردی، رئيس كميسيون امنيت مجلس، از بركناری متکی «شوكه» شده است.
دو روزنامه آرمان و مردمسالاری نیز بر «برکناری رئيس ديپلماسی کشور در حين ماموريت» تاکید کردهاند و روزنامه آرمان از قول حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس هشتم، نوشته است که «تغییر وزیر امور خارجه در شرایط فعلی بینالمللی غیرقابل باور و تعجببرانگیز است».
آقای نقوی با اشاره به این که «متکی در مذاکرات و روابط بینالمللی توانمند بود» گفته است که «با توجه به شرایطی که داریم و در آستانه مذاکرات بعدی ۵+۱ هستیم، جابهجایی وزیری که از امور خارجه مطلع بود باورنکردنی است» و «علیاکبر صالحی در جریان این شرایط و مذاکرات نیست و به همین دلیل این تغییر تعجببرانگیز است».
دلایل برکناری منوچهر متکی و گزینههای بعدی احمدینژاد برای وزارت خارجه
روزنامه جام جم در گزارشی با تیتر «ناگهان متكی بركنار شد» نوشته است که «منوچهر متكی اگرچه عنوان پرسابقهترين وزير كابينه احمدینژاد را به خود اختصاص داده بود، اين به آن معنا نيست كه او در اين شش سال وزارت بیدردسری را پشت سر گذرانده»، چرا که در سال ۸۴ «هنوز شش ماهی از نشستنش بر صندلی وزارت در ساختمان خيابان كوشک مصری نگذشته بود كه زمزمههای بركناری وی شنيده شد».
این روزنامه خبر داده است که علت برکناری منوچهر متکی اعتراض نسبت به «سفر اسفنديار رحيم مشایی به اردن در روزهای اخير است».
جام جم نوشته است که «اسفندیار رحیم مشایی شنبه گذشته راهي اردن شد تا پيام ويژه احمدینژاد را تقديم پادشاه اين كشور كرده و از وی دعوت كند تا سفری به ايران داشته باشد»، اما «اين اقدام مورد اعتراض وزير بركنارشده وزارت خارجه قرار گرفته است».
روزنامه خراسان با اشاره به این که منوچهر متکی در شهریورماه ۸۹ درباره انتصاب نمایندگان ویژه احمدینژاد در امور خارجی گفته بود که «تضعيف دستگاه ديپلماسی کشور بهويژه در شرايط کنونی آن هم توسط برخي از افراد دولت مصداق بارز بر شاخه نشستن و بن بريدن است» نوشته است که «شايد اين سخن منوچهر متکی کافی بود تا همگان پايان حضور منوچهر متکي در سمت وزير خارجه دولت دهم را قطعی بدانند».
این روزنامه نوشته است که «احمدینژاد ترجيح داد دشواری کسب راي اعتماد برای وزير جديد را از مجلسی که متکي در آن حاميان زيادی دارد به جان بخرد تا نشان دهد که اختلاف نظر يا به تعبيری اختلاف سليقه بين رئيس و وزير خيلی جدیتر از اين حرفها بوده و شکل برکناری متکی نيز اين مسئله را تاييد میکند».
روزنامه ابتکار نوشته است که «متکی از آخرين بازماندگان جرياني در کابينه احمدينژاد است که به عنوان راست سنتی شناخته میشوند» و «حال منوچهر متکی میرود تا محمود احمدینژاد وزن خود را به رقبای خود نشان دهد» و «بايد ديد اين خبر چه تاثير و بازتابی در وزنکشی سياسی ايران خواهد داشت».
روزنامه تهران امروز نیز بر وجود «اختلافات میان احمدینژاد و متکی» تاکید کرده و نوشته است که «برخی تاريخ اين اختلافات را دیماه سال ۱۳۸۵ عنوان میكنند و برخی ديگر آبان ۱۳۸۶ را تاريخ نخستين زمزمههای بركناری متكی عنوان میكنند».
این روزنامه همچنین روابط نزدیک منوچهر متکی با علی لاریجانی را در برکناری وی موثر دانسته و نوشته است که منوچهر متکی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ ریاست ستاد انتخاباتی لاریجانی را برعهده داشت.
تهران امروز علاوه بر این گزارش داده است که «گزینههای جانشينی متکی» از سال ۸۶ تاکنون «به صف شدهاند» و در میان آنها نام کسانی چون سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس هشتم، اسفندیار رحیم مشایی، پدر عروس و رئیس دفتر محمود احمدینژاد، مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ويژه احمدینژاد، به چشم میخورد.
این روزنامه همچنین از حسن قشقاوی، معاون فعلی وزارت خارجه، محمد مصطفوی، رئیس پیشین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، و علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی، که از روز دوشنبه با حکم احمدینژاد سرپرست وزارت خارجه شد، به عنوان دیگر گزینههای احتمالی احمدینژاد برای معرفی وزیر خارجه به مجلس نام برده و نوشته است که حسن قشقاوی که روابط نزدیکی با اسفندیار رحیم مشایی و نظر مثبت مجلس را نیز دارد از بخت بیشتری برای معرفی به عنوان «وزیر خارجه» برخوردار است.
واکنش روزنامههای حامی دولت به برکناری منوچهر متکی
از میان روزنامههای حامی دولت دو روزنامه ایران و رسالت برکناری منوچهر متکی را چنان بیاهمیت ارزیابی کردهاند که حتی در صفحه نخست خود به آن اشاره نداشتهاند، و تنها روزنامه رسالت در صفحات میانی خود نوشته است که «علیاکبر صالحی به عنوان سرپرست وزارت خارجه منصوب شد».
روزنامه قدس نوشته است که «احمدینژاد به اختلاف با متکی پایان داد» و روزنامه کیهان در خبری کوتاه تاکید کرده است که «با حکم محمود احمدینژاد متكی رفت و صالحی سرپرست وزارت خارجه شد».
حسین شریعتمداری، نماینده آیتالله خامنهای در روزنامه کیهان، در عین حال طی یادداشتی با تیتر «با كدام توجيه؟» ضمن تاکید بر این که «هم به متکی و هم به صالحی ارادت دارد» نوشته است که «برکناری وزرا حق احمدینژاد است».
وی نوشته است که «در عرف شناخته شده سياسی، عزل يک وزير در حال ماموريت، آن هم ماموريت خارجي وزير خارجه علاوه بر آن که نشانه بروز ناگهانی اخلال در سياست خارجي يک كشور تلقي میشود، اهانت آشكار به شخصيت وزير عزل شده نيز هست و اين تلقي را چه بخواهيم و چه نخواهيم در پی خواهد داشت».
مدیر کیهان زمان برکناری متکی را نامناسب توصیف و تاکید کرده است که در هیچ جایی نوشته نشده که «مستحب است وزير امور خارجه در آستانه تاسوعا و عاشوراي حسينی عزل شود و تاخير در بركناری او تا پايان تاسوعا و عاشورا كراهت داشته و خلاف احتياط است».
«۶۲۰ هزار کارمند دولت از جمله کارمندان زن خانهنشین میشوند»
روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داده است که دولت در حال اجرای طرحی است که بر اساس آن «۳۰ درصد کارکنان دولت به خانه منتقل میشوند».
این روزنامه با اعلام این که مقامات دولت از جدی شدن «طرح دورکاری» کارمندان خبر دادهاند، نوشته است که «بر اساس این طرح امکان دورکار شدن ۶۲۰ هزار کارمند دولتی فراهم میشود».
به نوشته این روزنامه، لطفالله فروزنده، معاون مدیریت و سرمایه انسانی رئیس دولت دهم، با تاکید بر این که «زنان اولویت اول در طرح دورکاری هستند» گفته است که «۲۹ دستگاه دولتی باید به اجرای طرح دورکاری بپیوندند تا از این طریق بتوان ۳۰ درصد از کل مشاغل عمومی کشور را در قالب دورکاری به منازل برد».
دنیای اقتصاد نوشته است که بر اساس آمارهای موجود «تعداد کارکنان نظام اداری در پایان سال ۱۳۸۸ بیش از دو میلیون و ۶۵ هزار نفر اعلام شده که اگر ۳۰ درصد این رقم را محاسبه کنیم، رقم بیش از ۶۱۹ هزار نفر به دست میآید».
این روزنامه خبر داده است که «برخی وزرا مانند وزیر بازرگانی و وزیر نفت هم از طرح دورکار شدن کارمندان وزارتخانههای متبوع خود سخن گفتهاند و پیش از این هم وزیر کار از دورکار شدن ۵۰ درصد کارمندان ستادی وزارت کار به صورت آزمایشی خبر داده بود».
به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، «دورکاری واژهای جدید در ادبیات بازار کار و اشتغال کشور است، بحثی که در دولت دهم با محوریت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس دولت و وزارت کار و امور اجتماعی مطرح و کمکم رنگ و بوی جدی به خود گرفت و کارکنان از آن تغییر محل و نحوه ادامه کار خود را برداشت میکنند».
در حالی که برخی گزارشها از «طرح دورکاری» به عنوان مقدمهای برای بیکار کردن بخشی از کارمندان دولت یاد کردهاند، لطفالله فروزنده ادعا کرده است که «دولت در اين طرح به هیچ وجه به دنبال بیکار کردن کارمند نیست، بلکه استفاده بهینه و بهرهورانه از نیروی کار» است.
«تشكيل پليس هميار توريست»
روزنامه ابتکار از قول فرمانده نیروی انتظامی اصفهان از «تشكيل پليس هميار توريست» خبر داده است.
به نوشته این روزنامه، محمدعلی بختياری گفته است که «در راستای ارتقای امنيت برای گردشگران خارجی، پليس هميار توريست برای اولین بار در کشور و در اصفهان تشكيل شده است».
فرمانده نیروی انتظامی اصفهان گفته است که «اين پليس برای راهنمایی توريستها و به منظور حفظ آرامش خاطر آنها در شهر تشكيل شده و دوچرخه ويژه نيز در اختيار آنها قرار داده شده است».
در چند سال اخیر و پس از آن که شماری از توریستها و اتباع خارجی در حین سفر به ایران از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی بازداشت شدند مقامهای رسمی از احتمال تشکیل چنین نیرویی برای همراهی و در عین حال مراقبت از توریستهای خارجی در شهرها و استانهای توریستپذیر سخن گفته بودند، اما این اولین بار است که خبر تشکیل چنین نیرویی در اصفهان که محل استقرار برخی مراکز هستهای جمهوری اسلامی نیز هست اعلام میشود.
«استخدام ۲۳ هزار پرستار طی پنج سال انجام میشود»
روزنامه خراسان از قول محمدعلی چراغی، مشاور وزير بهداشت در امور پرستاری، خبر داده است که قرار است دستور محمود احمدینژاد برای استخدام ۲۳ هزار پرستار «طی پنج سال» به اجرا درآید.
مرضيه وحيد دستجردی، وزير بهداشت، و معاونش در چند روز اخیر از تاکید محمود احمدینژاد برای استخدام ۲۳ هزار پرستار طی «امسال» خبر دادند و حتی حسن امامی رضوی، معاون وزارت بهداشت، وعده داد که این استخدامها «در يک فرآيند شش ماهه و با توجه به اعلام نياز دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود».
اما محمدعلی چراغی، مشاور وزير بهداشت در امور پرستاری، به روزنامه خراسان گفته است که «برای استخدام پرستاران فراخوان آزمون استخدام منتشر ميشود و پس از طی مراحل اجرایی استخدام پرستاران آغاز میشود و استخدام پرستاران و کادر پرستاری از امسال آغاز و به تدريج طی پنج سال ۲۳ هزار پرستار جذب وزارت بهداشت میشوند».
روزنامه تهران امروز در شماره ۱۴ آذرماه از «اولتيماتوم پرستاران به دولت» خبر داده و نوشته بود که «غضنفر میرزابیگی، رئيس سازمان نظام پرستاری، سرانجام بعد از گذشت سه سال از اجرايی نشدن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از سوی دولت اعلام کرده که پرستاران میخواهند در مقابل معاونت نظارت راهبردی رياست جمهوری تجمع کنند».
این روزنامه همچنین نوشته بود که «۹ ماه از دستور صريح محمود احمدینژاد مبنی بر استخدام ۲۳ هزار پرستار، ۱.۵ سال از تصويب قانون بهرهوری کارکنان بالينی نظام سلامت و سه سال از تصويب قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری میگذرد، اما هنوز هيچ کدام اجرا نشده است».