روزنامه‌های شنبه ۲۷ آذرماه ۱۳۸۹

روزنامه‌های شنبه ایران خبر داده‌اند که به احتمال زیاد محمود احمدی‌نژاد شنبه شب طی مصاحبه تلویزیونی «دستور آزادسازی قيمت‌ها» را اعلام می‌کند.

روزنامه‌ها همچنین گزارش‌هایی از کشته شدن قطعی یک معدنچی و سرنوشت نامعلوم سه تن دیگر در انفجار دوباره معدن هجدک در راور استان کرمان، «برابری شهريه‌های مدارس ابتدايي با مقاطع دكترا»، «بدهی ۵۰۳ میلیارد تومانی به صادرکنندگان» و «اعلام رسمی تشكيل پليس سايبری» منتشر کرده‌اند.

«انفجار انتحاری در چابهار» نیز پس از تعطیلات سه‌روزه در روزنامه‌های ۲۷ آذرماه بازتاب گسترده‌ای داشته و روزنامه تهران امروز در سرمقاله‌ای تهدید کرده است که «هر انفجار در ايران زمينه‌ساز به آتش كشيده شدن كل خاورميانه است».

«اعلام آزادسازی قيمت‌ها از سوی محمود احمدی‌نژاد در تلویزیون شنبه شب»

روزنامه‌های دنیای اقتصاد و خراسان از «احتمال اعلام آزادسازی قيمت‌ها از سوی محمود احمدی‌نژاد در مصاحبه‌ای تلویزیونی در شنبه شب» خبر داده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به این که پایگاه اینترنتی دولت «اعلام کرده است که محمود احمدی‌نژاد شنبه شب بعد از خبر ساعت ۲۱ در شبکه اول صدا و سیمای جمهوری اسلامی حضور پیدا می‌کند و درباره قانون هدفمندی یارانه‌ها سخن می‌گوید» نوشته است که «همزمان وزیر بازرگانی هم از آخرین تدابیر دولت برای مهار قیمت‌ها در پی اعلام آزادسازی سخن گفته و از جمله هشدار داده است که با اخلال‌کنندگان در اجرای قانون یارانه‌ها به عنوان مفسد برخورد شده و به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند».

این روزنامه تاکید کرده است که «انتشار این اخبار احتمال اعلام آزادسازی قیمت‌ها از سوی احمدی‌نژاد را قوت بخشیده، به خصوص این که چندی پیش شمس‌الدین حسینی و محمدرضا رحیمی، سخنگویان اقتصادی و سیاسی دولت، از اعلام قريب‌الوقوع فاز نهایی اجرای قانون یارانه‌ها با محوریت اصلاح قیمت‌ها خبر دادند و گفتند که به زودی محمود احمدی‌نژاد در یک برنامه تلویزیونی این موضوع را اعلام خواهد کرد».

به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد، «گزارش‌ها نشان می‌دهند که هماهنگی‌های نهایی بین دستگاه‌های اجرایی برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها انجام شده» و اکنون آزادسازی قیمت‌ها تنها در انتظار دستور محمود احمدی‌نژاد است.

این روزنامه در عین حال نوشته است که «این که احمدی‌نژاد چه جزئیاتی از نحوه و زمان آزادسازی قیمت‌ها را اعلام خواهد کرد همچنان نامشخص و مبهم است، چرا که علی لاریجانی، رئیس مجلس، هفته گذشته از انتقال "اجرای قانون یارانه‌ها" به سال آینده خبر داده و گفته بود که بخش اصلی اجرای این قانون و آزادسازی قیمت‌ها در سال ۹۰ اجرا خواهد شد».

روزنامه خراسان نیز گزارش داده است که «گمانه‌زنی‌ها» از آغاز اجرای مرحله نهایی حذف يارانه‌ها با دستور شنبه شب رئیس دولت حکایت دارد و نوشته است که «دولت دهه دوم محرم را برای آغاز هدفمندسازی يارانه‌ها در نظر گرفته و قرار است در مصاحبه تلويزيوني امشب، شنبه شب ۲۷ آذرماه ۸۹، محمود احمدی‌نژاد افزايش قيمت حامل‌هاي انرژی کليد بخورد».

«هر انفجار در ايران، زمينه‌ساز به آتش كشيده شدن كل خاورميانه»

اغلب روزنامه‌های ۲۷ آذرماه پس از تعطیلاتی سه‌روزه گزارش‌هایی از «انفجار انتحاری چابهار در روز چهارشنبه» منتشر کرده و به نقل از مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی از بازداشت دست‌کم ۹ نفر به اتهام دخالت در این انفجار خبر داده‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد نیز عکس دو عضو گروه جندالله را منتشر کرده و از آنها به عنوان «عاملان انفجار انتحاری در چابهار» نام برده است.

روزنامه تهران امروز علاوه بر تیتر یک، در شماره شنبه سرمقاله خود با عنوان «ايران امن در خاورميانه ناامن» را به انفجار انتحاری در چابهار اختصاص داده و نوشته است که «هر انفجار در ايران زمينه‌ساز به آتش كشيده شدن كل خاورميانه توسط تروريست‌ها خواهد بود».

این روزنامه مدعی شده است که جمهوری اسلامی «به رغم ایفای بيشترين نقش در همكاری‌‌های امنيتی منطقه‌ای متاسفانه امروز در معرض اقدامات تروريستي درون مرزهاي ملي خود قرار گرفته» است.

سرمقاله تهران امروز همچنین وقوع انفجار و حوادث مشابه در سیستان و بلوچستان را به ناامنی کشورهای همسایه از جمله عراق در غرب، و افغانستان و پاکستان در شرق نسبت داده و با انتقاد از کشورهای خاورمیانه نوشته است که «امروز ما فقط نيازمند محكوميت ترور در مرزهاي سرزمين‌مان توسط دولت‌ها نيستيم، بلكه بايد از كشورهای منطقه بپرسيم در جایی كه توان اجراي مفاد پروتكل‌هاي امنيتي منطقه‌ای كه خود امضا كرده‌اند را ندارند، چطور چشم‌انتظار كمک ايران برای توسعه ملی‌‌شان هستند؟»

سرمقاله‌نویس این روزنامه همچنین کشورهای خاورمیانه را به وقوع حوادث مشابهی تهدید کرده و نوشته است که «دولت جمهوری اسلامی اين پيام را به همتايان خود در منطقه برساند كه هر انفجار در ايران زمينه‌ساز به آتش كشيده شدن كل خاورميانه توسط تروريست‌ها خواهد بود و آنها به مراتب بيشتر مستعد ناامنی‌‌اند تا ايران. پس بهتر است تا خاورميانه باثبات‌را در سايه ايرانی امن جست‌وجو كنند».

این روزنامه تاکید کرده است که باید «جامعه جهانی و به‌ويژه كشورهای منطقه دريابند در سايه امنيت ايران است كه امنيت منطقه تامين و حتی تضمين می‌‌شود».

حسينعلی شهرياری، نماينده زاهدان در مجلس شورای اسلامی، نیز در یادداشتی دیگر در تهران امروز نوشته است که غیر از انفجار روز چهارشنبه طی دو ماه اخیر گروه جندالله چند عملیات دیگر نیز در جابهار اجرا کرده که در مجموع ۵۰ کشته برجا گذاشته است.

حسینعلی شهریاری ضمن تاکید بر «ضرورت اتمام حجت با مسئولان پاكستان» مدعی شده است که ایران «در سيل اخير پاكستان بيشترين كمک را به مردم اين كشور كرده»، ولی «نتيجه اين محبت‏ها حمايت سرويس‏هاي جاسوسي پاكستان از گروه‏هاي تروريستي برای برهم زدن نظم و امنيت در ایران است».

این عضو مجلس با تاکید بر این که «مسئولان ايرانی هر بار پس از اقدامات تروريستي وعده مي‏دهند كه با اين مسئله به صورت قاطع برخورد می‌كنند» نوشته است که «اگر مسئولان سياست خارجي ما برخورد دقيق‏‌تري با اين موضوع داشته باشند و مذاكرات همه‏جانبه‏ای با حاكمان پاكستاني انجام‏ دهند، قادرند از وقوع اقداماتی از اين دست در آينده جلوگيری كنند، در غير اين صورت در بر همان پاشنه گذشته خواهد چرخيد».

انفجار در معدن هجدک؛ یک معدنچی کرمانی کشته و سه نفر مفقود شدند

روزنامه ابتکار از سرنوشت نامعلوم سه معدنچی کرمانی در عمق ۶۰۰ متری معدن زغال سنگ «هجدک» شهر راور خبر داده و نوشته است که «در حالي که پنج روز قبل به دليل ريزش مجدد معادن کرمان چهار معدنچی در عمق ۶۰۰ متري معدن زغال سنگ هجدک گرفتار شدند، پس از خارج کردن جسد يک نفر، سرنوشت سه معدن‌کار ديگر در هاله‌ای از ابهام است».

این روزنامه همچنین خبر داده است که «گروه ايمني وزارت صنايع و معادن که به صورت زمينی به سمت اين معدن در حال حرکت بودند در ميانه راه دچار حادثه شده‌اند و هم اکنون اعضای اين گروه امدادی و کارشناسان نیز در يکی از بيمارستان‌های کرمان بستري شده‌اند».

روزنامه ابتکار نوشته است که «به دليل عمق بسيار زياد معدن و شدت سانحه و عدم جريان هوا در اين قسمت از معدن و احتمال نشت گاز امکان زنده بودن سه معدنچی متاسفانه بسيار کم تخمين زده می‌‌شود، اما تلاش‌ها برای بيرون آوردن معدن‌کاران در حالي ادامه دارد که خانواده‌های اين افراد در محوطه معدن همچنان در انتظار خارج کردن آنها از زير آوار هستند».

طی دو سال اخیر دست‌کم ۳۰ معدنچی در معادن استان کرمان بر اثر انفجار، نشت گاز و سایر حوادث کشته شده‌اند و از جمله طی انفجار معدن بابنیزو در شهر زرند کرمان در آخرین روزهای فروردین ۸۸ روی داد ۱۲ معدنچی کشته شدند. معدن هجدک در راور کرمان یک سال پیش در ۱۷ آذر سال ۸۸ نیز بر اثر وقوع انفجار جان چهار معدنچی دیگر را گرفته بود.

روزنامه ابتکار در شماره شنبه خود با اشاره به وقوع انفجارهای متعدد در معادن شمال استان کرمان نوشته است که «هر چند مسئولان پس از بروز هر حادثه در اين معادن بر لزوم رعايت نکات ايمني در معادن صحبت‌های زيادي را انجام داده‌اند، اما در نهايت چند ماه بعد شاهد بروز سانحه‌اي جديد هستيم».

اعلام رسمی تشكيل «پليس سايبری» به زودی

روزنامه رسالت از قول فرمانده نيروی انتظامی خبر داده است که به زودی تشکیل پلیس سایبری به طور رسمی اعلام می‌شود.

اسماعیل احمدی مقدم گفته است که «تشكيل پليس سايبری را در دستور كار داريم كه راه‌اندازی و رسميت آن به زودی اعلام می‌شود تا بتوانيم در اين حوزه نيز امنيت مردم و جامعه را حفظ كرده و از آسيب‌های احتمالي پيشگيری كنيم».

نیروی انتظامی پیشتر بارها از «راه‌اندازی گشت‌های اینترنتی»، «تربیت افسران اینترنتی» و «تشکیل پلیس اینترنت» خبر داده و همچنین مرکزی به نام «معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات نیروی انتظامی» برای برخورد و کنترل اینترنت تشکیل داده، اما اعلام راه‌اندازی «پلیس سایبری» برای نخستین بار است که از سوی فرمانده این نیرو اعلام می‌شود.

در ماه‌های اخیر اخباری در خصوص بازرسی گوشی موبایل شهروندان در تهران و سایر شهرها از سوی مامورانی که خود را «پلیس موبایل» معرفی می‌کردند منتشر شده، اما فرماندهان نیروی انتظامی در پاسخ به خبرنگاران وجود «پلیس موبایل» را انکار کرده بودند.

اسماعیل احمدی مقدم در اظهارات اخیرش به جزئیات اهداف و ماموریت‌های «پلیس سایبری» اشاره‌ای نکرده است.

بدهی ۵۰۳ میلیارد تومانی دولت به صادرکنندگان

روزنامه جهان صنعت از «بدهی ۵۰۳ میلیارد تومانی دولت به صادرکنندگان» خبر داده و نوشته است که «۴۲۴ روز از وعده محمود احمدی‌نژاد به صادرکنندگان برای دریافت ‌به‌روز جوایز صادراتی می‌گذرد و همچنان سازمان توسعه تجارت ایران به دلیل نبود منابع مالی از پرداخت جوایز صادراتی امتناع می‌کند».

این روزنامه از قول کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی، معاون سازمان توسعه تجارت ایران، نوشته است که «هم‌اکنون سازمان توسعه تجارت ایران در بخش ارائه جوایز صادراتی سال‌های ۸۸ و ۸۹ به صادرکنندگان کالا و سال‌های ۸۷،‌ ۸۸ و ۸۹ به صادرکنندگان خدمات بدهی دارد، ‌به نحوی که مجموع بدهی‌ها در این دو بخش تا پایان سال‌ جاری به ۵۰۳ میلیارد تومان می‌رسد».

روزنامه جهان صنعت نوشته است که «اگرچه رقم جوایز صادراتی تنها می‌تواند بخشی از ضرر و زیان صادرکنندگان ناشی از تثبیت نرخ ارز را جبران کند، ‌اما به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که تحریم و بحران‌های مالی دنیا از بعد بین‌المللی و اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها و ثابت ماندن نرخ ارز از بعد داخلی دست و پای صادرکنندگان ایرانی را بسته، جایزه صادراتی حداقل کاری است که می‌توان برای صادرکنندگان انجام داد».

«برابری شهريه‌های مدارس ابتدايي با مقاطع دكترا»

روزنامه تهران امروز گزارشی از «برابری شهريه‌های مدارس ابتدايي با مقطع دكترا» منتشر کرده و نوشته است که شهریه «اول ابتدایی شش ميليون، دكترای پيام نور ۹ ميليون تومان» است.

این روزنامه با اشاره به این که «شهريه يک مقطع دوره ابتدایی در مدارس غير‌دولتي با شهريه يک ترم دوره دكترا در دانشگاه‌هاي مختلف برابری مي‌كند و حتی گاهي تحصيل در مقاطع تحصيلي در اين مدارس از هزينه تحصيل در دوره دكترا نيز بيشتر است» نوشته است که «اين سوال مطرح است که [در مقایسه با] دانشجويان دكترا دو و سه دهه قبل كه به صورت رايگان تحصيل كرده‌اند و امروز در مقطع دكترا با پرداخت ۳۰ ميليون تومان فارغ‌التحصيل مي‌شوند، كودكان امروز كه با شش ميليون تومان كه براي اول ابتدايي پرداخت مي‌كنند دو دهه بعد بايد برای دوره دكترا چه مقدار هزينه‌اي پرداخت کنند؟»

تهران امروز همچنین خبر داده است که «قطعا شهریه مدارس غیر‌دولتی افزون بر ۱۵ درصدی که در سال جديد آموزش و پرورش اعلام کرده باز ‌هم با هدفمندی یارانه‌ها افزایش خواهد‌ یافت» و نوشته است که «مشكلات افزايش سالانه شهريه، دريافت هزينه جداگانه براي فعاليت‌هاي فوق برنامه، كاهش كيفيت آموزش و ساير امكانات از مهم‌ترين مسائل مدارس غیردولتی و مدارس ديگر است كه در کشور همچنان بي‌جواب باقي مانده و مسئولان هر از گاهي قوانين تزئيني را بدون هيچ نظارت برنامه‌ريزي شده‌اي در تابلوی اعلانات نصب می كنند و خانواده‌ها و فرزندان‌شان در سردرگمی‌های اين قوانين دست و پا می‌‌زنند».