هشدار ناتو به مردم لیبی: تا می‌توانید از محدوده حملات دور شوید

تیم هدرینگتون (عکاس، نفر وسط) در شهر مصراته

یک روز پس از مرگ دو عکاس – خبرنگار سرشناس در درگیری‌های شهر مصراته لیبی، فرمانده نیروهای ناتو به مردم این کشور هشدار داد که تا می‌توانند از محدوده بمباران این نیروها و از نیروهای معمر قذافی دور شوند.

مصراته شش هفته است که هدف حملات نیروهای قذافی بوده، حملاتی که به گفته برخی از منابع در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های خارجی تاکنون دست‌کم هزار کشته برجای گذاشته است.

هشدار نیروهای ناتو به مردم غیرنظامی لیبی در حالی است که شورشیان لیبی خواستار حملات هوایی «بیشتر» نیروهای خارجی به نیروهای دولتی معمر قذافی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیانیه فرمانده ناتو در حالی منتشر شده است که رسانه‌های دولتی لیبی از کشته شدن هفت غیرنظامی و زخمی شدن ۱۸ نفر در درگیری‌های روز چهارشنبه خبر داده‌اند.

در بیانیه فرمانده ناتو آمده است: «برنامه‌ریزان و خلبانان ما هر کاری می‌کنند تا مطمئن شویم که هنگام حمله به اهداف خطرات برای غیرنظامیان به حداقل می‌رسد،‌ اما خطرات را نمی‌توان به صفر رساند.»

مهم‌ترین خبر روز چهارشنبه اما حاکی از کشته شدن دو عکاس – خبرنگار سرشناس خارجی در شهر محاصره‌شده مصراته در غرب لیبی بود.

تیم هدرینگتون از طرف مجله ونیتی‌فر و کریس هوندراس از «گتی ایمجز»، هر دو ۴۱ ساله، در جریان حمله نیروهای دولتی لیبی به مصراته زخمی شدند و پس از چند ساعت جان باختند.

خبر مرگ این دو خبرنگار به همراه زخمی شدن دو عکاس دیگر در جریان حملات روز چهارشنبه در حالی منتشر شد که مقام عالی حقوق بشری سازمان ملل در ژنو بار دیگر به‌کارگیری بمب‌های خوشه‌ای و سلاح‌های سنگین بر روی شهر مصراته را محکوم کرد.

روز سه‌شنبه نیز سازمان دید‌بان حقوق بشر شواهد تازه‌ای از استفاده رژیم لیبی از بمب‌های خوشه‌ای علیه مخالفان و غیرنظامیان منتشر کرد.‌

شواهد این سازمان مبتنی بر شهادت شاهدان عینی و بقایای این مهمات در شهر مصراته است، اما مقامات لیبی در ۱۰ روز گذشته هر گونه استفاده از این نوع مهمات را انکار کرده‌اند.

در حالی که نیروهای خارجی تحت لوای سازمان ناتو اعلام کرده بودند که در جنگ داخلی لیبی دخالت مستقیم نخواهند کرد، روز چهارشنبه ایتالیا، فرانسه و بریتانیا از اعزام نیروهای نظامی خود به شرق لیبی خبر دادند.

این کشورها در عین حال خاطرنشان ساختند که هدف از اعزام این نیروها تنها مشاوره دادن به شورشیان این کشور در برابر نیروهای قذافی است.

از سوی دیگر وزیر خارجه ایالات متحده در همین روز در عین حمایت از این اقدام متحدان خود در لیبی اعلام کرد که آمریکا در اعزام مستشاران نظامی به شرق لیبی که در دست شورشیان است شریک نخواهد بود.